maritbet girişmaritbet
Türkiye Yüzyılı'na ilk imza; Bizim Evler 11

Türkiye Yüzyılı'na ilk imza; Bizim Evler 11

Türkiye Gazetesi'nde Necmi Çiçekçi tarafından hazırlanan Emlak&Trend sayfasında Bizim Evler 11 projesi ve sektörden haberler ele alındı.

Ispartakule'de Bizim Evler 9 ve 10 projelerinin inşaatlarını tüm hızıyla sürdüren İhlas Holding İnşaat Grubu, aynı bölgede geliştirdiği serinin en yenisi olan Bizim Evler 11’ de satışları başlattı. 2023’ün en yeni ve modern projesinde daire teslimleri 2025 yılında yapılacak.

necmi çiçekçi türkiye gazetesi emlak trend sayfası

Seçimlerin ardından gayrimenkul sektörü adeta gaza bastı, ardı ardına birçok proje hayata geçerken, sektörün en güçlü ve köklü şirketlerinden İhlas Holding yeni projesini kamuoyuna duyurdu. İnşaat sektöründe 30 yılı aşkın deneyimiyle yaklaşık 25 bin aileyi ev sahibi yapan İhlas Holding İnşaat Grubu, yeni projesi Bizim Evler 11’de satışları başlattı. Ispartakule’nin en büyük yatırımcısı olan İhlas Holding İnşaat Grubu, Bizim Evler 11 projesini aileyi merkeze alan bir konsept ile tasarladı. Tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde geliştirilen projede 6 blokta 582 daire ile 55 cadde mağazası bulunuyor.

FERAH DAİRELER VE GENİŞ BALKONLAR

2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerine yer verilen Bizim Evler 11’de, geniş balkonları, ferah kullanım alanları, modern ankastre cihazları ile konut alıcılarına konforlu bir yaşam sunuluyor. Marmara Denizi ve Küçükçekmece Gölü manzarasına hakim bir noktada konumlandırılan Bizim Evler 11’de 2+1 daireler 131 metrekareden, 3+1 daireler 168 metrekareden, 4+1 daireler ise 220 metrekareden başlıyor.

MODERN PEYZAJ ALANINA SAHİP

Ispartakule’nin en yeni projesi Bizim Evler 11, geniş peyzaj alanı ve zengin sosyal donatı alanlarıyla da öne çıkıyor. Projede kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, çocuk oyun alanları, spor alanları, mini futbol sahaları, süs havuzları, kamelyalar, bisiklet yolu ve yürüyüş parkuru gibi çok sayıda sosyal kullanım alanlarına yer veriliyor.  Bizim Evler 11’de daire sahiplerinin ve misafirlerinin kullanıma sunulan kapalı otoparklar ve elektrikli araçlar için şarj istasyonları da ayrıcalık olarak öne çıkıyor.

DAİRE TESLİMLERİ 2025’TE YAPILACAK

İstanbul’da zemini en sağlam bölgelerden Ispartakule’de yükselen Bizim Evler 11; İstanbul Havalimanı, Yüksek Hızlı Tren, Kuzey Marmara Otoyolu, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi devlet yatırımları ile çevrili bir noktada konumlanıyor. Yapımı planlanan Metro ve muhtemel Kanal İstanbul’a komşu konumuyla da dikkat çeken Bizim Evler 11’de yaşamın Mayıs 2025’te başlaması planlanıyor.

Seçim sonrası ilk adım gayrimenkulde atılıyor

Seçimi sonrası ilk icraat gayrimenkul sektöründe olacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen bakanlıklar, piyasanın dengeye oturması için biz dizi adımlar atıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi ‘Konut sektöründe yeni düzenlemeler yapacağız’ sözü üzerine, seçimin hemen ardından bakanlıklar harekete geçti. Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yeni yol haritasını hazırladı. Bu kapsamda ilk olarak kira fırsatçılarına neşter vurulacak. Devamında ise sektörü rahatlatacak bir dizi adımlar atılacak. Bakanlıktan alınan bilgilere göre ilk etapta; Kira artışlarını sınırlamak için kapsamlı düzenleme gelecek. Yüzde 25 tavan uygulamasının süresi uzatılacak. Memurlara kira desteği verilecek. Fahiş artış yapanlara hapis ve para cezası uygulanacak. Ayrıca TOKİ sosyal konut proje üretiminde yeni müjdeler açıklayacak.

