maritbet girişmaritbet
Tago Mimarlık bu projelerle de adından söz ettirecek!

Tago Mimarlık bu projelerle de adından söz ettirecek!

Tago Mimarlık, son dönemde Bomonti Time Residence ve The First projeleriyle oldukça iddialı gözüküyor.

Bomonti Time Residence projesiyle Londra'da Uluslararası Emlak ve Gayrimenkul Ödülü'nü alan Tago Mimarlık, Ankara'da hayata geçireceği The First projesiyle de iddialı.
 
Alışveriş merkezi, konut, iş merkezi ve oteli içine alan yüksek katlı karma yapılar denilince, Türkiye'de akla ilk gelen mimarlık şirketi olan Tago Mimarlık, iki yeni projeyi daha hayata geçiriyor. Bir yılda 40'a yakın proje hazırlayan Tago Mimarlık, son olarak Bomonti Time Residence ve The First projelerine imza attı. Bomonti Time Residence ile Londra'da Uluslararası Emlak ve Gayrimenkul Ödüllü'nü kazandıklarını söyleyen Tago Mimarlık'ın kurucusu Gökhan Aktan Altuğ, “Ankara'nın kimliği olmaya aday The First projesiyle de iddialıyız” dedi. 
 
Mimari proje, dekorasyon ve danışmanlık alanlarında hizmet sunan Tago Mimarlık hakkında bilgi veren Gökhan Altuğ, “Bir yılda 7-8 tanesi büyük ölçekli iş olmak üzere toplam 30-40 proje hazırlarız. Bu projelerin bazıları şehrin içinde bazıları şehrin gelişme aksında bazıları da kentsel dönüşüm alanlarındadır. Projelerimizin hepsinin ortak özelliği, çok katlı dikey yapılar olmasıdır.  Çünkü biz, içerisinde konut, alışveriş merkezi, ofis alanları ve otelin bulunduğu yüksek katlı karma yapılar konusunda uzmanız”  diye konuştu.
 
 
Yapımı kadar yıkımı da önemli 
 
Yüksek katlı binaları yapmanın ve bakımını sağlamanın zor olduğunu belirten Altuğ, “Bu nedenle yüksek katlı bina yaparken sağlamlılığı kadar çevreci olmasına ve şehrin siluetini nasıl etkilediğine dikkat etmek gerekiyor. Şu anda Türkiye'de yüksek katlı binalara tek tek baktığınızda estetik görünüyor. Ama olaya bir de toplu olarak bakmak gerekiyor” şeklinde konuştu. Yüksek katlı binaların yapımı kadar, tartışılan başka bir konunun da yıkımı olduğunu belirten Gökhan Aktan Altuğ, “Japonya'da yüksek katlı binaların yapım süresi haricinde yıkım süresi de hesaplanıyor. Bu binaları yıkmak o kadar da kolay değil. Biz de buna dikkat etmeliyiz” açıklamasında bulundu.
 
 
Prestijin simgesi
 
Yüksek katlı karma yapılar denilince Türkiye'de akla ilk gelen, iddialı projeleri ile tek isim olma özelliğini sürdüren Tago Mimarlık, farklı metrajlarda ve farklı alanlarda en doğru çözümü sunuyor. Gökhan Aktan Altuğ, “Hem İstanbul'da hem Anadolu'da pek çok inşaat firmasıyla çalışıyoruz. Bizimle çalışan her firma belirlenen sürede kaliteli iş yapacağımızı ve en doğru çözümü sunacağımızı bilir. Özellikle doğru ve prestijli proje isteyen firmaların tercihi oluyoruz“  diyerek sözlerini tamamladı. 
 
 
Tago Mimarlık hakkında
 
1995 yılında kurulan Tago Mimarlık, mimari proje,  dekorasyon ve danışmanlık alanlarında hizmet veriyor. Tago Mimarlık,  Dumankaya Cadde, Dumankaya İkon,  Dumankaya Vizyon, Dumankaya Adres Lobi, Rixos Bomonti Residence, Soyak Karşıkaya Siesta, Soyak Halkalı Park Aparts,  Ser Plaza, Taşyapı Novus, Kütahya Adliyesi,  Eskişehir Adliyesi,  Sarkuysan İş Merkezi, Bursa Korupark AVM ve Konutları, Kavacık Gülsan İş Merkezi, Dündar İnşaat Incity, Dündar İnşaat Rumelifener İstanblue, Dündar İnşaat İnlife, Teknik Yapı Uprise,  ITower Bomonti ve Mesa Kartall Residence‘ın da aralarında bulunduğu  pek çok projeye imza attı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Folkart Vega'yı titizlikle çalıştık, özenle geliştirdik"
  • 15.10.2018 15:42

"Folkart Vega'yı titizlikle çalıştık, özenle geliştirdik"

Tago Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Gökhan Aktan Altuğ, Folkart Vega projesinin ...

TAGO Mimarlık'tan Maldivler'de spor ve otel kompleksi projesi!
  • 30.08.2018 10:59

TAGO Mimarlık'tan Maldivler'de spor ve otel kompleksi projesi!

Maldivler’de, dünyanın en ünlü spor kulüplerinin kamp yapacağı spor ve otel komp ...

TAGO Mimarlık, THY için simülasyon merkezi tasarladı
  • 13.07.2017 10:12

TAGO Mimarlık, THY için simülasyon merkezi tasarladı

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects, Türk Hava Yolları için ...

Taksim Rezidans'a, Tago Architects imzası!
  • 11.05.2016 14:19

Taksim Rezidans'a, Tago Architects imzası!

Tago Architects'in tasarladığı Taksim Rezidans projesi mimarisi ve fonksiyonelli ...

Göl Panorama'nın cadde dükkanları satışa çıkıyor!
  • 29.03.2016 10:11

Göl Panorama'nın cadde dükkanları satışa çıkıyor!

Emlak Konut güvencesiyle Göl Panorama'da kazancın kapıları açılıyor. ...

Bomonti Time Residence’ta metrekaresi 5 bin dolar
  • 21.01.2014 17:08

Bomonti Time Residence’ta metrekaresi 5 bin dolar

Sinpaş GYO Bomonti Time Residence'ta metrekare fiyatları 5 bin dolardan başlayac ...