maritbet girişmaritbet
Türk basınının gündeminde bugün ne var?

Türk basınının gündeminde bugün ne var?

14 Nisan 2013 tarihinde Türk Basınında yer alan gazetelerin manşetleri şöyle...

TÜRKİYE

Türkiye'deki terör sorunun bitirmeye niyetli olan Ak Parti şimdi Mandela Yöntemi'ni tartışmaya açtı. Yapılan açıklamalara göre Mandela ile görüşülerek Türkiye'deki sürecin kilometre taşları belirlenecek.  

Türkiye Gazetesi'nin ilk sayfasında görülen bir diğer haber ise Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak'ın Adnan Menderes'in avukatı Burhan Apaydın ile yaptığı görüşme. Apaydın, Menderes'in iade-i itibarı için ölene kadar mücadele edeceğini dile getirdi.

HÜRRİYET

Bahçeli'ye komisyon

Erdoğan, Moğolistan'dan dönerken Meclis'te araştırma komisyonu kurarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin iktidar ortağı olduğu dönemi inceleteceklerini açıkladı.

MİLLİYET

AB Pozitif

Avrupa Birliği'nde Türkiye'ye bakış değişmeye başladı. Ankara'nın özellikle 5 kulvarda attığı ciddi adımlar Brüksel'de göz doldurdu.

VATAN

8 cana 25 bin tl

Kozlu'da 8 madencimizin hayatına malolan kazada taşeron firma tam kusurlu bulundu. Ancak istenen para cezası 'İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?' dedirtti.

RADİKAL

Vicdan azabı artık bitsin

Akillerin zorlu geçmesi beklenen İzmir toplantısına ilgi büyüktü. Heyet toplantı öncesi Kemeraltı'nda halkla buluştu.

AKŞAM

Marko - Dönüşüm

Ok yaydan çıktı, Sarıgöl'de değişim başladı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, uyuşturucu ve suç merkezine 'kentsel operasyon' düzenliyor. Projeyle sadece 'zehir mahallesi' değil, vatandaş da dönüşecek. Çoğu Roman 26 bin ailenin gençleri, kendileri için dikilecek binaların elektrikçisi, sıvacısı ve bahçıvanı olacak.

SÖZCÜ

Milleti uyutuyorlar

İktidar ''PKK çekiliyor'' masalları okuyor, Kandil'dekiler ise ''Çekilme mekilme yok. Aksine, Türkiye'ye giriyoruz'' diyor.

HABER TÜRK

O dönem incelenecek

Erdoğan, Bahçeli'nin fezleke restine cevap verdi: ''Onun döneminde bakanlar 246 katrilyon kaybetti''

SABAH

Korku filmi gibi cinayet

Ayrılmak isteyen sevgilisini, kendi yanında arkadaşına öldürttü, intihar süsü verdi, tanıdıklarına yalan söyletti ama polisi kandıramadı.

POSTA

54 yıllık insanlık hikayesi

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Çiçek köyünün camisine 1959 kışında yıldırım düştü. Minarenin bir kısmı yıkıldı. Yazın tamir edilecek olan minarenin düzleşmiş olan tepesine ilkbaharda bir leylek ailesi yuva yaptı. Leylek ailesi o yıl Çiçek köyünde doğan yavrularıyla beraber kış öncesi göç etti. Leyleklerin gelecek bahar dönmek üzere bıraktığı yuvalarını bozup minareyi tamir etmeye kimsenin içi el vermedi. 54 yıldır olduğu gibi leylekler dün Çiçek'e yine geldi ve yıkık minarenin tepesindeki yuvalarına yerleşti.

BİR GÜN

2 dolar yalanı

AKP'nin 10 yıllık iktidarında, geliri 2 doların altında kimse kalmadığı iddiası büyük bir aldatmaca. Yurttaşların 2003'teki 2 dolar kadar geçinebilmeleri için bugün 4.2 dolara ihtiyaçları var.

ZAMAN

Gençler sanal arkadaşlarıyla buluşuyor

Coşkun Koleji'nin 4. PDR Dergisi Sempozyumu için yaptırdığı anketten ilginç sonuçlar çıktı. 11 bin 147 kişiyi kapsayan çalışmada öğrencilere, “Sosyal medyada tanıştığınız kişilerle gerçek hayatta da bir araya geldiniz mi?” sorusu yöneltildi. Gençlerin, yüzde 48,33'ünün bu soruya cevabı ‘evet' oldu. Ayrıca bu görüşmeleri çoğunlukla ailelerinden gizli yaptıklarını itiraf ettiler. Anket sonuçları, öğrencilerin cep telefonundan veya evdeki bilgisayardan girdikleri internetin yüzde 60'ının güvenli olmadığını da ortaya çıkardı.

CUMHURİYET

Bir cana biçilen bedel 3 bin lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı raporda, ocak ayında Zonguldak Kozlu'da meydana gelen kazada şirketin eksik ve kusurlarından daha çok madencileri suçlayan ifadeler yer aldı. Rapordaki “Benzer kazaların önlenmesi amacıyla işverene 25 bin 333 lira ceza verilmesinin uygun olacağı kanaatine varılmıştır” cümlesi aileleri isyan ettirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zonguldak-Filyos tünelleri zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak
  • 13.07.2022 09:04

Zonguldak-Filyos tünelleri zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak

Zonguldak ile Filyos arasında yapımı süren tünellerle zaman ve akaryakıttan yıld ...

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"
  • 17.11.2020 15:17

Akgün: "Büyükçekmece'de kentsel dönüşüme devam edeceğiz"

Atatürk Mahallesi'ndeki binanın yıkım çalışmalarını inceleyen Büyükçekmece Beled ...

Türkiye Gazetesi reklamının kamera arkası yayında!
  • 16.09.2013 22:09

Türkiye Gazetesi reklamının kamera arkası yayında!

Türkiye Gazetesi'nin yeni reklam filminin kamera arkası görüntüleri emlaktasonda ...