maritbet girişmaritbet
Elektrik üretim ve tüketimi rekor seviyelere ulaştı

Elektrik üretim ve tüketimi rekor seviyelere ulaştı

Türkiye'yi etkileyen sıcak hava dalgası, temmuz elektrik üretim ve tüketim verilerine doğrudan yansıdı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Temmuz ayında Türkiye'nin aylık elektrik üretim ve tüketiminde rekor seviyelere ulaşıldığını belirterek, "Elektrik üretimi 34,6 milyar kilovatsaat (kWh), tüketimi de 34,5 milyar kWh ile tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaştı. Yılın en sıcak günlerinde zirveye çıkan elektrik talebinin yüzde 57'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşıladık." dedi.

Bayraktar, temmuz sonu itibarıyla Türkiye'nin elektrik kurulu gücünün 112 bin 999 megavatsaat (MWh) olduğuna işaret ederek, "Aynı dönemde güneş kurulu gücünün toplam kurulu güç içindeki payı, yüzde 15,6'ya ulaşarak oransal anlamda rekor kırdı." bilgisini paylaştı.

Bayraktar, temmuzda yerli kaynaklara dayalı elektrik üretiminin 19,9 milyar kWh ile zirve yaptığını vurgulayarak, "Elektrik üretimi 34,6 milyar kWh, tüketimi de 34,5 milyar kWh ile tüm zamanların en yüksek aylık değerine ulaştı. Temmuzda hem elektrik tüketiminde hem de elektrik üretiminde rekor seviyelere ulaştık. Yılın en sıcak günlerinde zirveye çıkan elektrik talebinin yüzde 57'sini yerli ve yenilenebilir kaynaklardan karşıladık." ifadelerini kullandı.

Geçen ayın son 53 yılın en sıcak temmuz ayı olarak kayıtlara geçtiğinin altını çizen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Buna bağlı olarak özellikle iklimlendirme sistemlerinin yoğun olarak kullanımı, elektrik tüketimini ve doğal olarak üretimini rekor seviyelere taşıdı. Unutmayalım ki enerji verimliliği uygulamaları ile üretimi, sunulan hizmeti ve sosyal refahı olumsuz yönde etkilemeden enerji tüketimini azaltmamız mümkün."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor
  • 02.02.2026 13:19

Hilton beş yeni otelle büyümesini sürdürüyor

Hilton’un Türkiye’deki proje portföyünün yaklaşık yüzde 20’sini oluşturan lifest ...

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği
  • 30.01.2026 14:26

İşbir Yatak ve Bedgear’dan stratejik işbirliği

Bedgear, İşbir Yatak ile stratejik iş birliği kapsamında Türkiye pazarına giriş ...

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor
  • 29.01.2026 14:19

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor

Türkiye mobilya sektörünün en kapsamlı uluslararası buluşması olan Uluslararası ...

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...