maritbet girişmaritbet
Yeni Otopark Yönetmeliği’ne uygun ilk yalıtım projesi yapıldı

Yeni Otopark Yönetmeliği’ne uygun ilk yalıtım projesi yapıldı

İzocam, 1 Ocak 2019’da yürürlüğe girmesi planlanan Yeni Otopark Yönetmeliği çerçevesindeki yalıtım projelerine de ürün ve çözümler sunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak 22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Haziran 2018'de yürlüğe girmesi beklenen Yeni Otopark Yönetmeliği, 31 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ilan ile 1 Ocak 2019 tarihine ertelendi. Yeni yönetmelik ile bodrum kat tavanlarında yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor. Yönetmelik, otoparkların tavan döşemelerinde ve diğer bağımsız bölümlere bitişik duvarlarında ilgili mevzuata göre ses, ısı ve su yalıtımı yapılmasını şart koşuyor. 

Yalıtım alanında her ihtiyaca uygun ürün ve çözümler sunan İzocam, Yeni Otopark Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştirilen ilk projelerden biri olan YDA Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü Otoparkının tavan yalıtımı için de gerekli yalıtım ürünlerini temin etti. İzocam bayisi, Haydar Boz Yalıtım tarafından temin edilen ve uygulaması yapılan 60 bin metre karelik tavan yalıtımı için yanmaz 5 cm'lik İzocam Mineral Tavan Levhası ürünü kullanıldı. 

Proje, İzocam tarafından TS825 ve Yangın Yönetmeliği kapsamında değerlendirildi. Isı kaybı hesapları yapıldı ve tavan yalıtımında ısı kaybının azaltılmasının yanı sıra yangın güvenliği de gözetildi.  

YDA Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatında temelden çatıya İzocam ürünleri tercih edildi. Bina temelinin yalıtımı, perde duvar yalıtımı ve terasta ısı yalıtımı için de İzocam ürünleri temin edildi. Projede, 65 bin metrekarelik temel ve perde duvar yalıtımı ile 110 bin metrekarelik teras ısı yalıtımı için İzocam Foamboard ürünü tercih edildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzocam İzocamflex ile "Yılın Teknik Yalıtım Ödülü"nün sahibi oldu
  • 27.01.2026 13:58

İzocam İzocamflex ile "Yılın Teknik Yalıtım Ödülü"nün sahibi oldu

İzocam, iklimlendirme sektörüne yönelik yenilikçi çözümü İzocamflex ile Yalıtım ...

İzocam 2025'i yüzde 55'lik ciro artışıyla kapattı
  • 13.01.2026 18:01

İzocam 2025'i yüzde 55'lik ciro artışıyla kapattı

İzocam, 2025 yılını geçtiğimiz yıla göre yüzde 55'lik bir ciro artışıyla geride ...

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün
  • 12.01.2026 15:25

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün

Türkiye’de toplam enerji tüketiminin yaklaşık %30’u binalarda gerçekleşirken, bu ...

Murat Savcı: "Yalıtımda yeni bir dönem başladı"
  • 08.01.2026 13:45

Murat Savcı: "Yalıtımda yeni bir dönem başladı"

İzocam, Enerji Verimliliği Haftası'nda "Doğru yalıtım, yarına yapılan en güçlü y ...

Ravago Bina Çözümleri global pazarda büyümeye odaklandı
  • 05.01.2026 11:48

Ravago Bina Çözümleri global pazarda büyümeye odaklandı

Ravago Bina Çözümleri, 2025 yılında hedeflerinin üzerinde bir büyüme kaydederek ...

Yalıtımsız binalar yılda 15 milyar dolar tüketiyor
  • 05.01.2026 11:25

Yalıtımsız binalar yılda 15 milyar dolar tüketiyor

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama ...