maritbet girişmaritbet
Edirne ‘YEŞİL AVM’sine 2011’de kavuşacak

Edirne ‘YEŞİL AVM’sine 2011’de kavuşacak

Hollanda kökenli gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması Redevco’nun Edirne’ye inşa edeceği çevre dostu alışveriş merkezi 2011 yılının 3. çeyreğinde açılacak

Hollanda kökenli gayrimenkul yatırım ve geliştirme firması Redevco'nun Edirne'ye inşa edeceği çevre dostu alışveriş merkezinin 2011 yılının 3. çeyreğinde açılması hedefleniyor. Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, yaptığı açıklamada, Redevco'nun perakende alanında 150 yıllık ticari tecrübeye sahip olduğunu söyledi.
Redevco'nun Türkiye pazarına giriş yaptığı 2006 yılında yatırımları için 1 milyar avroluk bir bütçe ayırdığını bildiren Redevco Türkiye Genel Müdürü Dooyeweert, İstanbul'da inşaatı tamamlanmadan alınmış ve bitirilerek Avea'ya satışı gerçekleştirilmiş olan ofis binası, Ankara Çayyolu bölgesinde yapılan ve Eylül 2009'da açılan Gordion Alışveriş Merkezi ve Erzurum'da yine Ekim 2009'da tamamlanarak açılışı gerçekleştirilen Erzurum Alışveriş Merkezi'nin yanı sıra Edirne ve Manisa'da alınan araziler ile bu illerdeki projeler de tamamlandığında bütçenin ancak yarısının Türkiye'ye yatırılmış olacağını kaydetti.

Edirne ciddi yatırımlar yapılabilecek bir kent
Edirne'nin nüfus yapısı, kişi başına düşen tüketim harcamaları, kişi başına düşen gayrı safi milli hasıla ve satın alma gücü endeksine göre Türkiye ortalaması üzerinde bir kent olduğunu anlatan Redevco Türkiye Genel Müdürü Dooyeweert, şöyle konuştu:
"Şehirde küçük bir alışveriş merkezi var ama bizim projemiz mevcut sunumdan son derece farklı. Şehirde salt alışveriş ihtiyacına yanıt vermenin ötesinde, şehrin mimari dokusuyla uyumlu, sosyal açıdan da keyifli zaman geçirilebilecek, sinema, bowling ve benzeri bir takım eğlence alanlarıyla bir buluşma noktası olarak kabul edilecek büyük ölçekli bir alışveriş merkezi açığı olduğunu görerek Edirne'de yatırım yapma kararı aldık.
Edirne'yi ciddi yatırımlar yapılabilecek kentler arasında görüyoruz. Dolayısıyla 2007 yılında arazi alımları gerçekleştirdik. Bazı hukuki sorunlar dolayısıyla projeyi uygulamayı biraz ertelememiz gerekmişti. Bugün itibariyle yatırımımız önünde herhangi bir engel kalmadığı için faaliyetlerimize hız verebilir durumdayız."
 
Hem yeşil hem de kenti yansıtacak
Erzurum Alışveriş Merkezi ve Gordion Alışveriş Merkezi'nin, Türkiye'nin, dünya genelinde en uzun süredir ve en yaygın kullanılmakta olan uluslararası yeşil bina standardı BREEAM Sertifikası'na sahip ilk binaları ve ilk sertifikalı yeşil alışveriş merkezleri olduğunu anımsatan Dooyeweert, Edirne'de yapılacak olan alışveriş merkezinin de yeşil bina ve BREEAM standartlarında olacağını bildirdi.
Dooyeweert, çevreci bir binanın yanı sıra, kentin tarihi ve kültürel dokusunun da yeniden yorumlanacağı bir binayla Edirnelilerin karşısına çıkacaklarını ifade ederek, "Projenin mimarisi için alışveriş merkezi alanında dünyanın en ünlü mimari firmalarından Broadway Malyan'ı görevlendirdiğimizde, ekip önce Edirne'yi gezdi. Türk - İslam eserlerinin en ünlüsü Selimiye Cami başta olmak üzere pek çok sanatsal ve tarihi yapıyı ve kenti incelediler. Ortaya çıkacak mimari ürün Edirne'deki tarihsel dokunun da yeniden yorumlandığı çağdaş bir bina olacak" dedi.

Redevco'nun, gayrimenkul sektörünün önemli bir oyuncusu olarak, her yıl dünyanın en önemli uluslararası gayrimenkul fuarlarına katıldığını ve de şirketin geliştirdiği projeleri tanıtırken bu projelerin hayata geçirildikleri şehirlerin tanıtımlarını da etkin şekilde yürütmekte olduğunu bildiren Dooyeweert, Edirne'nin de benzer yaklaşımdan hareketle birçok uluslararası fuarda broşürler ve çeşitli araçlarla tanıtımının yapıldığını ve bu sayede kentin uluslararası alanda tanıtımına da katkı sağladıklarını belirtti.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz