maritbet girişmaritbet
Oda dekorasyonunda nevresim takım modelleri nasıl olmalı?

Oda dekorasyonunda nevresim takım modelleri nasıl olmalı?

Nevresim tercihlerimiz, yatak odalarımızda şık bir görüntü elde etmesinin yanında uyku kalitemizi de etkiliyor.

Yazın serinliği ile ferahlatacak, kışın terletmeden ısıtacak bir nevresim takımı seçmenin inceliklerini sizin için derledik. 

Yatağınızı özenle seçtiniz ve şimdi rahat uyku uyumayı umuyorsunuz. Ancak yine de daha önce kaldığınız otelde yaşadığınız konforu tadamadınız mı? Cevabınız evet ise, rahat bir uyku için gözden kaçırmış olabileceğiniz bir ipucunu sizinle paylaşmak isteriz: Nevresim takımı seçimi.  

Sizi sarmalayan yumuşacık ve serin bir yatakta uyumak için konforlu bir otelde kalmanız gerekmez. Tatlı rüyalara dalmanızı sağlayacak rahat bir uyku için doğru nevresim takımını seçmeniz yeterli. Yazın serinliği ile ferahlatacak, kışın terletmeden ısıtacak bir nevresim takımı için dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalarını sizin için derledik. İşte ¨Nevresim takımı alırken nelere dikkat etmeli?¨ sorusunun cevapları: 

1. Nevresim takımı kumaşı nasıl olmalı?

Kumaşın türü yatağın konforunu ve nevresim takımının dayanıklılığını belirler. Bu nedenle nevresim takımı modelleri arasından seçim yapmadan önce kumaşına karar verebilirsiniz. Ancak pamuk, polyester, ranforce ve saten gibi birçok kumaş türü arasından seçim yapmak zor olabilir.  

Doğru bir tercih yapmak için kumaş türünün özelliklerini bilmenizde fayda vardır. Nevresim takımı seçiminizi kolaylaştırmak için kumaşların özelliklerini detaylı olarak incelediğimiz ¨Karar Vermenizi Kolaylaştıracak: Ev Tekstili Rehberi¨ yazımızı okuyabilirsiniz. 

Kaliteli bir uyku için yatak takımınızın nefes alabilen ve doğal bir kumaşı olması gerekir. Rahatlık ve kumaş esnekliği söz konusu olduğu zaman pamuk öne çıkar. Pamuk, nemi emici özelliği ve dayanıklı lif yapısı sayesinde uzun vadede uyku kalitesini artırır. Nevresim takımınızın kumaşı %100 pamuktan olabileceği gibi pamuk ranforce ya da pamuk saten gibi farklı yapılarda da olabilir. Pamuk kumaşların özelliklerini öğrenerek stilinize uygun bir nevresim takımı seçebilirsiniz:

Parlak ve pürüzsüz: Pamuk saten

İpek yumuşaklığı ve parlaklığını sevenler için ideal bir kumaş türüdür. Pamuğun işlenmesi ile elde edilen pamuk saten serinletici olduğu için yaz mevsiminde rahatlıkla kullanılabilir. Pamuk saten, yıkanması ve ütülenmesi kolay olduğu için de tercih sebebi olmaktadır. İpeğe benzer yumuşaklığı ile konfor hissini yaşatan bir nevresim takımı için Bella Maison nevresim takımı seçeneklerine göz atabilirsiniz. 

Dayanıklı ve konforlu: Pamuk ranforce 

Ranforce da pamuktan elde edilen doğal bir liftir. Yumuşak bir his verir. Yıkanması ve kuruması kolaydır. Sık dokunan dayanıklı bir kumaş olduğu için uzun ömürlü kullanım imkanı verir. Nevresim takımlarında sıkça kullanılan sağlıklı ve doğal bir kumaş türüdür. 

 2. Nevresim takımı ölçüleri nelerdir?

Sağlıklı ve terletmeyen bir kumaş seçtiniz şimdi sıra yatak ölçüsünü belirlemekte. Geceleri hareket ettiğiniz zaman yatağın kenarlarından çıkıp toplanan ya da çok büyük olduğu için vücudunuza dolanan bir çarşaf rahatsız edebilir. Bu nedenle yatağınızın tam ölçülerini alıp nevresim takımı seçimini yapabilirsiniz. Unutmayın, yatak boyutları sadece tek kişilik ya da çift kişilik olarak ayrılmaz. Yatak ölçüleri marka ve modele göre değişebilir. Çift kişilik yataklar 150×180 ya da 160×200 gibi farklı boyutlarda olabilir. 160×220, 200×220 ve 240×220 gibi farklı boyut seçenekleri sunan Bella Maison nevresim takımlarına göz atarak yatağınıza uygun bir çeşit seçebilirsiniz.

 3. Nevresim tel sayısı kaç olmalı?

Tel sayısı, kumaşın 1 cm2'sine düşen tel miktarıdır. Tel sayısı, kumaşın dayanıklılığını gösteren bir ölçü olarak kabul edilir. Ancak kumaşın yapıldığı lifin uzunluğu ve kalitesi gibi unsurlar da dayanıklılığı belirler. Bu nedenle kumaş mukavemeti ile ilgili tek ölçü olarak kabul etmemekte fayda vardır. İyi kalite bir pamuk kumaş aradığınız uzun ömürlü kullanımı sunabilir. 

 4. Hangi nevresim takımı sizi anlatıyor?

Ev tekstili ürünleri kullanım kolaylığı kadar zevke de hitap etmelidir. Yatak odası dekorasyonunuzun tonuna göre bir nevresim modeli seçebilirsiniz. Klasik tarzda bir dekorasyon için krem ya da kahve tonları tercih edebilirsiniz. Yaz enerjisini evinize taşımak için güneşin sarı turuncu renklerini yatağınızda kullanabilirsiniz. Minimalist bir tasarım için de antrasit nevresim takımı kullanabilirsiniz. Enerjik ve spor bir yatak odasının vazgeçilmezi olarak da mavi, yeşil ve mor renklerinin karışımı nevresim takımı seçilebilir. 

Nevresim takımı seçiminin inceliklerini sizinle paylaştık. Şimdi sıra kendinizi şımartmakta. Evinizin rahatlığından ayrılmadan konfor hissini yaşayabileceğiniz bir nevresim takımına ulaşmak için Bella Maison online alışveriş adresini ziyaret edebilirsiniz. Nevresim takımlarınızı hangi sıklıkta değiştirmeniz gerektiğine karar veremiyorsanız ¨Sağlığınız İçin: Evde Sık Değiştirilmesi Gereken 9 Eşya,¨ yazımızı okuyabilirsiniz. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Oda dekorasyonunda nevresim takım modelleri nasıl olmalı?
  • 23.10.2020 19:14

Oda dekorasyonunda nevresim takım modelleri nasıl olmalı?

Nevresim tercihlerimiz, yatak odalarımızda şık bir görüntü elde etmesinin yanınd ...

Linens’ten sürpriz nevresim fiyatları
  • 30.10.2013 14:14

Linens’ten sürpriz nevresim fiyatları

Linens, pamuk saten nevresim takımları şimdi 12 ay boyunca ayda 9.90TL’ye satış ...