maritbet girişmaritbet
T1 Tramvay Hattı’nda ÇED süreci başlıyor

T1 Tramvay Hattı’nda ÇED süreci başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan T1 Tramvay Hattı’nın yer altına alınması projesinde ÇED süreci başladı.

İstanbul ili Zeytinburnu ilçesi Zeytinburnu Seyitnizam arası mevkiindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yapılması planlanan T1 Tramvay Hattı'nın (Zeytinburnu Seyitnizam Arası) yer altına alınması projesinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. 

Proje bedeli 292 milyon 500 bin lira olarak belirtilen proje iki aşamadan oluşacak. İstanbul'da süratle artan nüfus karşısında yerüstü ulaşımının artan talebi karşılayamaması nedeniyle planlanan proje, 2 yılda tamamlanacak. 
Proje ve inşaatın tamamlanması ile birlikte tesis işletmeye alınıp halkın kullanımına sunulacak.

TRAFİK SORUNUNU ORTADAN KALDIRACAK 

Yapılan çalışmalarda Zeytinburnu'ndan hemzemin olarak hareket eden hat Mithatpaşa İstasyonu'ndan önce yeraltına dalarak Mithatpaşa ve bir sonraki istasyon olan Akşemsettin İstasyonları'nı yeraltına alarak, Merkezefendi İstasyonu'ndan önce yeryüzüne çıkmaktadır. Böylece söz konusu bölgede karma trafikten kaynaklanan zaman kayıpları ve trafik kazalarını azaltacak bir çözüm arayışı hedeflenmektedir.

Zeytinburnu'ndan geçmekte olan tramvay hattının, yaklaşık 2 kilometresinin yeraltına alınması projesi söz konusu bölgede karma trafikten kaynaklanan zaman kayıplarını ve trafik kazalarını azaltacak bir çözüm getirecek. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz