maritbet girişmaritbet
Toplu ulaşımda zorunlu maske uygulaması başladı

Toplu ulaşımda zorunlu maske uygulaması başladı

İstanbul Yenibosna’da otobüsleri kullanan çok sayıda vatandaşın maske taktığı görüldü. Metrobüslerde güvenlik görevlileri ücretsiz maske dağıtıyor.

Zorunlu maske uygulamasının ardından İstanbul'da toplu taşıma araçlarını kullanan çok sayıda vatandaşların alınan karara uyduğu görülürken bazı vatandaşların maske takmadığı görüldü.

Türkiye'de korona virüse (Covid-19) karşı alınan önlemler çerçevesinde alınan yeni tedbirler kapsamında toplu taşıma araçlarında zorunlu maske takılması uygulamasına geçildi. İstanbul Yenibosna'da otobüsleri kullanan çok sayıda vatandaşın maske taktığı görülürken bazı vatandaşların maske takmadığı görüldü. Duraklarda bekleyen vatandaşların zaman zaman sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görülürken yasağa rağmen bazı otobüs sürücülerinin de maskesiz oldukları görüldü. Birçok yolcunun maskeli şekilde yolculuk yaptığı bazı otobüslerin de yolcu sayısının belirtilen kurallardan daha fazla olduğu gözlendi.

Sürekli toplu taşıma kullandığını, hala daha kurallara uyulmadığını belirten Ahmet Sezer, “Salgın ortada böyle bir şeyin olması önlem alınması tabii ki güzel bir şey. Biz de maske kullanıyoruz” dedi.

İstanbul'da toplu taşımayı kullananlara maske dağıtılıyor 

İstanbul'da Korona virüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında maske takma zorunluluğu getirilirken, maskesiz otobüslere binmeye çalışan vatandaşlara ise güvenlik görevlileri tarafından maske dağıtıldı.

Türkiye'de Korona virüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler çerçevesinde yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda metrobüs, metro, otobüs ve şehir hatları vapurlarını kullanan yolculara maske takma zorunluluğu getirildi. Metro ve metrobüslerde çoğu yolcunun maske takma kuralına uyarken, bazı yolcuların maskesinin olmadığı görüldü. Maskesi olmayan yolcular toplu taşıma araçlarına alınmazken, metrobüs turnikelerinde güvenlik görevlileri tarafından ücretsiz maske dağıtıldı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz