maritbet girişmaritbet
“Türkiye, Koronavirüse karşı mücadelede ilk dönemi tamamlamıştır”

“Türkiye, Koronavirüse karşı mücadelede ilk dönemi tamamlamıştır”

Korona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalardan satırbaşları:


"Türkiye korona virüsle mücadelesinde ilk etabı tamamlamıştır. Artık ikinci dönemdeyiz. Başarı yine koşullara bağlıdır. Tedbir almak başarının garantisidir. Tedbir zorunludur çünkü tehdit devam etmektedir."

"Salgın kontrol altına alınmıştır ama virüsle ilgili gerçekler değişmemiştir."

"Bugüne kadar tedbirlere sıkı şekilde uyulmasaydı bulunduğumuz noktaya gelmemiz söz konusu olamazdı. Şimdi yaşama alanımız genişliyor."

"Başlayan yeni dönem bildiğimiz anlamda tipik bir normalleşme dönemi değildir. Kısıtların biraz esnediği dönemdir. Yeni dönem, tedbirlerle özlemlerin sentezidir. Başlayan dönem 11 Mart'tan bu yana gösterdiğimiz çabanın ödülüdür."

"Korona virüsle mücadelede ikinci dönemde hedefimiz hastalığın önündeki fırsatları ortadan kaldırmaktır."

"Esasında normale dönmüyoruz. Yeni hayatın normallerini oluşturuyoruz. Yeni normal için büyük bir motivasyon ve sağduyu göstermeliyiz."

"Kontrollü sosyal hayat, hastalıkla mücadelede ikinci dönemin stratejisidir. Özgür ama tedbirli hayat tarzına geçiyoruz."

"Eskisi gibi herkes, her zaman AVM'ye gidebiliyor olmayacak. Bununla ilgili rehberler yayınlanacak. Vatandaşımız bunlara internet sitelerinde ve işletmelerden ulaşabilecek. Yeni dönemin kendine has kuralları olacak. Biz bu kurallara alışarak hayatımızı devam edeceğiz."

"AVM'ler açılacak diye; lokantalar, kafeler açılmayacak. Bu işletmeler kapalı olmaya devam edecek. Çünkü bununla ilgili Cumhurbaşkanımızın da herhangi bir bakanlığımızın da kararı olmadı."

"İmtihanların nasıl yapılması gerektiği konusu Bilim Kuruluna gelmiş olacak. Biz de bu konu hakkında görüş bildirmiş olacak."

"Bu hafta sonu için sokağa çıkma yasağının devam ettiğini söyleyebiliriz. Sadece büyüklerimizle ilgili belirli bir zaman dilimi serbest. Önümüzdeki haftalarla ilgili karar alındıkça açıklamamız olacak."

"Maske konusu yeni bir normalleşme süreci. Bu dönemde maskeye ihtiyacın daha fazla olduğunu görüyoruz. Bu sebeple bizim daha çok 20-65 yaş arası dönem için 10 günde bir 5'li paketi ücretsiz olarak verme uygulamamız vardı. Şu ana kadar dağıtılan maske sayısı 160 milyonu buldu. Bu dönemde maskeye daha fazla ihtiyaç duyan vatandaşımız olacak. Bu ihtiyacı gidermek amacıyla yüksek fiyat olmamak kaydıyla bir dönem olacak. Maskeye eczane ve marketler dahil olmak üzere birçok yerden ulaşabilecekler. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığımızın da bir açıklaması olacak."

"'Hayat Eve Sığar' mobil uygulaması ilk günde 5 milyon 600 bin kullanıcıya ulaştı. Bugün itibariyle anlık kullanıcı sayısı 1 milyonu aşmıştır."

"Bu hafta ilk kez iyileşen hasta sayımız, mevcut korona virüs hasta sayımızı aştı. Artık salgın döneminde güncel politika ve değişikliklere gidebiliriz."

  • Etiketler:

Yorum Yaz