maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin gündeminde hangi konular öne çıkıyor?

Türkiye’nin gündeminde hangi konular öne çıkıyor?

Türkiye gündeminde elinde tutan emlaktasondakika.com, ulusal basında yer alan gazetelerin ilk sayfalarından sizler için bir derleme yaptı

Türkiye: Ülke için önemli bir gider ve vergi toplama enstrümanı olan benzindeki kargaşa, devleti yeni arayışlara yöneltiyor. Toplumun LPG'li ve mazotlu araçlara yönelmesi üzerine devlet benzin ve mazotun fiyatını düşürerek LPG'nin fiyatını yükseltecek.

Türkiye Gazetesi'ndeki diğer bir başlık ise hastanede Ergin Saygun'u ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendine yöneltilen eleştirileri cevaplandırması. Erdoğan, yaptığı ziyaretin insani olduğunu ileri sürdü. Gazetede yer alan diğer başlıklar ise, NASA'dan su uyarısı, 4 emekli askerin tutuklama uyarısı ve Obama'nın açıklamaları… 
 
Yeni Şafak: Cilvegözü'ne yapılan bombalı saldırı üzerine hayalet x-ray cihazı yerleştirildi. Gazetede yer alan diğer konular ise: RTÜK tarafından 20 kanala Kürtçe yayın yapma izninin verilmesi, 4 askerin tutuklanması, İmralı'da Öcalan ile görüşmeye gidecek heyet ve AK Parti'nin üye sayısının diğer muhalefet partisini katlaması olarak sıralanıyor.
 
Zaman: Hrant Dink davasında sürpriz bir tanık ortaya çıktı. Eski jitemci olduğu ileri sürülen tanık, Özdemir Sabancı Suikastı sanığı Mustafa Duyar gibi öldürülmekten korktuğunu dile getirdi. Gazetede ayrıca başbakanın Saygun'u ziyareti ve Cilvegözü'nde gerçekleşen patlamadan sonra araçların çok sıkı aranması haberleri öne çıktı.
 
Milliyet: Milliyet Gazetesi'nde farklı bir konu manşete damgasını vurdu. Askeri casusluktan gözaltına alınan 4 eskort kızda zührevi hastalık çıkınca savcı MİT'i uyardı. Savcı, MİT'in adamlarının kadınlarla irtibatı olduğunu söyledi.  Papa'nın görevden ayrılacak olması, Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesi gibi konularda ilk sayfadan anonsu yapılan haberler arasında.
 
Hürriyet: Hürriyet Gazetesi her zamanki gibi renkli bir sayfa tasarlamış. Taha Akyol'un 4. yargı paketi hakkında yorumunu manşete taşınırken eğitimdeki gelişmeler ise bir başka haber olarak yer alıyor. İsviçre Konsolosluğu önündeki motorcuların eylemi, Papa'nın görevi bırakınca yüzüğünün ezilerek imha edilmesi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun “İmralı ile devlet görüşmesin” sözü sayfanın önemli haberleri arasında yer alıyor.
 
Star: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “eskiye dönülemeyeceği” sözü gazetenin manşetini oluşturuyor. Sarai Sierra'nın ölümünü araştırılması, Basketbolcu Hidayet'in doping kullanmaktan 20 maç ceza alması ve Hatay Cilvegözü'ndeki patlama gazetenin gündemini oluşturuyor. 
 
Akşam: Gazetenin manşetini adliyelerde dönen rüşvet çarkı oluşturuyor. Cilvegözü'ndeki patlama, Başbakan Erdoğan'ın BDP ile anayasa pazarlığı yapmayacağı gazetenin gündemini belirliyor.
 
Birgün: Gazete Dışişleri Bakın Ahmet Davutoğlu'nun yalan söylediğini manşetine taşıyor. Bakan Davutoğlu Suriye'deki çatışmalardan Türkiye'yi iki yıldır koruduklarını söylerken gazete sınır kapısındaki patlamanın ne anlama geldiğini soruyor. Kenan Evren, Tahsin Şahinkaya ve Ethem Sancak'a ilişkin haberler gazetenin diğer gündem maddeleri arasında yer alıyor.
 
Bugün: 28 Şubat sürecinde dinleme ekibi olarak görev yapan 4 askerin tutuklanması gazetenin manşeti. Hidayet'in doping yapması, Cilvegözü'ne yapılacak hayalet takip ve bankaların karlarını artırmalarına karşın vatandaşın kredilerini ödeyememesi gazetenin konu başlıkları arasında yer alıyor.
 
