maritbet girişmaritbet
Uluslararası Göç Örgütü'nden deprem bölgesine destek çağrısı

Uluslararası Göç Örgütü'nden deprem bölgesine destek çağrısı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Genel Direktörü Antonio Vitorino, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerle alakalı olarak Türkiye ve Suriye için uluslararası destek çağrısında bulundu.

Vitorino, New York'taki Türkevi'nde aralarında AA muhabirinin de bulunduğu bazı Türk gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'la "mükemmel" bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Vitorino, bu vesilesiyle IOM'nin Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu tekrar dile getirme fırsatı elde ettiğini söyledi.

Vitorino, depremlerin korkunç boyutlarda etkisi olduğunu, IOM'nin etkilenen ülkelere desteğinin süreceğini bildirdi.

Görüşmede, Emine Erdoğan'ın sıfır atık alanında gösterdiği liderliği takdir ettiğini vurgulayan Vitorino, "Türkiye'nin çevresel tahribat ve iklim değişimine karşı verdiği kritik mücadeleyi takdir ediyoruz." dedi.

Vitorino, deprem bölgelerine destek sağlamak için Türk hükûmeti ve özellikle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıyla (AFAD) yakın çalıştıklarını, en temel ihtiyacın barınma ve insani yardım olduğunu aktardı.

Deprem sonrası toparlanma sürecine ve Suriye'ye de destek verdiklerinin altını çizen Vitorino, "Çok zor bir görevle karşı karşıyayız. Acil bir şekilde uluslararası toplumun desteğine ihtiyaç var." ifadesini kullandı.

Vitorino, Gaziantep'te büyük bir depolarının bulunduğunu ve Suriye'ye yardımın buradan aktarıldığını anlatarak Türkiye'nin insani yardımın taşınması için açtığı ilave sınır kapılarının büyük katkı sağladığını kaydetti.

"Türk hükûmeti, ayrım gözetmeksizin yardım sağlıyor"

Vitorino, "Hükûmetin, sadece Türk vatandaşlarına değil bölgedeki göçmen ve mültecilere de hiçbir ayrım gözetmeden destek sağlamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu bölgelerde yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli mülteci bulunuyor ve onlar da bu büyük faciadan ciddi şekilde etkilenmiş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz