maritbet girişmaritbet
Yenilenebilir enerjide altın değerinde yatırım fırsatları!

Yenilenebilir enerjide altın değerinde yatırım fırsatları!

Rüzgar ve güneş enerjisinde atılacak adımlar, Türkiye’yi ön plana çıkartabilir.

Enerji kaynaklarını çok hızlı tükettiğimiz bu günlerde, ülkemizin sahip olduğu doğal kaynakları işleyip kullanıma sunmak yatırımcılar için oldukça büyük bir fırsat olarak görülüyor. Güneşi ve rüzgarı bol olan Türkiye, yılda 2460 saat güneş görüyor fakat bunu yeterince değerlendiremiyor. Güneş enerjisinin daha ziyade sıcak su elde etmek için kullanılıyor olması bu konuda ne kadar yetersiz kalındığının göstergesi olarak kabul ediliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, “Güneş enerjisinin en büyük avantajı, yerinde enerji üretimi için mükemmel bir seçenek olması” diyor. Karaosmanoğlu, yenilenebilir enerjinin en yaygın formu olan dağıtık enerji sistemleri için güneşle en iyi uygulamaların başarılabileceğine ve böylece dağıtımda oluşacak kayıp-kaçak miktarının da azaltılabileceğine dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl Türkiye elektrik üretimi kurulu gücüne eklenen 3630 MW kapasitenin %97'sini yenilenebilir enerji kaynaklarının oluşturduğu belirtiliyor. Türkiye'de son dönemlerde akıllı şebekeler ve depolama alanında yeni girişimler başlatılıyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının sera gazı emisyonlarını azaltarak iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor. Ayrıca bu ucuz kaynakların maliyetleri ve dışa bağımlılığı azaltmada da çok önemli bir araç olduğu kabul ediliyor.

EY Türkiye Enerji ve Altyapı Hizmetleri Sektör Lideri Ethem Kutucular, “Yenilenebilir enerji, bu kaynaklara sahip ülkelerin maksimum faydalanması gereken çok kritik bir kaynak. İleri teknoloji verimli konvansiyonel kaynaklar ile birlikte çeşitliliği sağlamada, enerji politikalarının vazgeçilmez bir unsuru olacaktır” diye belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı
  • 11.11.2025 18:00

Türkiye’nin 65. yat limanı Gazipaşa’da açıldı

208 yat kapasiteli Gazipaşa Yat Limanı Türkiye’nin 65. yat limanı olarak hizmete ...

Sığınak yönetmeliği güncellendi
  • 07.11.2025 11:39

Sığınak yönetmeliği güncellendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 ay süren çalışmalar kapsamın ...

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!
  • 24.10.2025 15:54

“Ev Sahibi Türkiye” reklam filmi yayında!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erd ...

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması
  • 03.10.2025 14:16

Türkiye İMSAD’dan Dünya Konut Günü açıklaması

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, 6 Ekim Dünya Konut Günü d ...

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor
  • 25.09.2025 15:12

Tarihi Hicaz Demiryolu yeniden canlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Suriye-Ürdün Ulaştırma ...