maritbet girişmaritbet
Yurt dışından getirilen oylar ATO Congresium'a ulaştı!

Yurt dışından getirilen oylar ATO Congresium'a ulaştı!

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapıalacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi için yurt dıişı temsilciliklerinin kullandıkları oylar uçaklar ile Ankara'ya getirildi ve ATO Congresium'a ulaştırıldı.

Yurt dışı temsilciliklerinin oy kullanma işlemleri tamamlandıktan sonra, Avrupa'da Türk vatandaşlarını yoğun olduğu ülkelerde kullandıkları oylar, kiralık uçaklar ile Türkiye'ye getirildi.

Yurt dışı temsilciliklerinin kullandıkları oyları taşıyan Türk Hava Yolları'nın "TC-LOH, Çatalhöyük ve Lale(Tulip) " isimli uçakları "19:15, 01:50 ve 02:40 saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı

Yurt dışında kullanılan oyların Tüekiye'ye yolculuğu

Havaalanı'na ilk inen uçakta görevli olan Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eş Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, oyların özel güvelik önlemleriyle taşındığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı ikinci  tur seçimlerinde, birinci tura göre daha fazla katılım olduğunu söyleyen Karayel,"Yurt dışı temsilciliklerimizin de beş günlük bir oy verme süresi vardı. Bu süre içerisinde yine insanlarımız yoğun bir şekilde katılım gösterdiler. Hafta sonu çoğunlukla oylarını kullandılar." ifadelerini kullandı.

Karayel, ikinci tura olan yoğun katılımın, Türk insanının demokratik olgunluğunun göstergesi olduğunu belirtti.

Oylar, geniş güvenlik önlemleri altında taşındı

Uçaklarla getirilen oylar, mühürlü çuvallar ile tırlara taşındı.

oyların tırlara taşıınma işleminde tamamlanması ve tutanakların tutulamsından sonra, tırlar, polis ve siyaasi parti temsiliclern arabalarıyla birlikte konvoy halinde ATA Congresium'a doğru yola çıktı.

ATO Congresium'a getririlen oylar, burada bulunan Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na ulaştırıldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz