maritbet girişmaritbet
Türkiye'de  toplam 103 bin abone kaçak elektrik kullanırken yakalandı!

Türkiye'de toplam 103 bin abone kaçak elektrik kullanırken yakalandı!

2011’de Türkiye genelinde toplam 103 bin abone kaçak elektrik kullanırken yakalandı. Bunun 48 bin 464’ünü İstanbullular oluştururken, Şırnak’ta yakalanan abone sayısının 118’de kalması dikkat çekti

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın, 2011 yılında yürüttüğü elektrikteki kayıp kaçakla mücadele çalışmalarının sonuçları netleşti. Buna göre, geçen yıl Türkiye genelinde yapılan denetimlerde, toplam 103 bin 760 abone, kaçak elektrik kullanırken yakalandı. Ancak kayıp ve kaçak oranlarının yüksek olduğu illerde yakalanan abone sayısı düşük kalırken, İstanbul gibi kayıp kaçak oranın yüksek olduğu illerde denetime takılan abone sayısının fazlalığı dikkat çekti. Kayıp ve kaçağın rekor kırdığı illerin başında gelen Şırnak'ta 118, Bitlis'te 202, Hakkari'de 224 abone hakkında kaçak elektrik kullandığı için işlem yapıldı. 
 
Marmara bölgesi ilk sırada yer aldı
 
Kayıp ve kaçak oranlarının düşük olduğu Marmara ve Ege gibi bölgelerde ise en fazla ‘kaçak elektrik kullanıcısı' tespiti yapıldı. 2011 yılı içinde yapılan 9 ayrı dağıtım bölgesinde, toplam 103 bin 760 abone kaçak elektrik kullanırken yakalandı. Bu abonelerin, 33 bin 287'si Boğaziçi Elektrik'e, 15 bin 177'si de Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Şirketi'ne ait olmak üzere toplam 48 bin 464'ü İstanbul'da bulunan elektrik abonelerinden oluştu. Kaçak elektrik kullanımında İstanbul'u 22 bin 701 abone ile Adana, Antep, Hatay, Mersin Osmaniye ve Kilis illerini kapsayan Toroslar Bölgesi izledi. Kaçak elektrik kullanımında üçüncü sırayı ise 12 bin 476 abone ile Diyarbakır, Mardin, Urfa, Şırnak Batman, Siirt illerinin bulunduğu Dicle Dağıtım Bölgesi aldı. Aynı yıl içinde, kayıp ve kaçağın en yüksek olduğu bölgelerin başında gelen Vangölü Dağıtım Bölgesi'nde 2 bin 847 abone kaçak elektrik kullanırken yakalandı. 
 
Hüseyin Özay/Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mandarin Oriental Bosphorus’da yeni lezzetlerle çay saati zamanı
  • 17.06.2026 10:20

Mandarin Oriental Bosphorus’da yeni lezzetlerle çay saati zamanı

Boğaz’ın büyüleyici manzarası eşliğinde Mandarin Oriental Bosphorus, İstanbul ay ...

İstanbul-Ankara YHT seferleri yarım saat kısalacak
  • 11.06.2026 15:24

İstanbul-Ankara YHT seferleri yarım saat kısalacak

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı’nda seyahat süresi 4 saat 7 dakikadan 3 ...

The Ritz-Carlton Residences İstanbul'a uluslararası ödül
  • 09.06.2026 11:21

The Ritz-Carlton Residences İstanbul'a uluslararası ödül

Bilgili Holding'in Ritz-Carlton Residences projesi, Santa Barbara'da düzenlenen ...

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı
  • 24.05.2026 23:27

Sarıgazi Mahallesi'nde sosyal konutlar tamamlandı

TOKİ tarafından İstanbul Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ndeki konutlar tamamlanar ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...