maritbet girişmaritbet
Sultanahmet Medresesi Mushaf-ı Şerif Sergisi’ne ev sahipliği yapacak!

Sultanahmet Medresesi Mushaf-ı Şerif Sergisi’ne ev sahipliği yapacak!

İslam Kültür ve Sanat Platformu, Sultanahmet Medresesi’nde ünlü hattatların eserlerinin sergileneceği el yazması Mushaf-ı Şerif Sergisi açacak

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, geçtiğimiz aylarda Ayasofya Müzesi'nde gerçekleştirilen Hattın Sultanları Sergisi'nin ardından İslam Kültür ve Sanat Platformu, bir sergiye daha imza atacak.

Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının himayesinde ve Yıldız Holding'in katkılarıyla 2 Ağustos-2 Eylül'de düzenlenecek sergi, Sultanahmet Medresesi'nde görücüye çıkacak. Sergi açılışı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker'in katılacağı törenle yapılacak.

Sergide üçüncü asırdan 18. asıra, Abbasilerden Emevilere, Çin'den Moğolistan'a bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol kabul edilen Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu 99 el yazması Mushaf-ı Şerif sergilenecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Özcan'ın sanat danışmanlığında gerçekleştirilecek sergide, ayrıca Şeyh Hamdullah, Sami Efendi, Mahmud Celaleddin, Yesarizade Mustafa İzzet, Ömer Vasfi Efendi, Hulusi Yazgan, Kamil Akdik, Mehmet Şefik gibi önemli isimlerin hüsn-i hat çalışmalarına da yer verilecek.

Şenay Ünal, Eda Ay/AA

Yorum Yaz