maritbet girişmaritbet
Paris'ten gelen dekorasyon trendi: Sadeleşerek zenginleşin!

Paris'ten gelen dekorasyon trendi: Sadeleşerek zenginleşin!

“Yaşamın özünü anlamak için kalabalık ve gürültülü dünyanın ötesine geçerek sadeleşmemiz şart. Kendimizi gereksiz yüklerden ve günü kurtarmak için yaşadığımız yüzeysel ilişkilerden, kurnazlıklardan arındırmalıyız.” Dünyanın en ünlü trendsetter’ları Paris’ten böyle sesleniyor. Peki bu felsefeyi yaşam alanlarımıza nasıl yansıtacağız?

 

Bugün başlayan Paris Maison&Objet fuarının trend kitabı Essentiel, önümüzdeki dönemin mutluluk formülünü sadeleşmek ve öze dönmek olarak tanımlıyor. Yaşamlarımızı maddesel olarak fakirleştirip ruhsal olarak zenginleştirmemiz; yüzeyden anafikre inmemiz, tüketmekten yorulan ruhumuzu dizginleyip öze ulaşmamız gerektiğini hatırlatıyor. 11 Eylül'e kadar devam edecek fuar alanında sunulan yeni koleksiyonların bu felsefeyi ne kadar desteklediklerini göreceğiz; ancak dekorasyonda genel eğilimin yöresel, kalitatif, bireysel ve doğaya yakın temalara kaydığını söyleyebiliriz. Yeni çağın güzellik tanımı ağırbaşlılık ve gösterişten uzak kavramlarla bağdaştırılıyor. Geçmiş, şimdi ve gelecek arasındaki ayrımlar ortadan kalkıyor ve bir uzlaşma sağlanıyor. Retro'dan sürrealizme, modernden klasiğe kadar tüm tarzlardaki evler artık ‘oldu-bitti' ya da ‘katalog' evler olmaktan çıkıp, özel bir kurgusu olan, içinde bulunan insanlar için anlam taşıyan, hikayesi ve duygusal önemi olan seçimlerle dekore edilen mekanlara dönüşüyorlar. Formları ve renkleri doğada olduğu gibi kullanmak, güzelliği en basit olanla yakalamak, lüksü ekolojik yaşamak ve zamansız stillere prim vermek gibi dekorasyon kodlarının tümü de, aynı amaca hizmet ediyor: Sadeleşerek zenginleşmek.
 
2 trendsetter'dan 2 yorum
 
Fransızların ünlü trend avcısı François Bernard'ın raporları doğrultusunda hazırlanan Element(s) adlı alanda, değişen “iyi yaşama” kavramı inceleniyor. Buradaki tasarımlar geometrik, arketipik, moleküler ve soyut formlar su, toprak ve hava gibi elementleri referans alıyorlar. Hafiflik ve ağırlık, güç ve şeffaflık, kuvvet ve akışkanlık arasında kalan yeni jenerasyon objeler sizi hayal kurmaya çağırıyor. Nelly Rodi trend tahmin ajansından Vincent Grégoire ise, “Yarına hoş geldiniz!” sloganıyla yeni dünyaların izini süren inovatif teknolojileri tanıtıyor. Zihnimizdeki geçmiş zaman tohumlarına rağmen, çağdaşlık yörüngelerimize değişim sinyalleri göndererek hayal gücümüzü aktif hale getiriyor. Bu yenilikçi bakış tasarımın tüm alanlarında pozitif enerjiyi hızlandırırken, malzemeler ve kullanış şekilleri, duygu ve arzuların kombinasyonu ile tasarlanıyor.
 
2013'e dair ipuçları
 
- Mineral ve taş renkleri, beyaz, gümüş gri- Minimalist lüks stiller- Geometrik ve soyut formlar- Transparan malzemeler- Basit ve yalınlaştırılmış çizgiler- Tasarım-sanat-zanaat objeleri- Artizanal kombinasyonlar- Elegan ve zamansız tasarımlar- Beton, brüt ve patine yüzeyler
 
Yeşil düşünce 
 
Ekolojik malzemeler, sürdürülebilirlik ve şeffaflık, tüketiciler için artık estetik ve işlev kadar önemli. Çok renkli yeni bir kırsal yerleşim kültürü yükselirken, bio-materyallerle örmeler, bambu-okaliptüs gibi çevre dostu ahşaplar, enerji tasarruflu ısıtma ve aydınlatma tasarımları bu stilin çekirdek elementleri oluyor. 
 
Melda Narmanlı Çimen/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'a modern yaşam merkezi inşa ediyor!
  • 24.05.2012 14:39

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'a modern yaşam merkezi inşa ediyor!

Kırklardağı Konakları Diyarbakır'da modern yaşam merkezi inşa ederek Doğu'nun Pa ...

El örgüsü yapanlar için en güzel mağaza!
  • 06.04.2021 11:45

El örgüsü yapanlar için en güzel mağaza!

We are knitters adlı Paris'deki el örgüsü mağazası Mazumdar Bravo Mimarlık taraf ...

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler
  • 04.08.2014 10:49

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler

24 adet ultra lüks malikaneden oluşan Varyap Elements projesi Bodrum Yalıkavak'd ...

İşte dünyanın en pahalı şehirleri!
  • 23.11.2020 09:10

İşte dünyanın en pahalı şehirleri!

Dünyanın en pahalı şehirlerinin, sırasıyla Zürih, Paris ve Hong Kong olduğu bild ...

Paris'in merkezi trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak
  • 15.11.2018 14:11

Paris'in merkezi trafiğe kapatılarak yayalaştırılacak

Fransa'nın başkenti Paris'te şehir merkezinin bazı kısımlarının araç trafiğine k ...