maritbet girişmaritbet
Vefa’yı Gabon Milli Savunma Bakanı Pacome-Rufin Ondzunga ziyaret etti!

Vefa’yı Gabon Milli Savunma Bakanı Pacome-Rufin Ondzunga ziyaret etti!

Dört günlük bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Gabon Milli Savunma Bakanı Pacome-Rufin Ondzunga, Vefa’yı da ziyaret etti

 

Dört günlük bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Gabon Milli Savunma Bakanı Pacome-Rufin Ondzunga, Vefa'yı da ziyaret etti. Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit tarafından karşılanan Bakan Ondzunga, Gabon'da kentsel dönüşümün ilk projesini gerçekleştiren Vefa'nın hafif çelik markası Steelife'ın üretimlerini yerinde inceleyerek, bina örneklerini gezdi. 
 
Bu hafta başında dört günlük ziyaret için Türkiye'ye gelen Gabon Milli Savunma Bakanı Pacome-Rufin Ondzunga, prefabrik ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen grubu Vefa'yı dün (16 Ocak Çarşamba) ziyaret etti. Bakan Ondzunga, Gabon'da büyük bir toplu konut projesine imza atan Vefa'nın hafif çelik markası Steelife'ın üretimlerini fabrikada yerinde inceleyerek bina örneklerini gezdi. 
 
Vefa İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit tarafından karşılanan ve Vefa'nın Dilovası OSB'de yer alan fabrikasına giderek üretimleri yerinde gören Bakan Ondzunga, fabrika ziyaretinin ardından Pendik'te bulunan showroom'a geçerek bina örneklerini gezdi. Çok yakın bir zamanda görücüye çıkacak olan Steelife'ın Ekolojik Ev'i hakkında da bilgi alan BakanOndzunga, projeyi çok beğendi.
 
Ziyaret sonunda Vefa Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kara, Bakan Ondzunga'ya Osmanlı koleksiyonundan Ab-ı Hayat isimli vazoyu hediye etti.
 
Steelife, Gabon'da 6 ayda 564 konut yapacak
 
Vefa, geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraber Afrika turuna çıkan 300 işadamı heyeti içerisinde yer almıştı. Birçok yeni proje için önemli adımların atıldığı Afrika turunun ilk durağı olan Gabon'da proje yürüten firmalardan biri de Vefa'nın hafif çelik markası Steelife oldu.  Orta Afrika ülkelerinden Gabon'da ANGT tarafından yürütülen ve Ulusal Kalkınma Planı'nın en önemli ayaklarından biri olan kentsel dönüşümün ilk projesini gerçekleştiren Steelife, Gabon'un başkenti Libreville'nin Angondje bölgesinde sadece altı ayda 564 konutluk yaşam alanı kuracak. Steelife-Rönesans işbirliği ile gerçekleştirilen ve çalışmaların REC-VEFA JV resmi adıyla kurulan ortaklık üzerinden yürütüldüğüproje, 6 ayda tamamlanacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor
  • 25.02.2026 12:39

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor

TÜRKÇİMENTO, Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) mevc ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
  • 09.02.2026 13:31

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

2025 yılında Türkiye nüfusu, 2024 yılına göre 427 bin 224 kişi arttı. ...

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...