Cumhuriyet: 4 askerin tutuklanmasını manşet yapan gazete Fatih Hilmioğlu'nun adaletten umudunu kesmesini de sürmanşet yapmış. Yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın eğitimdeki değişiklikleri ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan hakkındaki sözleri de gazetenin diğer haberlerini oluşturuyor. 
 
Fanatik: Galatasaray'ın gözde transferi Sneijder'in Fenerbahçe'ye transfer olmaması gazetenin manşetini oluşturuyor. F. Bahçe'nin Rusya'nın Bate Borisov takımı ile yapacağı maç ve Hidayet'in doping yapması ana sayfanın anonsları arasında yer alıyor.
 
Dünya: Ekonomi Gazetesi dünya SPK'nın yapacağı reformu manşetine taşımış. Cari açığın 50 milyar doların altında kalması, sevgililer gününün piyasayı canlandırması, Zorlu Grubu'nun jeotermale büyük oynaması gibi konular gazetenin ana sayfasını oluşturuyor.
 
Fotomaç: FİFA ve UEFA Türkiye'deki şikenin peşini bırakmıyor. 10 maç daha yakın takipte.
 
Güneş: Cilvegözü'nde yaşanan patlama, 28 Şubat sürecinde dinleme yapan 4 askerin tutuklanması, banka kredi kartlarını aidatlarını BDDK Başkanı'nın savunması ve Deniz Baykal'ın anlaşılamayan sözleri gazetenin ilk sayfasında yer aldı.
 
Habertürk: Maliye Bakanı Şimşek'in aldığı ekonomik önlemler sonucu cari açığın bir yılda 77 milyar dolardan 48.9 milyar dolara düşmesi, ekonomiye soğutma önlemlerinin etkisi olarak ortaya çıktı. Türkiye artık büyümeye odaklanacak. Bir aldatma vakası, Dink Suikastı'nın sürpriz tanığı, Hidayet'in doping kullanması gazetenin diğer haberleri arasında yer alıyor. 
Milli Gazete: Milli Gazete her zamanki gibi gündeme alternatif bir açıdan yaklaşmış. Sevgililer gününü eleştiren gazete bu tür anlayışların nikahsız birlikteliği körüklediğini manşet yapmış. 
 
Posta: Doğan- Filiz İnal çiftinin aşkı gazetenin manşeti olmuş. Motorcu çifte İsviçre konsolosunun eşinin çarparak komaya sokması bile çiftin aşkını gölgelemeye yetmemiş. Belediyelerin 40 yıllık sevgili çiftleri Kızkulesi'ne götürmesi ve THY'nin dış hatlarında içki yasağı sayfanın diğer haberleri arasında.
 
Radikal: İmralı ile yapılacak görüşmeler, Dink'in tanığını koruma istemesi ve Genelkurmay'ın BÇG'nin kuruluş şemasını göndermesi haberleri gazetenin ilk sayfasında yer alana haberler arasında.
 
Sabah: İmralı'dan çözüme dönük iki mesaj gelmesi gazetenin manşetini oluşturuyor. İstanbul Anadolu yakasına kurulacak 500 bin nüfuslu kent ve asker tutuklaması ana sayfanın haberlerini oluşturuyor.
 
Sözcü: Gazete eleştirel bir açıdan yapılan duble yolları manşet yapmış. Cilvegözü'ne yapılan bombalı saldırı ve asker tutuklamaları gazetenin diğer konuları arasında. 
 
Takvim: Beyin kanaması geçiren annenin üçüz çocuğunun olması gazetenin manşetini oluşturuyor. Asker tutuklaması ve Hidayet'in doping yapması gazetenin diğer haberleri arasında yer alıyor.
 
Taraf: Genelkurmay'dan bağımsız künyesizler grubunun 36 kişiye suikast hazırlığında olması gazetenin manşetinden veriliyor. Cemil İpekçi'nin THY'deki hostes kıyafetlerine yorumu, Başbakan'ın İmralı yorumu da ana sayfadan yer buluyor.
 
Vatan: 12 Eylülü Darbesi'ni yapan Kenan Evren'in AİHM'ye başvurması gazetenin manşetinden işleniyor. Sevgililer gününde 1 milyar kadını dans etmesi ise yine ana sayfada ele alınan konular arasında….
 
Akit: İstanbul Barosu'ndaki son işgalci yönetimin işlendiği haber gazetenin manşetinden kullanılıyor. BDP'lilerin İmralı ile görüşmesi de gazetenin ana sayfadan gördüğü konulardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.
 
Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...