maritbet girişmaritbet
Türk basınının gündeminde bugün neler var?

Türk basınının gündeminde bugün neler var?

Ulusal basında yer alan gazetelerin ilk sayfalarından haber başlıkları sizler için hazırlandı

 

TÜRKİYE

Enver Bey müstesna bir kişilikti

Türkiye Gazetesi'nin bugünkü ana sayfasında Enver Ören'in vefatı sebebiyle Mücahit Ören'e taziye ziyaretine gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün haberine yer verildi. Abdullah Gül, Enver Ören için “Müstesna bir kişilikti” dedi. Gazetenin ana sayfasında ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın kendisin protesto eden gençle çay içmesi, Samatya canisi haberlerine yer verildi.

CUMHURİYET

Avrupa'nın sabrı taştı

Türkiye'nin kurucuları arasında olduğu Avrupa Konseyi'nin denetleme kurumu olan Bakanlar Komitesi, Türkiye'nin uygulamadığı AİHM kararlarını masaya koyacak ve Ankara'ya “Türkiye, AİHM kararlarını neden uygulamıyor” sorusunu yöneltecek. Avrupa Konseyi istatistikleri, Türkiye'nin AİHM kararlarının yaklaşık üçte ikisini uygulamadığını gösteriyor. Oysa Türkiye, AİHM'nin zorunlu yargı yetkisini tanıdığı için, hükümetler yüksek mahkemenin kararlarını uygulamak zorunda bulunuyor.

HÜRRİYET

Bomba Diyaloğu

ABD Elçiliği'ni vuran canlı bomba saldırısının hemen ardından iki El Kaide yöneticisi arasındaki ilginç konuşma dinlemeye takıldı ve olayla bağlantılı dört kişi tutuklandı.

MİLLİYET

'Şapka'dan 2 saat önce

Türkiye'yi felakete sürüklememek lazım. Karar şahsınıza ait. Bir tarihi karar vermek mecburiyetindesiniz. Zat-ı aliniz bu hareketinizle sabahleyin de arz ettiğim gibi tarihi bir hizmet yapacaksınız Sayın Başbakanım...'

VATAN

MIA Kalimera

Ege'de it dalaşından Boğaz'da stratejik ortaklığa.. Türkiye ve Yunanistan ortak Bakanlar Kurulu topladı, 25 ayrı anlaşma imzalandı. Samaras 'İki ülke ilişkileri için güzel bir gün' dedi.

RADİKAL

Festus ayarı

Başbakanlık'ın talebiyle Nijeryalı Festus Okey'in Beyoğlu Polis Merkezi'nde öldürülmesini inceleyen İstanbul Valiliği İnsan Hakları Kurulu, 3 temek insan hakkının ihlal edildiğini belirledi. Kurul, polisin önemli delilleri kaybettiğine dikkat çekti.

AKŞAM

Dillerin Dansı

Siyasete, kavgaya, her türlü ayrıma inat barış kendi dilinde büyüyor. Acının harman olduğu toprakların çocukları şimdi en güçlü mesajı Diyarbakır'dan verecek. Kentin tek bale okulunun öğrencileri 3 dilden ezgilerle sahne alacak. Asker, polis ve BDP'lilerin çocukları yan yana dans edecek.

HABER TÜRK

Katil kandan çıktı

1 Ermeni kadını öldürüp 3'ünü yaralayan katili olay yerinde bulunan kanı ele verdi.

SABAH

Nevruz Bayramı dönüm noktası

Süreç açısından en kritik eşik olarak görülen 21 Mart'taki Nevruz öncesi silahlar susacak, bayram ortak kutlanacak.

POSTA

Sınırdaki çocuklar

Suriye'de 2 yıldır devam eden iç savaştan kaçan ailelerin bir bölümü Türkiye sınırına komşu güvenli bölgede çadırlarda yaşıyor. Yokluğun ve acının kol gezdiğibu ölgenin en büyük mağdurları çocuklar.

BİR GÜN

Bir zengin hepinize bedeldir

''100 Zengin Türk'' araştırmasında gözden kaçırılan bir noktaya göre, bütün ülke yıl boyunca çalışmış ama ülkedeki servet artışındaki payı yüzde 1'i aşmamış. 100 kişi ise kalan tüm nüfusun 99 katı kadar zenginleşmiş. Yani bir tane zengin hepimizin toplamı kadar kazanmış.

YENİ ŞAFAK

Bir cenaze 11 gözaltı

Medine'de öğretmen olan eşini ziyarete giden Yunus Elevli'nin, 17 Şubat'ta Uhud yolundaki boş bir arazide cesedi bulundu. Suudi polisi bir hafta sonra, 11 Türk vatandaşını gözaltına aldı. 11 kişi, 10 gündür neyle suçlandıklarını bilmeden karakolda tutuluyor.

ZAMAN

'Türkiye'nin darbelerle yüzleşmesini destekliyoruz'

Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Jean-Maurice Ripert, her ülkenin geçmişiyle yüzleşme hakkına sahip olduğunu, Türkiye'nin de darbelerle yüzleşmesini desteklediklerini söyledi. “AB'nin ilk anlaşması kurucu altı üye ülke arasında imzalandığı zaman geçmişle yüzleşme felsefesi üzerine kurulmuştu.” diyen Büyükelçi, "Gerek komşularla ilişkiler gerekse darbeler, hangi motivasyonla olursa olsun, geçmişle yüzleşmeyi biz prensip olarak destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"
  • 17.11.2020 15:17

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"

Atatürk Mahallesi'ndeki binanın yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükçekmece Beled ...

Türkiye Gazetesi reklamının kamera arkası yayında!
  • 16.09.2013 22:09

Türkiye Gazetesi reklamının kamera arkası yayında!

Türkiye Gazetesi'nin yeni reklam filminin kamera arkası görüntüleri emlaktasonda ...