maritbet girişmaritbet
Türk Telekom Arena'yı Galatasaray ihmal etti!

Türk Telekom Arena'yı Galatasaray ihmal etti!

Varyap - Uzunlar Ortak Girişimi tarafından standartların zirvesinde eksiksiz teslim edilen TT Arena Stadı, koruma ve bakımdaki zaaflar nedeniyle maç yapılamaz duruma geldi

 

Türk Telekom Arena Stadı'nı Varyap Uzunlar Ortak Girişimi'nden uluslararası standartlara göre tamamlanmış bir şekilde 13 Temmuz 2011 tarihinde teslim alan G. Saray yönetimi, stadın korunması ve bakımıyla ilgili gösterdiği zaaflar nedeniyle zor günler geçiriyor. 14 Nisan 2012 tarihinde İstanbul'a düşen ışırı yağış nedeniyle zemininde en küçük gölleşme bile olmayan stadın 3 Ekim 2012 tarihinde yapılan G. Saray - CFR Cluj maçında yağmur nedeniyle havuza dönmesi ihmalleri gündeme taşıdı. 
 
Gerekli uyarıları yaptık 
 
İhmallerin odağında; başta Madonna konseri olmak üzere yaz boyunca gerçekleştirilen stat içi organizasyonar ve bu etkinliklere karşı G. Saray Yönetiminin stadı koruma konusundaki eksik yaklaşımları yer aldı. Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Varyap Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Varlıbaş, "Stadı dünya standartlarına göre yaptığımızı iddia ediyorum ve o şekilde teslim ettik. Statta etkinlikler başladığında olaya müdahale ettik. Daha ilk organizasyonda vinçlerin zemini tahrip ettiğini gördük ve bilirkişiler tarafından durumu tespit ettirdik. Tespitle birlikte zeminin drenaj ve su kanallarının zarar göreceğine ve bu durumdan G. Saray yönetiminin sorumlu olacağına dair bir raporu TOKİ'ye sunduk. Bizim defalarca uyarılarımıza rağmen G. Saray yönetimi organizasyonlarına devam etti" şeklinde konuştu. 
 
14 Nisan 2012'de yağan aşırı yağmura rağmen stat zemininin bozulmadığına işaret eden 'Varlıbaş, "Biz stada dünyanın en iyi çimleme sistemini kurduk. Bu kil ihtiva etmeyen çimleri Hollanda'dan getirttik. Fakat organizasyonlarda bu çimler ve sistemdeki drenaj ve su kanalları tahrip oldu. Aldığımız habere göre, organizasyonların ardından bu kanallara bakılmadan bozulan çimlerin yerine farklı özellikli çimler yerleştirildi. Dolayısıyla sistem bozuldu. İlk yağmurda da çimler muşamba etkisi yaptı ve zemin göle döndü" diye konuştu. 
 
"Sorumlu biziz" 
Bu arada bir televizyona yazılı açıklama yapan G. Saray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, "Burada konser ve organizasyonlar yapıldı diye bahane üretemeyiz. Ancak önlemler alınmalıydı. Zemin doğru dürüst değiştirilmedi, bunu atlamışız. Drenaj problemi olduğu apaçık ortada. Şimdi suçlu aramak kimseye fayda vermez. Ancak şunu bir kez daha söylüyorum. Bu olumsuzluğun sorumlusu biz yönetim kuruluyuz" ifadesini kullandı. 
 
Çatının kapatılması sözleşmede yok 
Çimlerin korunması için stat çatısının kapanmaması gerektiğini hatırlatan Varlıbaş, "Zaten sözleşmede çatının kapatılması yok. Çim konusunda aynı sistemin devamı gerekir. Yapılan çalışmaları biz bilimsel yaptık. Çim sistemi, drenaj ve su kanallarının çalışıp çalışmadığı sürekli kontrol edilmeliydi" dedi. 
 
Dünyada olmayan bir deprem sistemi kurduk 
TÜRK Telekom Arena Stadı'nın şiddetli depreme dahi dayanıklı olarak inşa edildiğini belirten Varlıbaş, "Her şeyden önce bu stat İstanbul'da acil afet durumunda toplanma yeri olarak belirlendi. Stadın temelden çatışa kadar depreme yönelik dünyada eşi olmayan bir deprem sistemi var. Deprem esnasında temelde olan titreşimler yukarıya doğru stadın bünyesine yayılmasına engel oluyor" diye konuştu. 
 
Sedat YILMAZ/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!
  • 18.09.2020 14:04

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nı ağırlayan Düşler Vadis ...

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"
  • 06.12.2019 17:53

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz Düşler Vadisi Riva projesi ile ...

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"
  • 13.09.2019 14:25

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Riva arazisi ile ilgili gelişmel ...

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi
  • 13.04.2018 14:19

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi

ÖZ-ER-KA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Keleş ve Genel Müdürü Salih Atalay, ...