maritbet girişmaritbet
Veysel Eroğlu Adana'ya 29 yatırım müjdesi verdi!

Veysel Eroğlu Adana'ya 29 yatırım müjdesi verdi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplam maliyeti 189 milyon lirayı bulan 10 tesisin açılışı için geldiği Adana’da, “Biz milletten aldığımızı, millete veriyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını veren bir hükümetiz” dedi

Bakan Eroğlu, Karataş ilçesinde düzenlenen 2 tesisin açıldığı, 8 tesisin de temelinin atıldığı toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Eroğlu, Adana'daki 10 tesisin maliyetinin 189 milyon lira olduğunu kaydetti. Adana'ya 29 müjde ile geldiğini ifade eden Eroğlu, bu 29 müjdenin maliyetinin 414 milyon lira olduğunu söyledi. Eroğlu, “Bu 29 dev müjdede, DSİ'nin 21 müjdesi, Orman Genel Müdürlüğü'nün 5 müjdesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 2 müjdesi ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1 müjdesi var. Toplam 414 milyon lira maliyeti olan bu projeler ile bu bölgeyi doğa turizminin, yayla turizminin merkezi haline getirmeyi istiyoruz. Siyasilerimizin yardımlarıyla da master planı hazırlanıyor, Valiliğimizin de desteğiyle inşallah hayata geçireceğiz” dedi.

Adana'nın geçmişte ihmal edildiğini söyleyen Eroğlu, son 10 yılda Adana'ya maliyeti 1,5 milyar lirayı bulan yatırım yapıldığını belirtti.

Eroğlu, Başbakan Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'de muhteşem bir dönüşümün olduğunu ifade ederek, geçmiş koalisyon hükümetlerinde yaşanan ekonomik krizlerin giderilerek, Türkiye'nin ve Türkiye Cumhuriyeti pasaportunun itibarının arttırıldığını savundu. Eroğlu, “IMF'YE 400 milyon dolarcık borcumuz kaldı, onu da vade dolayısıyla 14 Mayıs'ta ödeyeceğiz. IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu, Türkiye'nin borçlarının ödendiğini, kasasının da dolduğunu kaydederek, 2002'den bu yana yapılan yatırımları anlattı. Eroğlu, tesis açılışlarıyla ilgili Başbakan Erdoğan ile arasında geçen bir konuşmayı şöyle anlattı:

“İşte, 300-350 tesis her yıl hazır olunca Başbakanımıza bir gün ‘bu tesisleri sizin açmanızı istiyoruz' dedim. Eskiden bir kulübenin açılışı için bakanlar kurulu geliyormuş ya dedi ki ‘el insaf 350 tesis var, günde 1 tanesine vakit ayırsam başka iş yapmamam gerekir. Ben temel atmaya gelmem, vakti ilan edin vatandaşlara açıklayın' Peki, diğerleri nasıl olacak dediğimizde, Başbakanımız '10 trilyondan büyük olanları ben açayım, 10 trilyondan küçük olanları da siz açın' dedi. Türkiye'de ilk defa temel atarken tarihini veren hükümet bizim hükümetimiz. Biz, milletten aldığımızı millete hizmet olarak veriyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını veren hükümet biziz. Hesap ortada.”

Açılışı yapılan ve temeli atılan tesisler ile ilgili bilgi veren DSİ Genel Müdür Vekili Güven Karaçuha da Adana'daki 10 proje'nin 8'nin sulama, 2'sinin de taşkın koruma maksatlı olduğunu kaydetti. Karaçuha, sözlerini şöyle sürdürdü:

“189 milyon 354 bin 990 liraya mal olacak tesisler ile 312 bin 400 dekar tarım alanının sulama suyu sağlanacak. 1 milyon 25 bin 300 dekar sahaya su temin eden isale kanalları yenilenecek, 1 ilçe ve 1 yerleşim yeri taşkından korunacak. Hedef sulanmayan alan bırakmamaktadır. Sulama ile bu coğrafyanın çok daha bereketli hale geleceği açıktır. Sulamayı çeşitlendirerek halkın refahını arttırmaya, sanayiyi geliştirmeye, ihracatın artmasına doğrudan doğruya etkisi olduğu gibi kaliteyi de arttırmada birincil etkendir.”

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu, temeli atılan tesislerin yapımını üstlenen müteahhit firmaların sahip ve yetkililerini kürsüye çağırarak, bilgi aldı ve bitiş tarihini öne almalarını istedi. Bakan Erdoğlu daha sonra Vali Yardımcısı Durmuş Gençer, AK Parti Adana Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, Necdet Ünüvar, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, toplu açılış için düğmeye bastı. Törenin sonunda, temeli atılan projeler canlı olarak hazırlanan barkovizyondan gösterildi.

http://www.adanahabergazetesi.com.tr

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana'daki deprem nedeniyle Kozan-Feke kara yolu ulaşıma kapandı
  • 25.07.2023 12:07

Adana'daki deprem nedeniyle Kozan-Feke kara yolu ulaşıma kapandı

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı
  • 25.07.2023 11:27

Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı

Adana'nın Kozan ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Du ...

Kozan'daki depremin hemen ardından arazide toz bulutu oluştu
  • 25.07.2023 11:05

Kozan'daki depremin hemen ardından arazide toz bulutu oluştu

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremi ...

Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de eğitim öğretim yeniden başladı
  • 13.03.2023 09:59

Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de eğitim öğretim yeniden başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep, Adana ve Osmaniye'de öğ ...

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı
  • 07.03.2023 16:48

Depremler Adana'da konteyner evlere talebi artırdı

"Asrın felaketi"nden etkilenen iller arasında bulunan Adana'da, konteyner üreten ...