maritbet girişmaritbet
Türkiye, İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetleri kınadı

Türkiye, İsrail'in Filistin topraklarındaki yerleşim faaliyetleri kınadı

Türkiye, İsrail'in uluslararası hukuka aykırı olarak 1900’den fazla konut inşasına ilişkin ihale duyuruları yayınlamasını kınadı

Dışişleri Bakanlığı: ''Taraflar arasındaki görüşme sürecinin ruhuyla bağdaşmayan ve ihtilafın iki devletli barış vizyonu temelinde çözümünü tehlikeye atan bu adımlar son bulmalıdır'' Türkiye, İsrail'in dün,  Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimlerde uluslararası hukuka aykırı olarak toplam 1900'den fazla konut inşasına ilişkin ihale duyuruları yayımlamasını kınadı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin ABD'nin girişimiyle İsrail ve Filistin arasında başlatılan süreçte, 1967 öncesi sınırlarda yan yana barış içinde yaşayacak iki devletli bir çözüm doğrultusunda yürütülen müzakereleri desteklediği belirtildi. Açıklamada, bu sürecin, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak, adil, kapsamlı ve yaşayabilir bir nihai anlaşmayla neticelenmesinin Türkiye'nin en güçlü temennisi olduğu vurgulandı. Tarafların bu çerçevede attığı, Oslo Anlaşması öncesi mahkumların salıverilmesi gibi güven artırıcı adımların önem taşıdığının belirtildiği açıklamada, diğer yandan, barış sürecinin ruhuna aykırı, müzakerelerin devamını tehlikeye atacak adımlardan özenle kaçınılmasının zaruri olduğu aktarıldı.

Açıklamada ,Türkiye'nin İsrail'in dün Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yasadışı yerleşimlerde uluslararası hukuka aykırı olarak toplam 1900'den fazla konut inşasına ilişkin ihale duyuruları yayınlamasını kınadığı belirtilerek ''Taraflar arasındaki görüşme sürecinin ruhuyla bağdaşmayan ve ihtilafın iki devletli barış vizyonu temelinde çözümünü tehlikeye atan bu adımlar son bulmalıdır'' denildi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı
  • 13.03.2026 11:54

Şubat'ta 124 bin 549 adet konut satıldı

Türkiye'de Şubat ayı içerisinde ilk el konut satışları 37 bin 785, ikinci el kon ...

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor
  • 25.02.2026 12:39

SKDM varsayılan değerleri çimento ihracatı için risk oluşturuyor

TÜRKÇİMENTO, Avrupa Birliği’nin Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) mevc ...

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı
  • 19.02.2026 14:18

Ocak ayında toplam 111 bin 480 konut satıldı

Türkiye genelinde 2026'nın ilk ayında ilk el konut satışları 34 bin 69, ikinci e ...

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu
  • 09.02.2026 13:31

Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi oldu

2025 yılında Türkiye nüfusu, 2024 yılına göre 427 bin 224 kişi arttı. ...

Türkiye enerji depolama haritası geliyor
  • 05.02.2026 15:25

Türkiye enerji depolama haritası geliyor

EDSİS, 2026 yılının ilk yarısına yönelik projelerini açıkladı. Ocak ayı itibarıy ...

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor
  • 02.02.2026 13:40

IIFF 2026 ile mobilya sektörünün yeni pazar hedefleri güçleniyor

Türk mobilya sektörü, 4,7 milyar dolarlık ihracat hacmini katma değer, tasarım v ...