Ürgüp Belediyesi arsa ve konut ihalesi yaptı

Ürgüp Belediyesi arsa ve konut ihalesi yaptı

Ürgüp Belediyesi, bünyesinde bulunan arsa ve konutların satışını ihale ile yaptı.

Ürgüp Belediyesi tarafından bugün gerçekleştirilen ihaleler ile Ürgüp Belediyesi Ürgüp Evleri Toplu Konutları Döner Sermaye İşletmesi aktifinde bulunan Eski Belediye Lojmanları olarak bilinen taşınmaz (arsa) ile yine toplu konutlarda bulunan 3 adet 145 metrekare dubleks konutun satışı gerçekleştirildi.

Kavaklıönü Mahallesi'nde bulunan bin 890 m'lik arsa 1 milyon 606 bin 500 lira muhammen bedel ile satışa çıkarıldığı ihale sonucunda 2 milyon 685 bin lira bedelle satılırken, toplu konutlarda bulunan ve 135 bin muhammen bedelle ihaleye çıkarılan konutlardan A1-1Blok Dubleks konut 191 bin lira bedelle, B-1 Dubleks konut 210 bin bedelle, B-2 Dubleks konut ise 226 bin lira bedelle satıldı.

Ürgüp Belediye Başkanı Ecz. Mehmet Aktürk yaptığı açıklamada, “Bizler Ürgüp Belediyesi Ürgüp Evleri Toplu Konutları sakinlerinin yıllardır ne çileler çektiğini çok iyi biliyoruz. Birilerinin sebep olduğu mağduriyetle büyük sıkıntılar çeken site sakinlerinin bu durumunu görmezden gelemezdik. Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren sitede yaşayan insanlarımızın dertlerini dert edindik ve çözüm için çalışmaya koyulduk. Konuya ilişkin gerekli mimari ve teknik izinleri almak ve projeleri hazırlamak için Fen İşleri Müdürlüğümüzle ciddi bir mesai harcadık. Hazırlanan projeleri hayata geçirmek ve mağduriyetleri ortadan kaldırmak için kaynak ihtiyacını da bugün yaptığımız ihaleler sonucunda sağlamış bulunuyoruz. Bugün yapmış olduğumuz ihaleler ile Toplu Konut Döner Sermayemize ait taşınmazların satışları sonucu elde edilen 3 milyon 312 bin lira tamamen Toplu Konutlarımızın ihtiyaçlarına yönelik olarak harcanacaktır. Nitekim 31 Mart seçimi öncesi seçim çalışmalarında arkadaşlarımızın benim için kullandığı bir slogan vardı; “ilaç gibi başkan”. İşte bu site sakinlerimizin sorununu da bizler bir hastalık olarak görüp tedavisini de yapacağımıza dair söz vermiştik. Bir kardeşiniz olarak kronikleşen bu hastalığımıza da ilaç olmaktan ziyadesi ile memnun ve gururluyum. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Ayrıca Ürgüp Belediyesi tarafından bugün yapılan diğer ihaleler ile belediye envanterinde bulunan 6 adet arsanın satışı gerçekleştirildi. İhaleler sonucunda elde edilen 1 milyon 697 bin liranın Ürgüp Belediyesi yatırım projelerinde kullanılacağı ifade edildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller
  • 17.09.2026 16:43

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller

Saint-Gobain’in alanında uzman markası GCP’nin 50 yılı aşkın küresel deneyimi ve ...

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı
  • 17.09.2026 10:36

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı

Ağustos ayında ilk el konut satışları 44 bin 378, ikinci el konut satışları 83 b ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor
  • 14.09.2026 16:13

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor

Yeni eğitim yılı yaklaşırken okul alışverişleri kadar yaşam alanlarının yeniden ...

Evlere değer katan özel köşeler
  • 14.09.2026 16:06

Evlere değer katan özel köşeler

Evlerin içinde kısa süreli de olsa günün temposundan uzaklaşılabilecek köşeler o ...

Vsancaktepe'de hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşuyor
  • 14.09.2026 15:28

Vsancaktepe'de hak sahipleri yeni yuvalarına kavuşuyor

312 adet konut ve 20 adet ticari alandan oluşan Vsancaktepe tamamlanarak hak sah ...