maritbet girişmaritbet
Emlak Konut GYO, Expo Turkey by Qatar'daki yerini aldı

Emlak Konut GYO, Expo Turkey by Qatar'daki yerini aldı

Emlak Konut GYO iki ülke arasındaki iş birliğini artıracak Expo Turkey by Qatar Fuarı'na katılarak, Türkiye'nin gayrimenkul fırsatlarını anlatıyor.

Türkiye ve Katar'ın Körfez bölgesindeki diğer ülkelere yatırım ve işbirliği fırsatlarını kuvvetlendirecek olan Expo Turkey by Qatar Fuarı'na katılan Emlak Konut GYO, fuarda son dönemde yabancı ülke vatandaşlarına gayrimenkul satışının önünü açıp kolaylaştıran yasal düzenlemeler ardından Türkiye'deki artan yatırım fırsatları anlatıyor. Yanı sıra Türkiye'nin bölgedeki en güçlü kenti olan İstanbul'un tarihsel, kültürel önemine dikkat çekiliyor. Ayrıca fuarda, Anadolu'nun da pek çok şehri anlatılarak, yatırım olanakları öne çıkarılıyor. 

expo turkey by qatar

'Üretmeye devam' 

Türkiye'de hızla büyüyen gayrimenkul sektörü ve yatırımlarla ilgili bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye ve özellikle de İstanbul'un son yıllarda büyük bir değişim ve gelişim içerisinde bulunduğunu söyledi. Kurum, "Bu dinamizmi ile birlikte büyüme hızı yavaşlayan dünya ekonomisinin parlayan yıldızı olarak öne çıkıyor. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olan Emlak Konut GYO olarak köklü geçmişimizden aldığımız kuvvet ile daha güçlü Türkiye için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz" dedi. Türkiye'nin hedeflerine hızla ilerlediğini vurgulayan Kurum, şunları söyledi:

"Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, 3. Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü gibi mega projelerin ardı ardına hayat bulduğu Türkiye geleceğe emin adımlarla koşarken Emlak Konut GYO, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü olan 2023 yılında 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mütekabiliyet gerekmeksizin yabancı yatırımcının gayrimenkul yatırımı yapmasının önünü açan yasanın 2013'te hayata geçmesinin ardından Türkiye'de yabancı yatırımcılar için birçok düzenleme de ardı ardına hayata geçiyor. Son dönemlerde 1 milyon dolarlık mülk satın alanlara oturma izni tanıyan bir düzenleme yapıldı. Bu kolaylığın ardından şimdi de büyük vergi avantajları sunulmaya hazırlanıyor. Gayrimenkul fiyatlarında %18'e kadar önemli bir yeri teşkil eden KDV ile ilgili yapılan yeni düzenleme kapsamında yabacı ülke vatandaşları satın aldıkları ilk gayrimenkulde KDV'den muaf olacaklar. Bugün 4,5 milyar dolar seviyesinde olan yabancı yatırımcı payı bu tür yeni düzenlemelerle yakın vadede 10 milyar dolar seviyelerine ulaşacaktır. Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları cazip birer yatırım olarak öne çıkıyor." Murat Kurum, yabancının ilgisini daha da artırmak adına Emlak Konut olarak yurtdışındaki tanıtım faaliyetlerine yoğunluk verdiklerini belirterek, başta Katar gibi Körfez ülkeleri olmak üzere, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinde de yüksek potansiyelli çalışmalarına ağırlık vererek orta vadede ülke tanıtımını yapıp yatırımlarını anlatmaya çalışacaklarını söyledi. 

'İKİ ÜLKENİN ORTAK GÜCÜNE İNANIYORUZ'

Expo Turkey By Qatar Fuarı hakkındaki görüşlerini belirten Murat Kurum, "Kendimizi ve ülkemizi en iyi şekilde anlatabileceğimiz platformlarda yer almaya özen gösteriyoruz. Bu kapsamda 2016 Eylül ayında Dubai'de düzenlenen CityScape Global, 2017 Mart ayı içerisinde ise dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarlarından biri olarak gösterilen Fransa'da yapılan MIPIM 2017 fuarına katıldık. Katar'da 19-21 Nisan tarihlerinde Türkiye ve Katar işbirliği doğrultusunda ilk kez düzenlenecek Expo Turkey By Qatar Fuarının da bunlardan birisi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. 

Kurum, Türkiye ve Katar'ın stratejik ortaklığının dünya sahnesine çıktığı fuarda, iki büyük ülkenin ekonomik ilişkilerini kuvvetlendirmek ve bölgede daha etkin bir ticari güç oluşturması için düzenlenen fuarda yerlerini aldıklarına dikkat çekti. Kurum, "Fuarda bizimle birlikte birçok farklı sektörden yerini alan olan Türk şirketleriyle beraber ekonomik anlamda ortaklıklar kurarken ülkemizin tanıtım faaliyetlerini de gerçekleştiriyoruz. 345 metrekarelik stant alanımızda yüklenici firmalarımızla beraber hem projelerimizi hem de devlet eliyle düzenlenen teşvikleri ve yatırımcılar için cazip olan yatırım fırsatlarını anlatıyoruz. Ümit ediyoruz ki tüm şirketlerimizle beraber özünde ortak olan amacımız doğrultusunda güzel bir fuar süreci geçireceğiz" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı
  • 24.07.2023 14:42

Adıyaman'da kaba inşaatı tamamlanan deprem konutlarında dış cephe çalışmaları başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Toplu Ko ...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı
  • 05.06.2023 13:43

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni yapıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına getirilen Mehmet Özhaseki, ba ...

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı
  • 23.05.2023 16:33

Bakan Kurum, depremzedeler için yapılan köy evlerinin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep'in Nurdağı ...

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı
  • 11.05.2023 11:53

Bakan Kurum'dan, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi paylaşımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabınd ...

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''
  • 09.05.2023 11:32

Bakan Kurum: ''İstanbul'da, 5 yıl içerisinde riskli bina kalmayacak''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Belediyesi Me ...

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar
  • 04.05.2023 11:22

Depremzede çocuklar için sahaya çıktılar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Süper Lig'in yıldız f ...