maritbet girişmaritbet
Trabzon'da yapılan Millet Bahçesi hizmete girdi

Trabzon'da yapılan Millet Bahçesi hizmete girdi

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yapımı tamamlanan Millet Bahçesi hizmete açıldı.

Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ile Millet Bahçesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.

Türkiye'nin en önemli vizyon projelerinden birisinin Trabzon'da hayata geçirilmesinden memnun olduklarını belirten Ustaoğlu, şehirlerin bu şekilde yapılan projelerle anıldığını vurguladı.

Ustaoğlu, Millet Bahçesi'nin bundan sonraki süreçte Trabzon'a önemli vizyon katacağına işaret ederek, "Buranın çok önemli de bir özelliği var. Yıllarca şampiyonlukların yaşandığı, çok büyük heyecanların paylaşıldığı çok önemli bir alan üzerinde kurulu. Yaklaşık 55 bin metrekare ve ilave alanlarla 60 bin metrekareyi geçecek bu alan, şehir açısından belediyecilik ve yerel yönetimler adına yapılabilecek en güzel hizmetlerden birisi." dedi.

Trabzon'da daha önce Akçaabat ve Vakfıkebir ilçelerinde millet bahçeleri açıldığını anımsatan Ustaoğlu, şöyle devam etti:

"Ülkemizin en fonksiyonel bahçelerinden biri olacak. Özellikle spor temalı ki Trabzon'a yakışan buydu, bu anlamda bu fonksiyonları kendi içerisinde barındıran bir millet bahçesi olması buraya ayrı özellik katıyor. İnşallah burada 24 saat yaşlısından gencine vatandaşımızın güvenli bir şekilde gezip dolaşacağı ve etkinliklerin düzenleneceği bir alanı bugün itibarıyla hizmete açmış bulunuyoruz."

Ustaoğlu, böyle bir projenin Trabzon'da hayata geçirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını iletti.

"Trabzonsporluların şampiyonluk kupalarını kaldırdığı mekan"

Murat Zorluoğlu ise buranın spor temalı tek millet bahçesi olduğunu belirterek, "Burası Avni Aker Stadyumu'nun yerine yapıldığı için Trabzonspor'un şanlı tarihini yaşatacak ve hatırlatacak birtakım yapıları oluşturduk. Burada bulunan tribün, Trabzonsporluların şampiyonluk kupalarını kaldırdığı mekan." ifadelerini kullandı.

Millet Bahçesi içerisinde kaykay pisti ile 400 metrekarelik sentetik buz pateni alanı yaptıklarını anlatan Zorluoğlu, böylelikle çocukların ve gençlerin gelmesini sağlayabileceklerini söyledi.

Zorluoğlu, aynı zamanda burada çalışabilecekleri iki farklı alan oluşturulan öğrencilere, Büyükşehir Belediyesinin ikramları olacağını kaydetti.

Projeye sonradan 200 araçlık kapalı otopark alanı dahil edildiğini de belirten Zorluoğlu, bu alanı ayrıca başvuruda bulunmaları halinde kültürel ve sanatsal faaliyetler için sivil veya kamu kurum kuruluşlarına tahsis edeceklerini anlattı.

Büyükşehir Belediyesi olarak bu ay salgın tedbirleri çerçevesinde düzenleyecekleri festival ve konserle etkinlikleri başlatacaklarını ifade eden Zorluoğlu, Millet Bahçesi'ne isim verilmesi konusunu Belediye Meclisinde görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz
  • 03.04.2023 14:30

Bakan Kurum: Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum "Ülkemizin en büyük şehir pa ...

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor
  • 13.10.2022 11:47

Başkan Arısoy Zeytinburnu Millet Bahçesi'ni anlatıyor

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, millet bahçesinin bulunduğu alanın 195 ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Ümraniye'de etaplar halinde iki bin konutluk kentsel dönüşüm  yapılacak"
  • 04.07.2022 13:18

Bakan Kurum: "Ümraniye'de etaplar halinde iki bin konutluk kentsel dönüşüm yapılacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Ümraniye Zemin Altı ...

Bakan Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde konuştu
  • 30.05.2022 11:08

Bakan Kurum Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'nde konuştu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Havalimanına ...

Millet Bahçeleri tanıtım filmi yayında!
  • 30.05.2022 10:44

Millet Bahçeleri tanıtım filmi yayında!

İstanbul'un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ...