maritbet girişmaritbet
  Türk basınının gündeminde bugün neler var?

Türk basınının gündeminde bugün neler var?

Ulusal basında yer alan gazetelerin ilk sayfalarından haber başlıkları sizler için hazırlandı

TÜRKİYE

Gezi'yi bırak K. Irak'a bak

Türkiye Gazetesi bu günkü manşetinde Kuzey Irak ve İran'a dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu ülkeleri batılı ülkeleri mesken tuttuğuna dikkat çeken gazete, Türk Halkı'nın gezi eylemleri ile dikkatini dağıtıldığını kaydetti. 
Türkiye Gazetesi, buna ek olarak ilk sayfasına Egemen Bağış'ın açıklamalarını, MİT'in siber saldırılara nasıl karşı koyduğunu ve 17. Akdeniz Oyunları'nın açılışını taşıdı.

CUMHURİYET

12 Eylül gibi

Psikolojik işkence Gözaltına alınan Gezi direnişçilerine Erdoğan'ın Kazlıçeşme mitinginin izlettirilmesi 12 Eylül döneminin işkence yöntemlerini anımsattı. BDP'li Kürkçü, tepkisini “Bütün bu uygulamalar karşısında kendimizi darbe ikliminde hissediyoruz” sözleriyle dile getirirken CHP'li Tanrıkulu da “12 Eylül'ün 30 yıl sonraki versiyonu” dedi.

HÜRRİYET

Başçavuşa omlet cezası

Asker istihkakından 4 yumurtayla omlet yaptıran Astsubay Başçavuş T.T., kamuya 91 kuruş zarara uğratmak ve memuriyet nüfuzunu kötüye kullanmaktan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

MİLLİYET

FED depremi

ABD Merkez Bankası (FED) tahvil alımını 2014'te sonlandıracağını açıkladı, dünya piyasaları sallandı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en büyük kayıp Türkiye'de.

VATAN

Yalı kurtuldu

Sevinç İnönü, kardeşinin borcuna karşılık icradan satılığa çıkarılan İnönü Yalısı'nı kurtardı. Bankaya 7.6 milyonluk borcu peşin ödedi.

RADİKAL

Hayatım karardı

Elinde bir kutuyla fotoğrafı yayımlanan ve Dolmabahçe Camii'nde içki içildiği haberlerine delil diye gösterilen Emre Öztürk konuştu: ''Elimdeki kola kutusu. Bira olarak gösterilmesi hayatımı kararttı. Babam evlatlıktan reddediyor.''

AKŞAM

Çevik kuvvete %50 takviye

Başbakan Erdoğan'ın 'Polisi güçlendireceğiz' açıklamasından sonra ilk hamle... İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, 2 bin 200 polisle takviye edildi. Toplam sayı, 6 bin 200'e ulaştı.

SÖZCÜ

Tayyip oyunları

Asıl oyunlar dünyanın gözü önünde, Gezi Parkı'nda yaşandı. Mücadale 25 gün sürdü. iktidar, polis gücüyle halkı tuş etti.

AYDINLIK

Olimpik direniş

Protestolardan korkan Başbakan Erdoğan, Mersin'deki Akdeniz Olimpiyatları'nı kapalı gişe başlattı. Yurttaşlar girmesin diye AKP örgütleri bütün biletleri topladı.

HABERTÜRK

Durak yapsak halka soracağız

Topbaş: ''Gezi Parkı zararı 61 milyon lira. Bundan sonra her projeyi halka danışacağız. otobüs durağının yeri değişse halka sorulacak''

SABAH

Yargıtay rüyayı delil kabul etti

Yargıtay ne ceset, ne de delilin olduğu olayda verilen cezayı ''Sanığın vicdan azabı ve kabusları yeterli kanıt'' diye onadı.

POSTA

Bir 'evet' için

İzmir'de kanser nedeniyle kemoterapi tedavisi gören 2 çocuk annesi 55 yaşındaki Güler Akçelik vergi davasından 1 yıl hapis istemiyle yargılanıyor. Güler Akçelik durumunu doktor raporuyla bildirmesine rağmen hakimin talebi üzerine dünkü duruşmaya sedyeyle getirildi ve koridorda 45 dakika bekledi.

BİRGÜN

Ağır bilançoya sahte fatura

5 kişinin yaşamına, 11 kişinin gözüne, 7 bin yurttaşın sağlığına mal olan 20 günlük polis terörüne karşılık, AKP 2-5 kamu çalışanını sorumlu göstererek kurtulmaya çalışıyor.

YENİ ŞAFAK

Deutsche Bank kirli takas

28 Şubat sürecinin tetiklediği 2001 krizinde başrol oynayan Alman Deutsche Bank, Gezi eylemlerini fırsata çevirdi. Banka, aracı kurumu Deutsche Yabancı aracılığıyla, 7 Haziran'da borsanın en çok işlem gören 8 şirketinin hisselerini Citi Bank'tan aldı. şüpheli takasta kar 187 milyon TL'yi geçti.

ZAMAN

Özal'ın Adlî Tıp raporu eksiklerle dolu

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ‘Özal zehirlendi' sözleri Adli Tıp raporunu yeniden tartışmaya açarken, şüpheli ölümle ilgili soruşturma cephesinde de önemli bir gelişme yaşandı.

Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...