maritbet girişmaritbet
Türkler, Londra’dan ‘eğitim’ için ev alıyor

Türkler, Londra’dan ‘eğitim’ için ev alıyor

İngiltere’nin başkenti Londra’daki yeni konut projelerine büyük ilgi gösteren Türklerin, şehirde okuyan çocukları için ev aldığı ortaya çıktı.

Londra'nın en saygın ve en ünlü konut projelerini Türk yatırımcıyla buluşturan Just Us Global'in Marka Yönetmeni Hande Sönmez, emlaktasondakika'ya özel açıklamalarda bulundu. Londra'da ev almanın Türkiye'ye göre çok kolay olduğunu söyleyen Sönmez, “Evet değerleri çok yüksek ama sattığınız zaman kazançta yüksek oluyor. Bunun dışında Londra'nın yatırım yapma süreci çok güzel" dedi.

PROSEDÜRLERLE AVUKATLAR İLGİLENİYOR

Sönmez, "Sizin niyetlendiğiniz projedeki ev 800 bin pound diyelim. Rezervasyon parası olarak 2 bin pound alıyorlar. Sonra yüzde 10'unu alıyorlar. Ve inşaat ilerledikçe sizden para alıyorlar. İkinci yılda bir yüzde 10, üçüncü yılda bir yüzde 10 daha. Ondan sonra inşaat bitene kadar bir daha para ödemiyorsunuz. Yüzde 70'ini inşaat bittiğinde tapunuzu almak üzere harç pulunuzla birlikte ödemeyi yapıyorsunuz. Diğer tüm prosedürleri tamamını Londra'da avukatlar hallediyor” diye konuştu.

Just Us Global Marka Yönetmeni Hande Sönmez ve Just Us Global Genel Müdürü Ayşe Çalı

Just Us Global Marka Yönetmeni Hande Sönmez ve Just Us Global Genel Müdürü Ayşe Çalı 

‘TÜRKLER, EVİ ALIP HEMEN KİRAYA VERİYOR'

Müşterilerinin yüzde 70'inin Londra'da eğitim gören çocukları için ev aldığını söyleyen Sönmez, “Bazı ailelerde yatırım yapmak yerine kiralamayı tercih ediyor. Ama çocuklarının yanına gidip geldikçe Londra'nın güzelliğine kapılıyorlar. Sonrasında birçoğu ev satın alıyor” dedi. Evlerin çok kısa sürede satılıp, kiralandığını belirten Sönmez, “Bazı Türkler evi alıp hemen kiraya veriyor. Kısa zamanda çok karlı bir yatırım oluyor” diye konuştu.

‘MİNİMUM İKİ ODALI EVLERİ TERCİH EDİYORLAR'

Yatırım amaçlı ev alan Türklerin daha çok 1 odalı ev aldıklarını söyleyen Sönmez, “Yaşam amaçlı minimum 2 odalı tercih ediliyor. Lokasyon da büyük önem taşıyor tabii. Knighsbridge ve Chelsea bölgelerinde büyük bir popülasyon var” dedi. Gençlerin daha çok şehrin popüler ve hareketli yerlerinde ev alınmasını istediğini açıklayan Sönmez, anne ve babalarınsa çocuklarının daha güvenli ve elit semtlerde yaşamalarını tercih ettiğini belirtti.

londra manzarası, havadan londra

‘ÖNEMLİ MARKALAR TÜRKİYE'DE LANSMAN YAPIYOR'

Portföylerinin çok kapsamlı olduğunu belirten Sönmez, “Yatırım amaçlı ve oturum amaçlı bir bölünme yapıyoruz. Yüzde 20 net dönüş alıyoruz satış anlamında. Mesela 10 projemizin 7'sinden ev alan müşterimiz var” dedi. İngilizlerin, Türklerin yeni projelere olan ilgisini çok ciddiye aldıklarını söyleyen Sönmez, “Berkeley gibi çok önemli markalar Türkiye'ye özel lansman düzenliyor. Diğer yabancılara göre yaşam değerleri açısından da Türkler en çok tercih edilen kesim oluyor” diye konuştu.

20 MİLYON POUNDA EV ALAN TÜRK!

Sönmez, adını açıklamadığı bir müşterilerinin 20 milyon pound'un üzerinde bir rakama Londra'da oturum amaçlı ev aldığını söyledi. Yatırımcıların bir yıl içinde minimum 200 bin TL kazandığını belirten Sönmez,
“Çok ciddi bir rakam. Bunun dışında ev alan bir yatırımcı, çok cüzi bir rakam olan toprak vergisini ve binanın yıllık hizmet ücretini ödüyor” dedi.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz