maritbet girişmaritbet
Tekfen Bomonti Apartmanları’nda Mitsubishi Electric tercih edildi

Tekfen Bomonti Apartmanları’nda Mitsubishi Electric tercih edildi

Türkiye’nin ilk LEED Sertifikalı konut projesi Tekfen Bomonti Apartmanları’nda, Mitsubishi Electric’in Multi Split Klimaları tercih edildi

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından çevre dostu yeşil bina standartlarına uygun olarak inşa edilen ve Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen LEED Sertifikası'na ‘altın' seviyesinde sahip olan Tekfen Bomonti Apartmanları'nda Mitsubishi Electric Klima Sistemleri kullanıldı. Projede uygulanan ve çoklu split (bireysel) klima anlamına gelen Multi Split Klimalarda bire bir split klimalarda olduğu gibi tek dış ünite bulunuyor. Bu dış üniteye 8 adede kadar iç ünite bağlanabilmesi ise Mitsubishi Electric Multi Split Klimaların en önemli özelliklerinden biri. Tekfen Bomonti Apartmanları'nın iklimlendirme çözümlerinde kullanılan bu sistemler sayesinde, dış ünitelerin yerleştirilmesinden doğacak yer sıkıntısı ya da bina dışında oluşacak istenmeyen görüntü ortadan kalkıyor.

Tekfen Bomonti'de tek bir dış üniteye 6'ya kadar iç ünite bağlandı

Başta enerji ve su tasarrufu olmak üzere, atıkların azaltılması, iç mekan hava kalitesinin artırılması, bina kullanıcısının rahatının ve veriminin artırılması, çalışanların sağlık giderlerinin azaltılmasıyla düşük işletme ve bakım maliyetlerini mümkün kılan yeşil binalar çevreye dost yaklaşımı ile dikkat çekiyor. Yeşil bina konsepti ile inşa edilen Tekfen Bomonti Apartmanları'nda 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere 57 ile 178 metrekare arasında değişen çeşitli büyüklüklerde farklı mimari planlara sahip daireler bulunuyor. Farklı büyüklüklerdeki bu konutların ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2, 3, 4, 5 ve 6 adet iç ünitenin farklı kapasitelerdeki tek bir dış üniteye bağlanabildiği projede, dış ünitelerin tamamı çatıda konumlandırılıyor ve bakır borulamalar belirli noktalarda bırakılan şaftlardan her kattaki dairelere dağıtılıyor. Modele göre 10 ile 80 metre arasında değişen borulama mesafeleri ise uygulamada esneklik sağlıyor. 

Multi Sistem dış üniteler sessizlikte sınır tanımıyor!

Uluslararası bir sertifikasyon programı olan Eurovent Sertifikası'na sahip Mitsubishi Electric Multi Sistem ürünleri, Inverter Multi serisinde kullanılan son teknoloji kompresörler ve diğer sistem bileşenleri ile yüksek enerji verimliliği değerlerine ulaşıyor. Kapasite ve performans değerleri tarafsız laboratuvarlarda test edilerek doğrulanan bu sistemlerin tamamı EER (Enerji Verimlilik Oranı) ve COP (Isıtma Verimlilik Oranı) değerleri 3,5 ile 5 arasında değişen A enerji sınıfında yer alıyor. Mitsubishi Electric Multi Sistem Klimaların tamamı A++'a kadar yüksek sezonsal enerji sınıfları ile sektörün yüksek verimlilik sınıfına sahip klimaları arasında bulunuyor.  

Dış ünitelerde fan kanatlarının ve koruyucu ızgara şeklinin dizaynında yapılan geliştirmeler ile çalışma sesinin oldukça azaltıldığı Mitsubishi Electric Multi Sistemler, dış hava sıcaklığı düştükçe ve buna bağlı olarak soğutma yükü azaldıkça, düşük ses seviyesi moduna otomatik olarak geçiyor. Bu özellikleri ile çalışma ses seviyesinin normalden 3 dB(A) daha azaldığı bu ünitelerle sakin ve konforlu ortamlar sunuluyor.