İşte izlenecek yol haritası

-İlk olarak 5 milyon kişiye ulaşan memurlar için kira desteği projesi hızla devreye alınacak. Memurlara verilen kira desteği; il ve ilçelere göre değil; Memurların maaş kat sayısına göre hesaplanacak.

-Geçen yıl başlatılan ‘kiraya yüzde 25’lik zam sınırı’ mecburiyeti 1 yıl daha uzatılacak. Ancak 1 Temmuz öncesi ya da sonrası beşinci yılını dolduran ev sahibi kiracıyla anlaşamazsa kira tespit davası açma hakkına sahip. Bu durumda da arabulucular yeni kira bedelini hesaplayacak.

-Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası uygulanacak.

-Devam eden kiracı ev sahibi sorunları nedeniyle 1 Eylül'den itibaren zorunlu arabuluculuk düzenlemesi başlayacak.

-TOKİ, 2023 yılı içinde konut arzını artırmak amacıyla yeni projeler açıklayacak. Mevcut projelere hız verilecek. Amaç konut üretimin artırarak, piyasadaki ihtiyacın karşılanması.

“İstanbullular” konut tercihinde kuzeye yöneldi

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından konut sektörünün dinamikleri değişmeye başladı. Eski binalardan kaçış yaşanırken, yeni ve markalı konutlara ilgi arttı. Özellikle İstanbul’un sahil hattında oturanlar kuzey kesimlere doğru yerleşmeye başladı. Mart ayı sonu itibariyle yapılan araştırmalara göre; Beykoz, Çatalca, Şile’de satışlar artarken, konut satış adetlerinde en çok azalma yaşanan ilçeler ise; Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih oldu. Öte yandan zemin olarak deprem riski taşımayan semtlerde de gelen taleple doğru orantılı olarak fiyat artışları yaşandı.

Başakşehir’e ilgi artıyor

Uzmanlar, olası İstanbul depremi nedeniyle konut alımlarının kuzey kesimlerine doğru kaydığını belirterek “İstanbul’un depreme en dayanıklı ilçeleri; Sarıyer, Başakşehir, Şile, Çekmeköy ve Beykoz olarak açıklandı. Satışlarda bu açıklamaların etkileri görülüyor. İstanbul’un kuzey ilçeleri içerisindeki konut projelerini incelediğimizde deprem sonrası artan talebin daha çok az katlı müstakil evlerde ve depreme dayanıklı olarak pazarlanan konut projelerine yöneldiği ve bu projelerde fiyat artışları olduğu tespit edilmiştir” açıklamalarında bulunuyor.

Türk müteahhitler dünyayı inşa ediyor

Türk müteahhitlik sektörünün ocak-mayıs döneminde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 6.5 milyar dolar oldu. Yılın ilk 5 ayında üstlenilen projelerin ortalama bedeli ise 67,2 milyon dolar olarak hesaplandı. Ticaret Bakanlığı verilerine göre; yurt dışı müteahhitlik sektörünün 1972'den beri üstlendiği toplam proje rakamları; 133 ülkede 479,5 milyar dolar değerini buldu. Toplam proje sayısı ise 11 bine ulaştı.

Rusya yüzde 20 ile ilk sırada aldı

Müteahhitlik firmalarınca 1972 yılından bugüne kadar yurt dışında üstlenilen projelerin ülkelere göre dağılımında Rusya yüzde 20,4'lük payla ilk sırada yer aldı. Söz konusu ülkede bugüne kadar 97,9 milyar dolarlık proje gerçekleştirildi. Rusya'yı yüzde 10,6'lık payla Türkmenistan takip etti. Bu ülkede üstlenilen projelerin tutarı 50,8 milyar dolar oldu. Irak yüzde 6,9'luk pay ve üstlenilen 33,1 milyar dolarlık projeyle üçüncü sırada yer aldı. Bu ülkeleri, Libya ve Kazakistan izledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz