maritbet girişmaritbet
Defne Samyeli'nin icralık olduğu kira davasında son karar!

Defne Samyeli'nin icralık olduğu kira davasında son karar!

123 bin 318 liralık icra takibi sonrasında Defne Samyeli'nin evden tahliyesine karar verildi.

İşadamı Yusuf Araz, 2 yıldır kira borcunu ödemediği iddiasıyla haciz işlemi başlattığı Defne Samyeli'ye açtığı tahliye ve alacak davasını kazandı. Mahkeme, Samyeli'nin 2 yıldır oturduğu evden tahliyesine karar verdi. 123 bin 318 lira 79 kuruşluk icra takibi ise kaldığı yerden devam edecek.

İş insanı Yusuf Araz, Kemerburgaz'daki Pasifik Villaları'nda bulunan evinde kiracı olarak oturan Defne Samyeli'nin 2019'un mart ayından bu yana kirasını ödemediğini öne sürerek İcra Müdürlüğü'ne başvurmuştu. Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre işadamının avukatı, İcra Müdürlüğü'ne sunduğu dilekçede şu ifadelere yer vermişti:

“Kira bedelinin ödenmemesi sebebiyle Defne Samyeli hakkında iki ayrı icra takibi başlatılmıştır. Samyeli'nin evden tahliye edilmesi için ayrıca İcra Mahkemesi'ne tahliye davası açılmıştır. Alacağımızı istiyoruz. Defne Samyeli, oturduğu evi boşaltarak ayrılma çabası içerisine girmiştir. Haciz memurları aracılığıyla borçlunun oturduğu evine gidilerek adreste defter tutulmasını istiyoruz.” Araz'ın talebi üzerine avukatı ve haciz memurları, geçen pazartesi günü eve giderek haciz işlemleri başlattı ve Samyeli'nin eşyalarının bir kısmına haciz konuldu.

KİRA ARTIŞI UYGUN DEĞİL

Yusuf Araz'ın Defne Samyeli'ye açtığı tahliye davasının duruşması İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları katıldı. Yusuf Araz'ın avukatı, “Mahkemeye celse arasında bilirkişi raporu gelmiştir. Raporda Defne Samyeli'nin ev sahibine ödeme yapmadığı belirtilmiştir. Samyeli'nin rapora karşı yaptığı itirazın iptali ile davamızın kabulüne ve evden tahliyesine karar verilmesini istiyoruz” dedi. Defne Samyeli'nin avukatları ise “Kira bedeli ve kira artışı, Borçlar Kanunu'na uygun hesaplanmamıştır. Yeniden rapor alınmasını talep ediyoruz” dedi. Kararını açıklayan mahkeme, Yusuf Araz'ın Defne Samyeli'ye açtığı tahliye davasını kabul etti. Mahkeme, Samyeli'nin oturduğu evden tahliyesine karar verdi. Ayrıca Yusuf Araz'ın kira bedeli olarak başlattığı 123 bin 318 lira 79 kuruş icra takibinin devamına karar verildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Defne Samyeli ile ev sahibi arasında sular durulmuyor!
  • 19.06.2021 15:06

Defne Samyeli ile ev sahibi arasında sular durulmuyor!

Defne Samyeli, davalık olduğu ev sahibinden kazandığı 20 bin TL için itiraz etti ...

Defne Samyeli'nin icralık olduğu kira davasında son karar!
  • 29.01.2021 08:25

Defne Samyeli'nin icralık olduğu kira davasında son karar!

123 bin 318 liralık icra takibi sonrasında Defne Samyeli'nin evden tahliyesine k ...