maritbet girişmaritbet
Tünektepe Teleferik Projesi Türkiye'nin en ucuzu!

Tünektepe Teleferik Projesi Türkiye'nin en ucuzu!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda önemli projeler hakkında bilgiler verdi.

Türel, Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Tünektepe Teleferik Projesi'ni fikren, fiilen başlatan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, yüzde 95'lik fiziki gerçekleşmeyi dönemlerinde tamamlayıp hizmete açtıklarını söyledi.

Türel, "Bir hayaldi, Antalya çok özlemiş, çok beklemiş. Dün de Antalyalılardan yoğun katılım oldu. Memnuniyet duydum. Tünektepe Teleferik Projesi, hem maliyet hem kullanım ücreti açısından Türkiye'nin en ucuzudur." diye konuştu.

Teleferik projesinin resmi açılışını birtakım düzenlemelerin ardından 11 Şubat'ta Başbakan Binali Yıldırım'ın kente yapacağı ziyarette gerçekleştirmeyi planladıklarını aktaran Türel, projenin kentin 50 yıllık rüyası olduğunu, bunu kendi dönemlerinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

"Neden geçmiş dönemde yapılmadı?" 

Kente hizmeti kimin yaptığının önemli olmadığına dikkat çeken Türel, "Neden şimdi yapılıyor? Neden geçmiş dönemde bunlar yapılamadı? sorularına 'Kim yaptı?' tartışmalarını yapanlar cevabını vermeli. Bütün hizmetlerin sahibi hemşehrilerimdir. Antalya'ya hizmeti kim, hangi siyasi parti yaparsa yapsın, hepimiz sırtımızda taşımalıyız." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türel, Serik ilçesi Yukarıkocayatak Mahallesi'nde mera vasfından çıkarılacak 217 bin metrekarelik araziye düşük gelirli turizm çalışanları için TOKİ iş birliğiyle cüzi taksitlerle konut imkanı sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

"Teleferik için havayollarına teşekkür edebilirler"

CHP'li Meclis Üyesi Recep Tokgöz'ün "tartışmayı ateşlemek"le suçladığı Türel, "Ben ateşlemiyorum, beni ateşliyorlar. İşin doğrusu bu." diye espri yaptı. 

Türel, yaptıkları yol ve kavşaklar için Karayolları'na teşekkür edenlerin, teleferik projesi sonrası havayollarına teşekkür edebileceğini belirtti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da telafisi ve alternatifi olmayan Çallı meydanının kaldırılmasından dolayı teşekkür levhası asmadıklarını, teleferikte ise son noktayı koymanın Türel'e nasip olduğunu dile getirdi.

Grup sözcülerinden teleferik teşekkürü

AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar da Türel'in, Türkiye'nin en ucuz teleferiğini Antalya'ya kazandırdığını belirtti.

CHP Grup Sözcüsü Cansel Tuncer de Tünektepe Teleferik Projesi'ni kente marka değeri kazandıracak yatırım olarak nitelendirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de teleferiğin Antalya'ya hayırlı olmasını diledi.

58 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis'te, devam toplantısının cuma günü yapılması kararlaştırıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak
  • 28.07.2020 09:49

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati ...

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı
  • 28.01.2019 10:00

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Aşama Raylı Sistem Projes ...

Boğaçayı açılışa hazır!
  • 18.01.2019 16:06

Boğaçayı açılışa hazır!

Menderes Türel, Boğaçayı Projesi’nin birinci etabının açılışa hazır olduğunu ve ...