maritbet girişmaritbet
Bursa’da arazi toplulaştırma kararı

Bursa’da arazi toplulaştırma kararı

Bursa’nın Yenişehir, Kestel ve İnegöl ilçelerindeki bazı bölgeler için arazi toplulaştırma kararı alındı

 

         Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının isteği uyarınca, Bursa'nın Yenişehir, Kestel ve İnegöl ilçelerinde 7 bin 534 hektar alanda arazi toplulaştırması yapılacak.

         Karara göre, Yenişehir ilçesinde doğusu Hava Meydanı, Hayriye köyü, imar sınırı, Köprüler Bogazı Deresi ıslahı, Afşar Popmaj ana kanalı, Kocasu Çayı, Devlet Demiryolları hattı  ve arazi toplulaştırması bitmiş köyler, Kestel ilçesinde batısı Seymen köyü yerleşimi, kuzeyi Bursa duble asfalt yolu ile İnegöl

 ilçesi güneyi Boğazköy barajı sınırlarında arazi toplulaştırılacak.

         Sınır içinde yer alan, ancak "arazi toplulaştırma kriterlerine uygun olmayan yerler, teknik olarak arazi toplulaştırma sahasına dahil edilmesi uygun olmayan tepelik, taşlık, çukurluk alanlar ile yoğun sabit tesis bulunan alanlar" toplulaştırma dışında bırakılacak.

         Bu arada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir adet daire başkanlığı, Bakanlık ana hizmet birimlerinden olan Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğüne bağlandı. Ayrıca, 2007-2011 Revize 3 Resmi İstatistik Programı kabul edildi ve 15 Haziran 2009 tarihli 2009/15106 sayılı Kararname yürürlükten kaldırıldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz