Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi

Altı ayda 2,4 milyar dolarlık mobilya ihracatı gerçekleştirildi

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında yılın ilk altı aylık döneminde ve haziran ayında bir önceki döneme göre artış gözlendi.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörünün ihracatı ilk 6 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artarak 4,1 milyar dolara ulaştı.

Söz konusu dönemde gerçekleşen ihracattan mobilya sektörü 2,4 milyar dolarlık pay aldı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde haziran ihracatı yüzde 30,7 artışla 801 milyon dolara yükseldi. Mobilya sektörünün haziran ihracatı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,2 artarak 438 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Mobilya sektörünün haziranda en çok ihracat yaptığı ülkeler Irak, Almanya, ABD, İsrail ve Fransa olarak sıralanırken, ihracatın en çok arttığı ülke yüzde 66,2 ile Katar oldu. 

Söz konusu dönemde mobilya ihracatında çocuklar için karyola ve beşikler, oturmaya mahsus mobilyalar, yemek ve oturma odaları için ahşap mobilyalar, metal mobilyalar ve yatak haline getirilebilen oturmaya mahsus mobilyalar öne çıktı.

"Gelişmiş ülkelerin ihracatımızda önemli yeri var"

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Özkan, global tedarik zincirindeki aksamalar ve Rusya-Ukrayna savaşına rağmen ihracatı artırma başarısı gösterdiklerini belirterek, yollarına emin adımlarla devam ettiklerini bildirdi.

Bilgi paylaşımının ve yol göstermenin bu başarıya sunduğu katkıdan bahseden Özkan, "Bugün en çok dış ticaret fazlası veren sektörler arasında yerimizi alıyorsak bunda doğru stratejilerin ve ileri görüşlü hamlelerimizin büyük önemi bulunuyor. 

Firmalarımız ihracat hedefleri doğrultusunda belirlediği ülkelerde nokta atışı adımlar atarak piyasa payını artırıyor. Bu noktada İngiltere, Almanya, ABD, Fransa gibi gelişmiş ülkelerin ihracatımızda önemli bir yeri bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya markaları uluslararası alıcılarla buluşuyor
  • 04.11.2026 11:54

Mobilya markaları uluslararası alıcılarla buluşuyor

Yenidoğan ve bebek ürünlerinin yer alacağı CBME Türkiye Fuarı'nda mobilya tasarı ...

Kale’den yıl sonuna özel banyo kampanyası
  • 28.10.2026 10:54

Kale’den yıl sonuna özel banyo kampanyası

Kale, banyo mobilyalarında indirim, hediye, ücretsiz nakliye ve montaj fırsatlar ...

Yatak odasında konforun yeni adresi Escalade
  • 27.10.2026 15:07

Yatak odasında konforun yeni adresi Escalade

Yatak odasını dinlenmeye ayrılmış, kişisel bir yaşam alanı olarak kurgularken mo ...

Lorven köşe takımıyla rahatlık ve fonksiyonellik bir arada
  • 20.10.2026 14:31

Lorven köşe takımıyla rahatlık ve fonksiyonellik bir arada

Modüler yapısıyla farklı yerleşimlere uyum sağlayan Lorven geniş dinlenme alanı, ...

Majesty modern lüksü modüler kullanımla birleştiriyor
  • 19.10.2026 15:46

Majesty modern lüksü modüler kullanımla birleştiriyor

Kelebek Mobilya, yeni Majesty Köşe Koltuk ile modern tasarımı, yüksek konforu ve ...

Çilek'e üst düzey atama
  • 16.10.2026 11:41

Çilek'e üst düzey atama

Çilek, teknoloji ve dijital dönüşüm alanındaki yapılanmasını güçlendiriyor. Bilg ...