maritbet girişmaritbet
Pandemide home ofis dekorasyonuyla daha ferah alanlar!

Pandemide home ofis dekorasyonuyla daha ferah alanlar!

Pandemi nedeniyle evden çalışma moldeine geçiş arttı. Peki home ofis dekorasyon tasarımında öneriler neler? İşte yanıtı..

Evden çalışma yani daha sık kullandığımız adıyla home ofis, uzun zamandır çeşitli sektörlerde ve alanlarda uygulanıyor olsa da son dönemlerde daha fazla adını duymaya başladığımız bir çalışma biçimi. Her ne kadar home ofis kulağa çok rahat gibi gelse de bu çalışma yönteminin de çeşitli zorlukları bulunuyor. Ofislerde, şirketlerde ya da okullarda çalışmamız için oluşturulan özel alanlar bulunurken evlerimizde halihazırda bu tarz alanların bulunmaması ise bunların başında geliyor. Home ofis dekorasyon detayları dikkat toplamak ve rahat çalışmak adına işte bu noktada öne çıkıyor. İşte size daha rahat ve sağlıklı çalışmak için 5 home ofis dekorasyon fikri.

Home ofis dekorasyon ve düzenlemesi denince ilk olarak sağlık ve konforunuzu göz önünde bulundurmanız gerekir. Günde yaklaşık olarak 8 saat mesai yapıldığı düşünüldüğünde, evde sandalye başında geçireceğiniz vakitler de bununla orantılı olacaktır. Haliyle bu kadar uzun süreyi evde kullandığınız sıradan sandalyelerle geçirmek vücudunuzda olumsuz etkilere yer açabilir. Çalışma sandalyesi seçiminde boyu ayarlanabilen ürünlere yönelerek oturuşunuz için en uygun yüksekliği seçebilirsiniz. Bunun yanında kol ve sırt ayarı yapılabilen sandalyeler, çalışma anında rahat etmenize yardımcı olur. Home ofis dekorasyon dizaynı yaparken sandalyeleriniz için edinebileceğiniz sırt destekli yastıklar, daha rahat ve sağlıklı bir oturuşa kavuşmanızı da destekler. 

Çalışırken zihninizin karmaşık olan etrafı düzenleme fikriyle bölünmesi pek de sağlıklı değildir. Home ofis dekorasyon kapsamında masanızın ve çalışma alanınızın düzenli olması çalışmanızın bölünmemesini de sağlar. Karmaşayı önlemek için tıpkı ofislerinizde olduğu gibi düzenleyicilerden faydalanabilirsiniz. Klasör, kitap organizerleri ve rafların yanında masa üzerinde karmaşaya neden olan küçük eşyalarınızı bir araya toplamaya yarayacak kutulardan da yararlanabilirsiniz. Etrafta oluşacak kablo dağınıklığını engellemek için kablo düzenleyici aparatlardan edinebilirsiniz.  

Masa dizaynınız oldukça önemlidir. İş ile ilgili eşyalarınızın yanında masanızı ve çalışma alanınızı doğadan ilham alan bitkilerle donatabilirsiniz. Mimar Ayça'nın önerilerine göre bu ferah ve huzurlu bir ortama kavuşmanıza yardımcı olur. Bununla beraber, günlük mesainiz sırasında işinize yarayacak tüm eşyalarınızın yanınızda bulunması da kendinize belirlediğiniz mola vakitlerine dek yerinizden kalkmamanıza ve işinizin bölünmemesine yardımcı olur.

Evden çalışma sürecinde kendinize ait bir çalışma alanı belirlemek ve home ofis dekorasyon ipuçlarını takip etmek hele ki kalabalık ailenizle yaşıyorsanız oldukça işinize yarayacaktır. Eğer kendinize ait bir çalışma alanınız yoksa portatif masalardan yararlanabilirsiniz. Açılır kapanır özellikleri olan bu masalar, çalışma süresince alan ihtiyacınızı giderecek ardından da yer kaplamadan saklanmasına olanak sağlayan dizaynları ile kullanım kolaylığı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra yatak yanlarında veya koltuk kenarlarında kullanım sağlayan laptop masaları da home ofis dekorasyon ve dizaynı için kendinize bir alan oluşturmamıza yardımcı olabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Pandemide home ofis dekorasyonuyla daha ferah alanlar!
  • 07.12.2020 11:55

Pandemide home ofis dekorasyonuyla daha ferah alanlar!

Pandemi nedeniyle evden çalışma moldeine geçiş arttı. Peki home ofis dekorasyon ...