maritbet girişmaritbet
Yeni AKM binası yıl sonunda hizmete girecek

Yeni AKM binası yıl sonunda hizmete girecek

Temeli Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla geçen yıl 10 Şubat'ta atılan yeni Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) yapımı tüm hızıyla sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni merkezin yıl sonunda hizmete gireceğini söyleyerek, "Atatürk Kültür Merkezi sadece bir bina değil. Dünyanın sayılı kültür merkezlerinin olduğu ülkelerdeki gibi merkez içinde bir konsept birim oluşturuluyor" dedi.

İlk AKM'nin mimarı olan Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu mimar Murat Tabanlıoğlu imzasını taşıyan merkezin inşaatında çalışmalar, corona virüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun yürütülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Atatürk Kültür Merkezi sadece bir bina değil. Dünyanın sayılı kültür merkezlerinin olduğu ülkelerdeki gibi merkez içinde bir konsept birim oluşturuluyor. Beyoğlu Kültür Yolu'nun yönetimini burada oluşturduğumuz komisyona bırakacağız. Beyoğlu Kültür Yolu'ndaki aktiviteleri bu komisyon üzerinden yöneteceğiz.

YIL SONUNDA HİZMETE GİRECEK

AKM'nin arkasında bir kültür sokağı var. Burada kafeler, restoranlar, galeriler var. Uzun bir sokak. Orayı 24 saat yaşayan bir merkez haline getiriyoruz. Üstte 360 derece manzarası olan VIP bir restoranı olan, aşağıda da yine kafeler, restoranlar olacak. Müzesi, kütüphanesi olacak, cep sineması olacak. Bütün bunların yıl sonuna kadar inşaatını bitirerek, hayata geçirmiş olacağız."

YENİ AKM'DE NELER OLACAK?

AKM binası tamamlandığında içerisinde 48 bin 705 metrekare büyüklüğünde, 4 bodrum, zemin ve 9 kattan oluşan 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu olacak.

16 bin 228 metrekare büyüklüğünde, 4 bodrum, zemin ve 5 kattan oluşan 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara ait sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri, sergi salonları ve millet kıraathaneleri yer alacak.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kız Kulesi yeni yılda açılacak! Bakan Ersoy müjdeyi verdi!
  • 31.12.2022 09:39

Kız Kulesi yeni yılda açılacak! Bakan Ersoy müjdeyi verdi!

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi, restorasyon çalışmalarının ta ...

AKM, bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı!
  • 20.12.2022 10:30

AKM, bir yılda 1 milyon 300 bin ziyaretçi ağırladı!

Dünyanın sayılı kültür sanat mekanlarından Atatürk Kültür Merkezi, sanatseverler ...

Bakan Ersoy, Kız Kulesi’ndeki restorasyonu yerinde anlattı!
  • 09.09.2022 17:03

Bakan Ersoy, Kız Kulesi’ndeki restorasyonu yerinde anlattı!

Bakan Ersoy, "Kız Kulesi İstanbulluların uzaktan seyrettiği bir yapıydı. Şimdi i ...