maritbet girişmaritbet
Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri bugün sona erecek!

Yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri bugün sona erecek!

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayılı olanlar, bugün yurt dışı temsilciliklerinde yerel saatle 22:00'ye kadar, gümrüklerde de 28 Mayıs saat 17:00'ye kadar oy kullanabilecek

28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı Seçimi için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı 3 milyon 423 bin 759 seçmenden 1 milyon 763 bin 973'ü yurt dışı temsilciliklerinde ve gümrüklerde oylarını kullandı. Yurt dışı temsilciliklerinde oy kullanma işlemleri bugün sona erecek.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimler için belirlediği takvimde, yurt dışında oy kullanacak yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için 73 ülkede 151 temsilcilikte 167 noktada sandık kuruldu. Oy verme işlemleri 20 Mayıs Cumartesi günü başladı.

YSK'nin takvimine göre belirlediği yerlerde oy verme işlemleri bugün sona erecek. Yurt dışı sçemen kütüğüne kayıtlı seçmenler bulundukları yerde, yerel saat ile 22:00'ye kadar kayıtlı oldukları sandıklara giderek oylarını kullanabilecek. Gümrüklerde ie 28 Mayıs Pazar günü 17:00'ye kadar oy kullanılabilecek.

YSK'den alınılan bilgilere göre, belirlenen temsilciliklerde ve gümrüklerde 24 Mayıs itibariyle oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 763 bin 973 oldu.

Yurt dışı oylar ATO Congresium Fuar Merkezi'nde muhafaza edilecek

Yurt dışında oy kullanma işlemlerinin ardından, oylar YSK'nin belirlediği yöntemlerle, yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek. Oylar Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca, Ankara'da bulunan ATO Congresium Fuar Merkezi'ndeki yüksek güvenlikli alanda muhafaza edilecek.

Yurt dışı seçmenlerini kullandığı oylar Türkiye'de 28 Mayıs Pazar günü saat 17:00'de oy verme işleminin tamamlanmasından sonra, diğer sandıklarla birlikte açılacak. Oyların sayım ve dökümleri için Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı gözetiminde yapılacak. Bugün yurt dışı temsilciliklerinde yerel sat ile 22:00'ye kadar, 28 Mayıs saat 17:00'ye kadar da gümrüklerde oy kullanabilecek.

  • Etiketler:

Yorum Yaz