maritbet girişmaritbet
Türkiye, OECD'nin en yüksek oranda büyüyen ikinci ülkesi oldu!

Türkiye, OECD'nin en yüksek oranda büyüyen ikinci ülkesi oldu!

Türkiye, yılın ilk çeyreğinde kaydettiği yüzde 4'lük büyümeyle Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri içinde en yüksek oranda büyüyen ikinci, G20'de de üçüncü ülke olmayı başardı.

Türkiye sergilediği performanslarıyla ocak-mart döneminde ekonomik büyümesini 11'nci çeyreğe taşıdı.

Türkiye yüzde 4'lük büyüme oranıyla diğer ülkere göre, AB VE OECD ülkeleri arasında ikinci, G20 ülkeleri arasında ise üçüncü sırada yer aldı.

İrlanda OECD ülkeleri arasında, 2023'ün ocak-mart döneminde geçen seneni aynı dönemine göre yüzde 6,4 büyüyerek ilk sırada yer aldı. Bu ülkeyi yüzde 4 ile Türkiye, Kosta Rika ve İsrail, yüzde 3,8 ile de İspanya takip etti.

OECD ülke ekonomilerinin birinci çeyrekte ortalama büyümesi yüzde 1,5 olarak tahmin edildi. Söz konusu dönemde ekonomik büyüme Avrupa Birliği'nde (AB) yüzde 1,2, Avro Bölgesi'nde yüzde 1,3 oldu.

OECD'de verisi açıklanan ülkeler arasında Litvanya'nın yüzde eksi 3,6 ile ekonomisi en çok küçülen ülke olduğu görüldü. Bu ülkeyi eksi yüzde 0,7 ile Şili, eksi yüzde 0,5 ile Almanya takip etti.

G20'de en yüksek büyüme oranı Endonezya'da

2023'ün ilk çeyreğinde büyüme verileri  açıklanan G20 ülkeleri arasında büyüme oranı en yüksek olan ülke, yüzde 5 büyüme oranıyla Endonezya oldu. Bu ülkeyi yüzde 4,5 ile Çin, yüzde 4 ile Türkiye, yüzde 3,9 ile de Suudi Arabistan takip etti. Aynı zamanda geşen senenin şubat ayından bu zamana Ukrayna ile savaş içinde olan Rusya'nın ekonomisi isebu dönemde yüzde 1,9 küçüldü.

AB ülkelerinde büyüme oranlarında ise İrlanda ilk sırada yer aldı. İrlanda'nın ardından ise Türkiye ikinci ve İspanya üçüncü sırada yer aldı.

Büyüme, küçülme oranları açıklanan AB ülkeleri arasında ise ekonomisi en fazla küçülen ülke yüzde 3,6 küçülme ile Litvanya oldu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz