Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği

Türkiye ve Kazakistan'dan şehircilik alanında işbirliği

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve beraberindeki heyetin Türkiye ziyareti kapsamında iki ülke arasında şehircilik alanında mutabakat zaptı imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı’nın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kazakistan Cumhuriyeti Sanayi ve İnşaat Bakanı Yersayın Nagaspayev ile "Şehircilik Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı"nı imzaladı.

"Ortak projeler gerçekleştirmek için her daim hazırız"

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Kurum, “Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Kasım Cömert Tokayev’i ve beraberindeki heyeti ağırladık. Kazakistan Sanayi ve İnşaat Bakanı Sayın Yersayın Nagaspayev ile Bakanlıklarımız arasında ilişkilerimizin stratejik derinliğini artıracak adımları ele aldık. Bölgesel planlama, kentsel dönüşüm, inşaat ve danışmanlık konularında iş birliğimizi artırmak, dost ve kardeş Kazakistan’la ortak projeler geliştirmek için her daim hazırız. Mutabakat Zaptı’nın ülkelerimiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu
  • 02.11.2026 10:38

COP31'de iklimin sesi ‘İklim’ oldu

Antalya’da 9-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek COP31 etkinlikleri i ...

Bakanlık yerleşkesinin elektriği güneşten sağlanıyor
  • 26.10.2026 09:54

Bakanlık yerleşkesinin elektriği güneşten sağlanıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bakanlık yerleşkesini ...

Polat Gayrimenkul’ün Seven Pearl projesinde satışlar devam ediyor
  • 23.10.2026 10:15

Polat Gayrimenkul’ün Seven Pearl projesinde satışlar devam ediyor

Türkiye ve Avrupa’da gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Polat Gayrimenkul’ ...

Bakan Kurum: '500 bin konutun yaklaşık 80 bininde sona gelindi'
  • 21.10.2026 16:28

Bakan Kurum: '500 bin konutun yaklaşık 80 bininde sona gelindi'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM’de AK Parti’nin ...

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü
  • 20.10.2026 11:43

Rusya basınından asrın inşa seferberliğine övgü

Türkiye’nin Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin hemen ardından baş ...

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
  • 20.10.2026 11:34

Yarısı Bizden kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandırmak için 22 Şubat 2024’te Cumhurbaşkanlığı ...