maritbet girişmaritbet
Türkoğlu'nda deprem konutları ekimde teslim edilecek!

Türkoğlu'nda deprem konutları ekimde teslim edilecek!

6 Şubat’ta meydan gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen yerleşim yerlerinden biri olan Türkoğlu ilçesinde, depremzedeler için inşa edilen kalıcı konutlarda çalışmalar devam ediyor.

“Asrın Felaketi” olarak adlandırılan Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığında yürütülen çalışmalarla Türkoğlu’nda inşası biten köy tipi kalıcı deprem konutları ile zemin artı 3 ve 4 olarak inşa edilen 1150 daire, ekim ayında hak sahiplerine teslim edilmeye başlanacak.

İnşaat alanında açıkalamalarda bulunan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, depremden sonra hayatın normale dönmesi için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Türkoğlu’nun yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen ilçelerden biri olduğunu aktaran Okumuş, depremlerde Türkoğlu’nda 1171 konutun yıkıldığını ve 6 bin 671 hasarlı konut için yıkım kararı verildiğini bildirdi.

Depremlerden sonra ilçede ortaya çıkan barınma sorununu çözmek için yapılan çalışmalar kapsamında temeli atılan ve ihalesi yapılan binalarda fiziki gerçekleşme oranının yüzde 67’ye çıktığını belirten Okumuş, "İlçemizdeki TOKİ konutları hızlı şekilde yükseliyor. Burada toplamda 7 bin 200 daire yapılacak. Şu ana kadar yaklaşık 6 bin dairenin ihalesi yapıldı." diye konuştu.

“Köy evlerinin 600’ü kıştan önce teslim edilecek”

İhalesi yapılan konutlardan bin 750’sinin köy evi diğerlerinin ise zemin artı 3 veya 4 olarak belirlenen daireler olduğunu belirten Okumuş, şöyle konuştu:

"Şu an Türkoğlu merkezde yaklaşık 3 bin 200 TOKİ konutunun temeli atıldı. Bunların bir kısmının kabası bitti bir kısmının da ince çalışmaları devam ediyor. Köy evlerinin de yaklaşık 600'ü kıştan önce depremzedelerimize teslim edilmiş olacak. Tabii bu konutlar önemli. Şu anda 7 ayrı konteyner kentte depremzedelerimiz ağırlanıyor. Kısa zaman içerisinde bu kalıcı konutlara yerleştirdiğimiz taktirde hem Cumhurbaşkanı'mız hem de bizler memnun olacağız. Konutlar yaklaşık 105 metrekare, sağlam zeminli yerlere hem ısı hem ses yalıtımlı, üç artı bir. Ödemeler ise 20 yıl vadeli olacak. Depremzedelerimiz dört gözle bunları bekliyor."

Okumuş ayriyeten de köy konutlarının her birinde yaklaşım 20 ton demirin kullanıldığını bildirdi.

İnşa edilen deprem konutlarının yüksek şiddetli depremlere dayanıklı olarak inşa edildiğini vurgulayan Okumuş, "Türkoğlu'nda önümüzdeki kışa girmeden depremzedelerimizin yaklaşık üçte birini inşallah konutlarıyla tanıştıracağız." diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz