maritbet girişmaritbet
Samsun Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi hizmete girdi!

Samsun Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi hizmete girdi!

Kentsel yenileme projesi kapsamında ülke ekonomisine yeniden kazandırılan Samsun’un tarihi Tütün ve Sigara Fabrikası, Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi adıyla kentin yeni yaşam alanı olarak hizmete girdi

Türkiye'nin önde gelen iki önemli AVM yatırımcısı Torunlar GYO ve Turkmall'un ortaklaşa gerçekleştirdiği Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi ziyarete açıldı. 125 yıllık tarihi geçmişi olan ancak son 18 yıldır kent merkezinde atıl durumda bulunan tarihi Samsun Tütün ve Sigara Fabrikası, kentsel yenileme projesi kapsamında 25 ay gibi son derece kısa bir sürede, yoğun ve titiz bir çalışma sonucu, aslına sadık kalınarak restore edildi. 

50 milyon Euro'luk yatırım değerine sahip Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi, düzenlenecek sosyal ve kültürel etkinliklerle de kentin yeni buluşma noktası olarak eğlence hayatına hareket getirecek.  Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi, yaklaşık 1.000 kişiye istihdam sağlayacak.  
 
Yerli yabancı 45 marka 
 
Kentin en önemli alışveriş mekanları olan Mecidiye ve Gazi Caddeleri'nin tam ortasında ve 19 Mayıs Bulvarı üzerinde yer alan Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi, 20.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. 18.000 metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nin 13.500 metrekaresi mağazalara, 3.000 metrekaresi restoran ve kafelere, 1.500 metrekaresi ise ofis ve kültür alanlarına ayrıldı. 20.000 metrekare kapalı otopark alanı yer alan Bulvar'da yerli ve yabancı 45 marka yer alıyor.
 
Tütün emekçisine saygı
 
1.500 metrekaresi sosyal alan olarak tasarlanan Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi'nde Samsun'da Anadolu mimarisinin tipik özelliklerinden olan iç avlular ile çok geniş bir meydan bulunuyor.  Kültür, sanat ve eğlence etkinliklerinin gerçekleştirileceği meydanın ortasında ise yıllarca bu fabrikada çalışarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan emekçilere şükran duygularını ifade etmek için bir heykel yer alıyor. Tütün yaprağının yeniden farklı bir şekilde doğuşunu sembolize eden, aynı zamanda emekçi bir kadın ve erkeğin omuz omuza bulunduğu 2,5 x 1,7 x 1 metre ebadında heykel, heykel sanatçısı Hakan Karakaya'nın imzasını taşıyor. Kuruluş yıllarında 600 kişinin çalıştığı fabrika ve müştemilatlarında, yaşam merkezi olarak hizmete geçtiğinde de yaklaşık 600 kişi çalışıyor olacak. 
 
Örnek bir kentsel yenileme projesi
 
Bulvar Yaşam ve Alışveriş Merkezi, 1994 yılında kapatılan Samsun Tekel Tütün Fabrikası'nın 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yenileme alanı olarak ilan edilmesinden sonra 2009'da Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ihale ile Torunlar-Turkmall Ortak Girişim Grubu tarafından 30 yıllık süre ile daimi ve müstakil üst hakkı edinildi. Torunlar-Turkmall Ortak Girişim Grubu'nun 2010 yılının üçüncü çeyreğinde başladığı restorasyon çalışmaları 2 yıl gibi son derece kısa bir sürede tamamlandı. 30 yıllık süre ile işletilecek binaların kullanımından elde edilen gelirden Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne işletme süresince pay verilecek, bunun yanı sıra 20.000 metrekarelik otoparkın tüm işletme hakları Belediye'ye ait olacak. 30 yıllık süre sona erdiğinde Bulvar Samsun'un mülkiyetinin tamamı Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"
  • 28.02.2024 16:08

Bakan Uraloğlu: "Hızlı tren ağımızı artık Karadeniz'e ulaştıracağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ul ...

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor
  • 20.07.2023 15:35

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı devam ediyor

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç Samsun Şehir Hastanesi ile ilgili bilg ...

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı
  • 30.12.2022 10:06

Samsun'da ilçeler ile il merkezi arasında tek dolmuşla ulaşım dönemi başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesince yapılan ve ilçelerden kent merkezine tek dolmuşl ...

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor
  • 13.07.2022 09:29

Karadeniz Bölgesi'nin ilk Bilim Merkezi ve Planetaryum inşası sürüyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen "Bilim Merkezi ve Planetaryu ...

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak
  • 13.07.2021 11:01

Samsun'da elektrikli otobüsler kullanılacak

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin Türkiye ...

Demonte ahşap evler ilgi görüyor
  • 25.04.2021 12:28

Demonte ahşap evler ilgi görüyor

Samsun'un Havza ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) "demonte ev" üreti ...