maritbet girişmaritbet
Turkcell KKTC'yi 4.5G hızına çıkardı!

Turkcell KKTC'yi 4.5G hızına çıkardı!

3G'den 4.5G'ye geçiş yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell, KKTC'deki Turkcell'lileri daha güçlü ve yüksek hızda dünyaya bağlayacak.

Turkcell, KKTC'yi de 4.5G teknolojisi ile buluşturdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 3G'den 4.5G'ye geçiş yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell, KKTC'deki Turkcell'lileri daha güçlü ve yüksek hızda dünyaya bağlayacak.

Lansman için yapılan törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yanı sıra KKTC'den birçok bakan ile Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu katıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 4G/5G ihalesinde toplam 193 milyon dolarlık yatırım yaptı.

4.5G teknolojisiyle tüm hizmet ve ürünler, KKTC'deki bireysel ve kurumsal müşterilere Kuzey Kıbrıs Turkcell'in güçlü altyapısıyla sunulacak. Bu sayede Kuzey Kıbrıs Turkcell, KKTC'deki Turkcell'lileri daha güçlü ve yüksek hızda dünyaya bağlayacak. Kullanıcılar, internete 10 kata kadar daha hızlı erişebilecek.

Kuzey Kıbrıs Turkcell'liler ayrıca bulundukları her yerden 4.5G istasyonuna kolay erişim sağlayan ve 100Mbps hız sunabilen SUPERBOX hizmetinden de faydalanabilecek. Böylece dijital içerik platformu TV+ gibi Turkcell'in dijital servislerini de her yerde rahatlıkla kullanabilmenin konforunu yaşayacak, yüksek hızlı teknolojinin ve dijitalleşmenin keyfini çıkaracak.

Geçen yıl KKTC 4G ve 5G frekans ihale sürecindeki en geniş frekans bandı alımı sayesinde 2,5 kat kapasite artışı yakalayan Kuzey Kıbrıs Turkcell, 4.5G'nin devreye alınmasıyla nüfusun yüzde 99,6’sında kapsama sağlıyor ve baz istasyonlarının tümünde LTE servisini erişilebilir hale getiriyor.

Devreye alınan servisle 3G'den 4.5G'ye geçiş yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell'in Genel Müdürü Murat Küçüközdemir'in ev sahipliği yaptığı törene katılan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aksu, KKTC'de bir ilke daha imza atmaktan duydukları gururu aktardı.

"Kuzey Kıbrıs'ta da en son teknolojileri ve en yüksek hızları sunmak her zaman en büyük önceliğimiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bülent Aksu, Turkcell’in kuruluşundan sadece 5 sene sonra faaliyetlerine başlayan Kuzey Kıbrıs Turkcell, kurulduğu günden bu yana bizlerin göz bebeği olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Birçok yeni ürün ve servisimizi ilk kez burada deneyimledik ve başarılarını sizlerle paylaştık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 24 yıldır yürüttüğümüz faaliyet ve gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla ülke ekonomisine yaklaşık 1,1 milyar dolar katkı sunduk. Bununla birlikte bugüne kadar sağladığımız binlerce kişilik istihdamla ülkenin en büyük işverenlerinden de biri olduk. Türkiye’de olduğu gibi Kuzey Kıbrıs'ta da en son teknolojileri ve en yüksek hızları sunmak her zaman en büyük önceliğimiz. Bugün de Kuzey Kıbrıs Turkcell'in Kuzey Kıbrıs'ta 4.5G teknolojisini ilk sunan operatör olmasının gururunu yaşıyoruz. Hem en yüksek frekans genişliği hem de en yüksek 4.5G kapasitesiyle hizmet verecek olması da bizim için ayrı bir kıvanç. Bundan sonra da Kuzey Kıbrıs Turkcell'in yanında olmaya ve ülkeye katkı sunmaya devam edeceğiz. Tüm müşterilerimize ve bu işe hem gönüllü hem emeğini koyan Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. 4.5G Kuzey Kıbrıs'a ve tüm müşterilerimize şimdiden hayırlı olsun."

  • Etiketler:

Yorum Yaz