maritbet girişmaritbet
Suriyelilere 9 çadırkent ile 1 konteyner kent kuruldu, 300 milyon dolar harcandı!

Suriyelilere 9 çadırkent ile 1 konteyner kent kuruldu, 300 milyon dolar harcandı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, dün itibarı ile Türkiye'deki kamplarda kalan Suriyeli sayısının 66 bini aştığını söyledi.

10 gün içerisinde 4 yeni kampın daha kurulacağını belirten Oktay, bunlarla birlikte Türkiye'nin harcadığı paranın 300 milyonu bulacağını aktardı. Oktay, bugüne kadar tüm maliyetin Türkiye tarafından karşılandığının altını çizdi. Suriye'de 17 ay önce başlayan halk ayaklanmasından sonra rejimin baskısından kaçan binlerce Suriyeli, sınırı geçerek Türkiye'ye sığınmıştı. Sınır boyunca kurulan 9 çadırkentte kalan Suriyelerin barınma ve yiyecek başta olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren AFAD Başkanı Oktay, sunulan hizmetlerin dünya ortalamasının çok üstünde olunduğunu vurguladı. Oktay, bu görüşü BM başta olmak üzere tüm diplomatik misyonların seslendirdiğini sözlerine ekledi.

Suriye'den akımın devam ettiğini de anlatan Dr. Fuat Oktay, 10 gün içerisinde 4 yeni kampın daha faaliyete gireceğini bildirdi. Suriye'den gelecek insan sayısı için herhangi bir üst sınırlarının olmadığını vurgulayan Oktay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konudaki tavrını hatırlattı, Suriye'ye yönelik insanî yardımın devam edeceğini söyledi. AFAD, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için Hatay'ın Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 2'şer, Reyhanlı, Apaydın, Karbeyaz'da 1'er, Şanlıurfa-Ceylanpınar ve Gaziantep, İslahiye'de 1'er olmak üzere toplam 9 çadırkent ve Kilis'te 12 bin kişilik 1 adet konteynerkent kurdu. Bu olayın uluslararası boyutunun da olduğuna işaret eden Oktay, "Bütün ülkelerin bu taşın altına elini koyması gerekir. Ancak bugüne kadar destek için söz verilmesine rağmen Türkiye'ye bir yardım söz konusu değil." dedi.
 
MEVLÜT GÜNAY/Zaman 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor
  • 29.01.2026 14:19

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor

Türkiye mobilya sektörünün en kapsamlı uluslararası buluşması olan Uluslararası ...

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...

OYAK Çimento arama ve kurtarma ekibi kuruldu
  • 26.01.2026 11:22

OYAK Çimento arama ve kurtarma ekibi kuruldu

OYAK Çimento, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) vizyonunu toplumsal sorumlulukla bir ...

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de
  • 15.01.2026 10:31

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de

Yüksek performanslı ekran teknolojileriyle geliştirilen yeni nesil TV deneyimi, ...

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor
  • 13.01.2026 10:55

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor

Türkiye mobilya sektörü, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı ile dünya mobilya e ...