maritbet girişmaritbet
Uzaya gitmek için başvuran Murat Dedeman, by-pass engeliyle karşılaştı!

Uzaya gitmek için başvuran Murat Dedeman, by-pass engeliyle karşılaştı!

Uzaya gitmek için başvuran Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, by-pass engeliyle karşılaştı. Daha önce kalbiyle ilgili yaşadığı sağlık problemleri olan Dedeman, uzaya gitmek için gerekli sağlık testlerinin sonuçlarını henüz alamadı

 

UZAY seyahatine katılmak için başvuran Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman, by-pass engeliyle karşı karşıya kaldı. Hollandalı merkezli Space Expedition Cooperation (SXC) firmasının Türkiye temsilcisi VIP Turizm'e, roket ile uzaya gidecek üçüncü kişi olmak için harekete geçen Dedeman'ın başvurusu, daha önceden geçirdiği by-pass ameliyatı yüzünden iptal olabilir. Murat Dedeman, uzaya gitmenin, kendisinin çocukluk hayallerinden birisi olduğunu belirterek, “Ahu Hanım'ın başvurusu kabul edildi. Ali Şen'le ilgili tam bilgim yok ama galiba beni götürmeyecekler. Şu anda sağlıkla ilgili testlerim yapılıyor. Biz bütün evrakları ve parayı karşı tarafa gönderdik. Ancak özellikle sağlıkla ilgili konularda çok hassas davranıyorlar” diye konuştu.
 
Uzayda otel projesi
 
Dedeman ailesinin ana faaliyet kolunun madencilik olduğunu dile getiren Murat Dedeman, küçük yaşlardan beri dağlarda, madenlerin içinde olduğunu söyledi. Dedeman, 10 yaşından beri madenlerde olduğunu belirterek, şunları anlattı: “Ankara Koleji'ni kazandığımı bile 15 yaşımdayken, madenin içinde çalışırken öğrenmiştim. Madenleri hep sevdim ama yüksekleri, dağları hep daha çok sevdim. Küçük yaşlarımdan beri gökyüzü aşkım var. Yüksek yerlere hayranım. Daha o yaşta bile ‘bir gün uzaya çıkar mıyım' diye düşünüyordum. İnşallah bu geziye de kabul edilirim. Bir gün de şartlar el verirse, Dedeman uzaya da bir otel yapar. Bu da benim fantezim.” Murat Dedeman, uzaya gidemeyeceği kesinleşirse, yine de yükseklere çıkma sevdasından vazgeçmeyeceğini belirterek, şunları söyledi: “Bu güne kadar en fazla çıktığım mesafe 15 bin kilometre. Uçaklar da 11 bin kilometreye kadar falan çıkıyor. Roketle uzaya gidebilirsem 110 bin kilometreye çıkacağım. Astronot kıyafetleri falan giyeceğim. Eğer ki sağlık sorunum nedeniyle alınmassam seyahate, ‘yakın uzay balonu' ile 30 bin kilometreye çıkacağım. Onu da VIP Turizm'in sahibi Ceylan Pirinçcioğlu organize ediyor. Onda da bir kapsülün içinde ‘yakın uzay' diye tabir edilen yere kadar 4 kişi çıkılıyor. Orada yemek yeyip, şampanya bile içiliyor.”
 
Yeni konseptle Levent'e geliyor
 
DEDEMAN Otel zincirlerinin, ‘iş oteli' konsepti ile ortaya çıkardığı Dedeman Park markası, 2014 yılından itibaren Levent'te de olacak. Halk Bankası'nın iştiraki Halk GYO'nun 50 milyon dolar yatırarak hayata geçireceği otel, 10 yıllığına Dedeman Park tarafından kiralanarak işletmesi yapılacak. Toplam 240 odalı olması planlanan otel, 2 bin 800 metrekarelik arazi üzerine konumlanacak. Dedeman Hotels & Resorts International CEO'su Tamer Yörükooğlu, Dedeman Park konseptinin Levent'te çok faydalı olacağını belirterek, “İş için Türkiye'ye gelenler ortalama olarak 2 gün kalıyor. Beş yıldızlı otellerde, almadıkları hizmetlerin de parasını ödüyorlardı. Dedeman Park'ta sadece ihtiyaçları olan şeylerin olmasına dikkat ediyoruz” dedi.
 
Uzaya giden yol
 
· Önce VIP Turizm'e başvurulması gerekiyor.
· Gerekli evraklar incelendikten sonra başvuru onayı gerekiyor.
· Başvuru onaylandığı takdirde, 95 bin dolarlık ücret ödeniyor.
· Daha sonra sağlık testlerinden geçiliyor.
· 2014 yılında yapılacak olan uzay yolcuğu öncesi eğitimler alınmaya başlanıyor.
· 2014 yılı içinde çekilecek 1olan kura sonucu sırayla, bir astronot ile birlikte 110 bin kilometreye çıkılıyor.
 
Mert Temizkan/Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı
  • 10.11.2021 11:12

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı

İstikrarlı büyüme performansını sürdüren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!
  • 10.08.2021 10:37

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü g ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

Türkiye'nin ilk GYO sukuk ihracı gerçekleşti
  • 15.02.2018 17:30

Türkiye'nin ilk GYO sukuk ihracı gerçekleşti

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Kira sertifikası ihracımız, gayrimenkul sek ...