maritbet girişmaritbet
Türk Ytong İstanbul’dan Anıtkabir’e Atatürk'e saygı bisiklet turu düzenledi!

Türk Ytong İstanbul’dan Anıtkabir’e Atatürk'e saygı bisiklet turu düzenledi!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve lider kuruluşu Türk Ytong, 50. kuruluş yılı sebebiyle “İstanbul’dan Anıtkabir’e Atatürk'e Saygı Bisiklet Turu” düzenledi

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve lider kuruluşu Türk Ytong, 50. kuruluş yılı sebebiyle “İstanbul'dan Anıtkabir'e Atatürk'e Saygı Bisiklet Turu” düzenledi. 2 Mayıs Perşembe sabahı İstanbul Pendik Ytong Fabrikası'ndan yola çıkan 12 kişilik bisiklet takımı, önce Düzce'ye ardından da Bolu'ya uğrayarak 4 Mayıs'ta Anıtkabir'e ulaştı. Sporcular, Anıtkabir'de Ytong Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çukuryurt Türk Ytong Okulu öğrencileriyle bir araya geldi. Kafilenin birlikte Atatürk'ün naaşına çelenk koyması ve İstanbul'dan getirilen toprağın Anıtkabir bahçesine bırakılmasıyla tören sona erdi. Türk Ytong Onursal Başkanı Bülent Demiren Anıtkabir Şeref Defterine yazdığı yazıda, "Ytong'un 50. kuruluş yıldönümünü kutlarken, senin yaptıklarını ve bize bıraktıklarını hatırlayarak, sana bağlılığımızı, sevgi ve saygılarımızla ifade etmek üzere huzurundayız” ifadesini kullandı.

Türk Ytong, 50. kuruluş yılını çok anlamlı bir etkinlikle taçlandırdı. Ytong, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yaklaşırken “İstanbul'dan Anıtkabir'e Atatürk'e Saygı Bisiklet Turu” adlı bir etkinlik gerçekleştirdi.
 
Bisiklet takımının 4 Mayıs'ta Anıtkabir'e varmasının ardından düzenlenen törene Ytong Yönetim Kurulu Başkanı F. Fethi Hinginar ve Onursal Başkan Bülent Demiren önderlik etti. Ytong Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Gökhan Erel, Çukuryurt Türk Ytong İÖO Müdürü, öğretmen ve öğrencileri, sporculardan oluşan 90 kişilik bir kafile törene katıldı.
 
Kafilenin katıldığı askeri törenle Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakıldı. Türk Ytong Onursal Başkanı Bülent Demiren, Anıtkabir Şeref Defterine şunları yazdı:

“Büyük Önder Atatürk... Göstermiş olduğun “çağdaş medeniyet düzeyini” hedef alarak, 1963 yılında bir grup Türk müteşebbisin kurduğu “Türk Ytong” şirketinin bugün 50. yıldönümünü kutlarken, senin yaptıklarını ve bize bıraktıklarını hatırlayarak, sana bağlılığımızı, sevgi ve saygılarımızla ifade etmek üzere huzurundayız. Seni minnetle bir defa daha anıyoruz ve müreffeh Türkiye için ve sana layık olabilmek için çok çalışıyoruz.”
 
Tören İstanbul'dan Ytong fabrikasından getirilen toprağın Anıtkabir'in bahçesine bırakılmasıyla sona erdi.  “İstanbul'dan Anıtkabir'e Atatürk'e Saygı Bisiklet Turu” töreninde gurur dolu, duygusal anlar yaşanırken, sporcular ve öğrencilerin katılımı törene renk kattı.
 

Yorum Yaz