maritbet girişmaritbet
15 Temmuz Şehitler Abidesi görkemli törenle açıldı

15 Temmuz Şehitler Abidesi görkemli törenle açıldı

Ankara Beştepe’deki 15 Temmuz Şehitler Abidesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin 1'inci yılında, binlerce vatandaşın toplandığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "demokrasi nöbeti" devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Camisi'nde sabah namazını kıldıktan sonra Külliye'de toplanan vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacak. FETÖ'cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. FETÖ'cülere destek verenler de içeride, dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler." dedi.

Erdoğan, Beştepe'deki 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış töreninde konuştu.

15 Temmuz'u unutmadıkları gibi bu ihanet karşısında kimin, nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacaklarını vurgulayan Erdoğan, bu meselenin siyaset meselesi değil, vatan meselesi olduğunu görerek en başından beri bu mücadelenin içinde yer alanları da unutmayacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Başta MHP Genel Başkanı olmak üzere 15 Temmuz ihaneti karşısında dimdik duran tüm siyasetçilerimize milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında darbecilerin yolları açmasıyla kendilerini güvenli evlere atıp, çay-kahve eşliğinde televizyondan olup bitenleri seyredenleri de unutmayacağız." diye konuştu.

TBMM'de özel oturum yapıldığını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özel oturumda bile hala ortalığı karıştırmanın gayreti içerisinde. Bir defa şu anda hakkındaki belgeleri senin temizlemek için çok daha bu iş için vakit ayırman lazım. Darbe gecesi cesaret gösterip sokağa çıkamayanları, 'Yiğitlik herkesin harcı değildir' diyerek bir nebze anlıyoruz ama 'Darbe için tanklar yürürse onların önüne önce ben çıkarım' deyip de kaçanları da anlıyoruz. Türk milletinin hala varlık-yokluk mücadelesi verdiği bir dönemde teröristlerle sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Terör örgütünün desteklediği kişilerle beraber kol kola. Hastaymış, belediye başkanıymış 'Ama hasta olduğu için çıkarmakta fayda var' denilen kişi, hasta adam çıktı, şimdi nasıl yürüyor bu adam, bu yolları nasıl yürüyor? Yani biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulamayız. Hassas olacağız. Bunlar hasta filan değil. Hepsi yalan. Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz. Milletimiz, FETÖ'nün başındaki şarlatanın ihanet ordusuna asker yazılanlardan bunun hesabını mutlaka soracaktır."

"Milletimiz müsterih olsun"

Bugün ve her yıl burada, şehit yakınları ve gazilerle milletle birlikte anma etkinlikleri gerçekleştirip dua edeceklerini dile getiren Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şehitlerimizin bedenlerini toprağa vermiş olsak da kendileri yüreğimizde hep yaşayacaklar. FETÖ'cü hainler ise hapishanelerin kalın duvarları arkasında çürüyüp giderken, her gün tekrar tekrar ölecekler. Her gün bir yenisini uydurdukları tarihler, peşine takıldıkları hezeyanlar hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. FETÖ'cülere destek verenler de içeride-dışarıda er veya geç tarihin kara defterine isimlerini yazdırarak çekilip gidecekler. Milletimiz müsterih olsun, gönüllerini ferah tutsun. Hiçbir şehidimizin, gazimizin kanı yerde kalmayacak. Şunu çok açık, net söylemem lazım. Eğer bu şehitlerimizin intikamını biz alamıyorsak da bilesiniz ki azizun zuntikam olan Allah alacaktır." 

Uhud Kadir Işık gibi daha 17 yaşındayken, henüz askerlik çağına bile gelmeden ülkesine ve milletine hizmet yolunda şehadet mertebesine ulaşanların kanlarının asla yerde kalmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Külliye'nin önüne birlikte geldiği babasının eve dönmesi ısrarlarına, verdiği cevap çok enteresan, 'Bu benim de vatanım değil mi baba?' diyerek karşı çıkan 9 yaşındaki kızımın emanetine halel getirmemek bizim namus borcumuzdur. Emin olunuz ki ülkemize, milletimize, özgürlüğümüze, geleceğimize silah doğrultan hainlerin hiçbiri bir daha gün yüzü göremeyecek." ifadelerini kullandı.

Nurullah Genç'in 15 Temmuz şiirinden dizeler okuyan Erdoğan, 15 Temmuz'u zaferle neticelendirmenin önem taşıdığını, ancak 15 Temmuz'dan gelecek için ders çıkarmanın daha önemli olduğunu söyledi.

 "Korkaklar zafer anıtı dikemez"

Erdoğan, anma etkinlikleri ve açılışı yapılan anıtların geçmişle birlikte geleceğin muhasebesinin yapılmasına vesile teşkil edeceğini dile getirdi.

Açılışı yapılan anıtta "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazdığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu başlıklara uygun bir şekilde de orada bakıyorsunuz. Tek millet, orada millet şekillendirilmiş. Tek devlet tam karşımda, Cumhurbaşkanlığı forsu. Tek vatan da Anadolu haritamız. Bayrak da da bayrağımız. Bu anlamlı abide ile birlikte inşallah her yıl bu Milli Birlik Günü'nde burada bir arada olacağız. Türkiye'nin bir daha böyle bir ihanet teşebbüsüne maruz kalmaması için kamu kurumlarımızdan sivil toplum örgütlerimize kadar hepimizin üzerimize düşenleri yapması şart. Hainlerin devletimize ve toplumumuza sızabilecekleri en küçük bir boşluk dahi bırakmamalıyız. FETÖ'yü, kimdir, anlatmalıyız. Bunun adını anmaktan çekinmemeliyiz. Herkes bilecek bu haşhaşinin kim olduğunu. Bunu anlatmamız lazım. Eğitimden ticarete, teknolojiden üretime kadar her alanda ülkemizin ve milletimizin hedeflerine uygun çalışmalar gerçekleştirmeliyiz. Kimse bize başarıyı altın tepsi içinde sunmayacaktır. Biz başarıyı aklımızla, yüreğimizle, bileğimizle elde edeceğiz. 15 Temmuz bize bu başarıya sadece dışarıdaki düşmanlarımızı değil, aynı zamanda içimizdeki hainleri de yenerek ulaşmamız gerektiğini göstermiştir. Türk milleti, tarih boyunca hiçbir mücadeleden kaçmamıştır. Kardeşlerim, şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"
  • 26.04.2024 16:45

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi"

Türkiye'nin yeni turistik treni "Mezopotamya Ekspresi" ilk seferini tamamladı. D ...

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...