maritbet girişmaritbet
5G ihalesi için kritik adım

5G ihalesi için kritik adım

5G ihalesi için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. 700 MHz ve 3.5 GHz bantlarında toplam 400 MHz frekans mobil şebeke kullanımına açılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G hizmetlerinin ülke genelinde hayata geçirilmesine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, 16 Ağustos 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile mobil haberleşme alanında 5G ihalesinin resmî sürecinin başladığını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’de 2G ile başlayan, 3G ve 4.5G ile gelişen mobil haberleşme teknolojilerini artık 5G’ye taşıdıklarını belirterek, 5G’nin 4.5G şebekelerine göre 10 ila 100 kata kadar daha hızlı internet sağlayacağını kaydetti.

Toplam 400 Mhz Frekans kullanımına açılacak

Bakan Uraloğlu, “700 MHz bandı ve 3.5GHz bandında toplam 400 MHz frekans bandının mobil şebeke işletmecilerimizin kullanımına açılacak. Bu kapsamda yayımlanan karar ile birlikte yapılacak ihalenin asgari değeri tespit edilmiş olup her frekans bandı için ayrı ayrı asgari değerler belirlendi.” ifadelerini kullandı.

İhalenin tarihi ve temel unsurları hakkında kamuoyu bilgilendirilecek

Mobil şebekelerin niteliği gereği yeni standartların bir öncekinin üzerine inşa edildiğini vurgulayan Uraloğlu, “İşletmecilerimizin mevcut yetkilendirmeleri de bu ihale kapsamına dahil edilmiştir. Asgari değerlerin belirlenmiş olmasıyla birlikte çok kısa süre içerisinde ihalenin tarihi ve temel unsurları hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi vereceğiz.” dedi.

Ülke genelinde kullanım için son aşamaya gelindi

Uraloğlu, 5G’nin Türkiye’de de bir süredir İstanbul Havalimanı ve İstanbul’da Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray futbol kulüplerinin stadyumları ile Trabzon’da Trabzonspor’un stadyumunda vatandaşlarımızın deneyimine sunulduğunu hatırlatarak “40’a yakın lokasyonda da kapalı kullanıcı grupları ile deneme çalışmaları devam eden 5G teknolojilerinin ülke genelinde hizmete sunulmaya başlaması için çalışmalarımız son aşamaya geldi.” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor
  • 15.10.2025 13:41

5G destekli akıllı ulaşım altyapısı geliyor

Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliş ...

TOKİ'den 48 İlde 509 gayrimenkul satışa çıkıyor
  • 30.09.2025 14:39

TOKİ'den 48 İlde 509 gayrimenkul satışa çıkıyor

TOKİ, çeşitli illerde bulunan 127 konut ve 381 işyerini 15-16 Ekim tarihlerinde ...

5G ihalesi için kritik adım
  • 18.08.2025 17:27

5G ihalesi için kritik adım

5G ihalesi için hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. 700 MHz ve 3.5 GHz bantl ...

21 ilde 102 iş yeri açık artırmayla satılacak
  • 12.08.2025 10:44

21 ilde 102 iş yeri açık artırmayla satılacak

TOKİ, çeşitli illerde bulunan 102 iş yerini ihale ile satışa çıkartıyor. ...

TOKİ, 47 ilde konut ve iş yeri ihalesine çıkıyor
  • 14.07.2025 16:01

TOKİ, 47 ilde konut ve iş yeri ihalesine çıkıyor

TOKİ, 158'i konut, 350'si iş yeri olmak üzere toplam 508 gayrimenkulu ihale ile ...

TOKİ, 44 ilde 552 arsayı açık artırmayla satacak
  • 28.03.2025 14:44

TOKİ, 44 ilde 552 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, farklı niteliklere sahip 44 ilde bulunan 552 arsa için ihaleye çıkıyor. Ar ...