Adana'da yangından hasar görenlere konutları teslim edildi

Adana'da yangından hasar görenlere konutları teslim edildi

Adana'nın Kozan ilçesinde 2020 ve 2021 yıllarında meydana gelen orman yangınlarında evleri hasar gören 29 afetzedeye Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan yeni konutları kurayla verildi.

 

Kozan'da 2020 Ağustos ve 2021 Temmuz aylarında çıkan orman yangınlarında evlerini kaybeden 29 hak sahibi için TOKİ tarafından Tavşantepe Mahallesi'nde konut inşa edilmesi için başlatılan çalışmalar tamamlandı.

Yapımı bitirilen 29 ev için hak sahiplerinin de katılımıyla Kozan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde noter huzurunda kura çekildi. Kura sonucunda 29 afetzede yeni evlerinin anahtarlarını teslim aldı.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, programda, yangın felaketlerinin ardından vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla devletin bütün imkanlarını seferber ettiğini söyleyerek, "Bu süreçte emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Yeni evlerine kavuşan vatandaşlarımıza konutlarının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Yeni evlerini gezdiler

Törenin ardından kurada evleri çıkan hak sahipleri yeni konutlarını gezdi.

Afetzedelerden Mustafa Tümer gazetecilere, 2020 yılındaki yangında evini kaybettiğini belirterek, "Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Allah devletin yokluğunu vermesin. Zor günlerde güven kapısı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Berrin Farsak da evlerinin teslim edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Yangında evim, anılarım yandı. Ben evime üzüldüm, ağladım ama ağaçlara daha çok ağladım. Evim 3-5 yılda yapılır ama o ağaç 3-5 yıl içinde yetişmez diye çok ağladım. Devletimiz payidar olsun." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maltepe’de vatandaşlar sağlam konutlarına kavuşuyor
  • 28.10.2026 10:32

Maltepe’de vatandaşlar sağlam konutlarına kavuşuyor

Maltepe Cevizli Mahallesi’nde 8 Ekim’de çöken Kardeşler Apartmanı ve çevresindek ...

TOKİ 61 İlde 725 arsayı açık artırmayla satacak
  • 22.10.2026 10:50

TOKİ 61 İlde 725 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ açık artırmayla satışa sunduğu arsaların toplam muhammen bedeli 29 milyar l ...

TOKİ'nin 2023 ve 2024 yılı bilançoları ibra edildi
  • 21.10.2026 15:46

TOKİ'nin 2023 ve 2024 yılı bilançoları ibra edildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Levent Sungur, "TOKİ'nin ülke genelindeki ...

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta
  • 20.10.2026 17:48

Mesa Yenikent’te yeni etap satışta

Mesa, Başakşehir’de hayata geçirdiği Mesa Yenikent projesinin yeni etabını düzen ...

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü
  • 20.10.2026 11:43

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından baş ...

Ayazağa’da hak sahiplerine dönüşüm için 2 seçenek
  • 19.10.2026 10:02

Ayazağa’da hak sahiplerine dönüşüm için 2 seçenek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede dönüşüm için ...