maritbet girişmaritbet
TAV: 3. Havaalanı ihalesine tek başımıza gireceğiz!

TAV: 3. Havaalanı ihalesine tek başımıza gireceğiz!

TAV Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener: İstanbul'a yapılacak 3. havaalanı TAV bunu yapabilecek kapasitede. TAV ihaleye ortakla değil, tek başına girecek

Atatürk Havalimanı'nın işletmeciliğini yapan TAV Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, İstanbul'a yapılacak 3. havaalanına ilişkin, "TAV bunu yapabilecek kapasitede. TAV ihaleye ortakla değil, tek başına girecek" dedi.

Atatürk Havalimanı'ndaki "Benim İşim, Benim Okulum" fotoğraf sergisinin açılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şener, dış ticarette yaratılan ekonomik değeri, dış siyasetten ayırmanın mümkün olmadığını söyledi.
 
TAV'ın küreselleşmenin hızını yakalayarak, bölgede etkinliğini sürdürdüğünü anlatan Şener, "Bölgemizde operasyonel olarak başarılı olmamız gerektiği yönünde karar aldığımızda, doğru bir karar almışız" ifadesini kullandı.
 
Abu Dabi'de 120 milyon dolarlık demir kullanılacak
Şener, "Arap Baharı'nın kendileri açısından yarattığı bazı sıkıntılar olduğunu" anlatarak, şunları kaydetti:
"Libya'daki inşaatımız beklemede. Bunun dışında, Tunus'ta bir sene sıkıntı oldu ama şimdi düzeldi. Gürcistan'da, Gürcü-Rus savaşının etkisi olmuştu. Onlar da halloldu. Bu bölgeler, değişik bölgeler. Her zaman, hareket oluyor. Büyük sıkıntılar olacağına inanmıyorum. Oradaki en büyük yatırımımız Medine. Medine'ye 1.2 milyar dolar yatırım yaptık. Gayet iyi gidiyor. İnşallah başarılı olacağız. Türk inşaat sektörüne, ciddi imkanlar yaratıyoruz. Türk havacılık sektörüne, yatırım yapıyoruz. Türkiye'den ciddi malzeme götürüyoruz. Abu Dabi inşaatında 120 milyon dolarlık demir kullanılacak. Bunların hepsi Türkiye'den gidecek. Ülkemizi temsil ediyoruz. Ülke temsili, en önemli hadiselerden biri. Çalışanımızın mutluluğu için çalışıyoruz. O bölgeler, uluslararası firmaların çalıştığı yerler. Genç insanlarımızı oraya götürerek, ciddi eğitim aldırıyoruz. Faydamız olduğuna inanıyoruz."
 
TAV ihaleye, tek başına girecek
Gazetecilerin İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ile ilgili sorusu üzerine, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın gerekli açıklamayı yaptığını anımsatan Şener, "Her şey ihale dökümünde belli olacak. İhaleye tabii ki hazırız. O ihaleye mecburcuyuz. Çok büyük ve zor bir iş. Kredisi, finansmanı, yapımı, işletmesi zor. Ancak TAV bunu yapabilecek kapasitede. TAV ihaleye ortakla değil, tek başına girecek" dedi.
 
Şener, 3. havalimanı projesini görmediğini ifade ederek, "Eğer 2021'den önce 3. havalimanı hizmete açılırsa, biliyorsunuz, bizim Atatürk Havalimanı'nda 2021'e kadar sözleşmemiz var. Yüzde 23,5'ini, 3 milyar doları peşin ödemişiz. Aradaki farkın bize tazmin edileceğini söyledi. En önemli kısmı budur, gerisi yeni bir ihaledir" şeklinde konuştu.
 
Dünya

Yorum Yaz