maritbet girişmaritbet
Türk Kültür Evi'nin mermerleri Ege'den!

Türk Kültür Evi'nin mermerleri Ege'den!

ABD'nin North Carolina eyaletinde yaptırılacak Türk Kültür Evi'nin mermerlerini Ege Maden İhracatçıları Birliği karşılayacak.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, ABD'nin North Carolina eyaletinde yaptırılacak Türk Kültür Evi'nin mermerlerini karşılayacak.

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, yaptığı açıklamada, Nobel Kimya Ödülü sahibiPr of. Dr. Aziz Sancar'ın kurucusu olduğu Aziz ve Gwen Sancar Vakfı'nca North Carolina'da Türk Kültür Evi yaptırılacağını, bu mekanın mermerlerinin kendileri tarafından karşılanacağını belirtti. 

Türk Kültür Evi'nin ABD'de okuyan Türk ve yabancı öğrencileri bir araya getireceğini, projeye destek olmayı sosyal sorumluluk gördüklerini kaydeden Kaya, projede yer almaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti.

Kaya, "Aziz Sancar bilim adamı kimliğinin yanında büyük bir Türkiye aşığı. Türk Kültür Evi projesi bu sevginin ete kemiğe bürünmüş hali olacak. Bu projeye bizim de katkı sağlamamıza olanak sağladıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz. Türk Kültür Evi'nde kalacak gençlerimiz de Aziz Sancar gibi değerli bilim adamları yetişecek ve insanlığa hizmet edecek." değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada, henüz proje aşamasında olan 9 dönüm arazi üzerine kurulacak Türk Kültür Evi'nin 900 metrekare dış, 300 metrekare de iç mekan olmak üzere toplam bin 200 metrekare alanının mermer ve granit taşlarının Ege Maden İhracatçıları Birliğince tamamen Türk doğal taşlarından seçilerek gönderileceği kaydedildi.

Yorum Yaz