maritbet girişmaritbet
Rusya'daki SEC Aquarelle AVM'yi ESTA inşa edecek

Rusya'daki SEC Aquarelle AVM'yi ESTA inşa edecek

Rusya'da 120 milyon dolarlık yatırım değerine sahip SEC Aquarelle AVM projesi ESTA Construction’a emanet...

Fransız perakende grubu IMMOCHAN, Rusya'da gerçekleştirdiği SEC Aquarelle isimli AVM projesiyle 120 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. Proje, Rusya'nın Moskova bölgesinin kilit öneme sahip otoyollarından olan federal Yaroslavskoye M8 otobanı üzerinde bulunuyor. Dev Fransız şirket, ilk faaliyet yılı için 8 milyonluk bir müşteri trafiği öngörülen AVM projesini ESTA Construction ile hayata geçiriyor. 30 Mayıs'ta temeli atılan AVM projesini, ESTA Construction inşa edecek ve 2018 yılının son çeyreğinde tamamlayacak. 

Temel atma töreninde konuşan IMMOCHAN Genel Müdürü Thierry Leconte, “SEC Aquarelle, sadece bir alışveriş merkezi değil, aynı zamanda Rusya'daki amiral gemimiz olacak Moskova bölgesinin en yenilikçi yapısı özelliğini de taşıyor. Şu ana kadar perakende alanlarının yüzde 80'inden fazlasını kiralamış bulunuyoruz. Gelinen bu noktada, bölge sakinleri, yerel makamlar ve kira-ortaklarımızın huzurunda Aquarelle Pushkino'yu söz verdiğimiz zamanda tamamlamayı taahhüt ediyoruz. Bu anlamda ESTA Construction'a güveniyoruz, hatırlarsanız Samara Togliatti bölgesinde inşa ettiğimiz dev alışveriş kompleksi AQUARELLE'yı de ESTA Construction inşaa etmişti ve projeyi hayata geçirmiştik. Proje çok kaliteli ve zamanında bitmesi de ESTA ile yola devam etmemiz de önemli bir sebep oldu. Bir buçuk yıl sonra burada sizlerle tekrardan bir arada olmak dileğiyle” şeklinde konuştu. 

Alışveriş merkezi, toplamda 1.4 milyon ziyaretçi ağırlama kapasitesine sahip. 100 mağazalık bir perakende koridoru ile tüm aileye hitap eden yeme-içme ve diğer hizmetlerden meydana gelen SEC Aquarelle Alışveriş Merkezi, benzersiz iç ve dış mimarisi, fonksiyonel ve kullanışlı imar planı sayesinde Moskova bölgesindeki perakende piyasasında dikkatleri üzerine çekiyor. Alışveriş merkezine araçları ile gelen konuklar için 2 bin 600 araç kapasiteli park alanı da sunacak olan SEC Aquarelle,  ayrıca anne ve çocuk odaları, wi-fi, ortak alanlarda rahat mobilya ve oturma alanları, su içilebilir çeşmeler, bebek arabası kiralama seçenekleri gibi müşterilerine ücretsiz sunacağı hizmet ve imkanlarıyla rakiplerinden farklılaşacak. 

“İkonik yapılarımızı Türkiye'ye taşıyacağız”

Projeyle ilgili konuşan ESTA Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek, “ESTA Construction olarak Rusya pazarında dev bir projeye daha başlamanın gururunu yaşıyoruz. Fransız perakende devi IMMOCHAN için hayata geçireceğimiz alışveriş merkezini 2018 yılının son çeyreğinde teslim etmeyi planlıyoruz. Daha önce de IMMOCHAN için Rusya'nın Samara Togliatti bölgesinde inşa ettiğimiz dev alışveriş kompleksi AQUARELLE'yı da 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlamıştık. IMMOCHAN'ın Rusya'da ki en büyük AVM SEC Aquarelle'nin inşaası için de bizi seçmesi tüm ESTA Ailesi için gurur vesilesi. Dünyada çok ses getiren ve ödüllü birçok projeye imza attık. 2017 planlarımızda ise ESTA olarak dünyanın farklı bölgelerinde hayata geçirdiğimiz ikonik yapıları, Türkiye'ye de taşımak bulunuyor. Bu hedefimizi hayata geçirmek için; Beyoğlu, Acıbadem, Basın Ekspres, Bahçelievler ve Ege – Akdeniz çanağının kalbi olacak yarım ada projesi ESTA Amos Living ile toplam değeri 1 milyar doları aşan projelerle bu yıl önemli projelere imza atacağız” dedi.

Rusya pazarında devam eden ve biten projeleri…

ESTA Construction'ın gerçekleşitdiği projeler arasında en dikkat çekicisi Krasnodar'da inşa ettiği, dünyanın en lüks ve teknolojik stadı unvanını taşıyan “Krasnodar Stadyumu”. Sochi Kış Olimpiyatları kapsamında ESTA tarafından inşa edilen, en üst katında Avrupa ve Rusya'nın 1., dünyanın 3. en büyük yekpare cam çatısı altında 6 bin metrekarelik devasa bir aquapark ve plaj barındırmasıyla dikkatleri üzerine çeken “Gorkiy Gorod Alışveriş Merkezi” de bunlardan biri. Yine ‘The Commercial Real Estate Moscow Awards 2017'den ödülle dönen, Moskova'nın kalbinde bulunan Metropolis I'e ek olarak yükselen, 63 bin metrekare kapalı alana sahip A+ sınıfı AVM'ye ek olarak 27 bin metrekarelik çok katlı otoparkı da kapsayan “Metropolis II AVM de ESTA tarafından inşa edilen yapılar arasında yer alıyor. Öte yandan Soçi'de inşa ettiği “Tambov Otel, AVM ve İş Merkezi Kompleksi” de içerisinde yer alan 110 yatak kapasiteli otel, 5 katlı bir alışveriş merkezi, sergi salonunun yanı sıra 10 katlık idari birim ve ofis kısmı ile Tambov bölgesindeki ilk çok fonksiyonlu kompleksi olma özelliği taşıyor. Moskova'nın en önemli konut ve yaşam projesi olan "Donstroy" için tarihinin en iddialı Sertse Stolitsa Moskova Nehri kıyısında 145 bin metrekarelik bir alanı kaplamakta.

Rusya'da devam eden projeler arasında; Krasnodar'da inşa edilen dünyanın en teknolojik ve ekolojik Central Park Projesi “Krasnodar Central Park”, Talyatti'de 52 bin m²'lik alanda inşa edilen ve yeni nesil alışveriş merkezlerinin göz alıcı ve güçlü bir örneği olan  “Immochan Talyatti Retail Park”, 66 bin m² kapalı alana sahip Moskova Domodedovo Uluslararası Havalimanı için hayata geçirilen, teknoloji ve lüksü bir arada sunan, katlı otopark projesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rusya'daki SEC Aquarelle AVM'yi ESTA inşa edecek
  • 05.06.2017 16:21

Rusya'daki SEC Aquarelle AVM'yi ESTA inşa edecek

Rusya'da 120 milyon dolarlık yatırım değerine sahip SEC Aquarelle AVM projesi ES ...