Yatak odalarından bile daha sessiz iç üniteler

Multi sistemlerdeki iç üniteler, genleşme vanasının dış ünite üzerinde olmasından dolayı dış üniteler gibi sessiz çalışıyor. Özellikle yatak odası gibi sessiz çalışmanın daha önemli olduğu odalarda duvar tipi iç üniteler kullanılıyor. Bu iç üniteler düşük yüklerde, 19 dB(A) ses seviyelerinde çalışarak yatak odası sessizliği olarak kabul edilen 35 dB(A) değerinin çok altında kalıyor ve böylece mükemmel konfor sağlanıyor.


Yer kaplamayan iç üniteler kullanıcının konforunu artırıyor, mimari açıdan avantaj sağlıyor

Tekfen Bomonti Apartmanları'nın diğer yaşam alanlarında gizli tavan tipi iç üniteler kullanılıyor. Odaların giriş bölümlerine, koridor tarafında oluşturulan asma tavanların içine yerleştirilen üniteler, odanın bir kenarından emiş yaparak şartlandırılmış havayı başka bir odaya yönlendirebiliyor. Oda dışına alınarak odada yer kaplamayan iç üniteler, kullanıcının konfor düzeyini artırıyor. Cihaz yüksekliklerinin 20 santimetre olması, asma tavan yüksekliklerinin minimumda tutulmasına imkan vererek mimari açıdan da avantaj sağlıyor.

Zaman programı ile tasarruf sağlayan Mitsubishi Electric kumandalar

Tekfen Bomonti Apartmanları'ndaki dairelerde her bir oda, birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebilerek kullanıcılara konfor açısından büyük bir esneklik sağlıyor. İç ünitelerin her birinin kendine ait kumandası ile sıcaklık, fan hızı, hava akımı gibi ayarlar, mekana ve kullanıcının tercihine göre yapılabiliyor. Ayrıca zaman programı yapılarak sistemin daha ekonomik şekilde kullanılmasına da imkân veriliyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hayatımın Evi Projesi’nin temeli atıldı!
  • 14.05.2015 15:10

Hayatımın Evi Projesi’nin temeli atıldı!

Tekfen Emlak Geliştirme’nin Esenyurt-Beylikdüzü-Avcılar bölgelerinin kesişiminde ...

HEP İstanbul'da ev almak isteyenlere 2. şans!
  • 23.03.2015 11:53

HEP İstanbul'da ev almak isteyenlere 2. şans!

HEP İstanbul “Hayatımın Evi Projesi”nde 23 Mart haftasından itibaren ‘İkinci Şan ...

Tekfen, Hep İstanbul ile ortayı buldu!
  • 04.03.2015 10:04

Tekfen, Hep İstanbul ile ortayı buldu!

Ofis ve lüks kont projeleriyle adını duyuran Tekfen Emlak Geliştirme, Hep İstanb ...

Hayatımın Evi'nde aylık 1.454 TL taksitle!
  • 09.01.2015 10:25

Hayatımın Evi'nde aylık 1.454 TL taksitle!

Ev sahibi olmak isteyenler için 2015'e özel fırsatlar oluşturulan HEP İstanbul'd ...

Ömer Egesel, canlı yayınımıza konuk oldu
  • 21.11.2014 15:07

Ömer Egesel, canlı yayınımıza konuk oldu

Tekfen Emlak Geliştirme Genel Müdürü Ömer Egesel, Esenyurt'ya yeni satışa çıkard ...

Hayatınızın Evi’ni Esenyurt’ta yapıyorlar
  • 16.11.2014 16:27

Hayatınızın Evi’ni Esenyurt’ta yapıyorlar

Tekfen Emlak Geliştirme, Hayatımın Evi Projesi'ni satışa açtı ...