maritbet girişmaritbet
Soyak geleceğimize www.akilliyildizlar.com ile destek olacak

Soyak geleceğimize www.akilliyildizlar.com ile destek olacak

Soyak’ın ilkokulları hedefleyen Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi’nin web sitesi açıldı

www.akilliyildizlar.com adresinden erişilen internet sitesinde proje ile ilgili tüm detaylara, öğrenci, öğretmen ve veli eğitim içeriklerine, projeye ilişkin video kayıtlara ve çok yakında açılacak “Akıllı Yıldızlar Oyunu”na erişmek mümkün.  İstanbul ve İzmir'de 33 devlet okulunda gerçekleştirilecek olan Akıllı Yıldızlar'ın, İstanbul'da bu öğretim yılı uygulamaya geçilen okullarında tanıtım günleri, eğitici, öğrenci ve veli eğitimleriyle Enerji Günleri Şenlikleri'nin ardından web sitesinin de açılmasıyla projenin tüm ayakları hayata geçirilmiş oldu. 

Geçtiğimiz mart ayında lansmanı yapılan Soyak'ın ilkokul öğrencilerini hedefleyen ve proje ortakları arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Bilgi Üniversitesi'nin yer aldığı Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin www.akilliyildizlar.com adresli web sitesi açıldı. Site, proje hedef grubu ilkokul 4.sınıf öğrencilerinin kullanıcı alışkanlıkları göz önünde bulundurarak tasarlandı. Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesinin sitesinde, proje ile ilgili tüm detaylara, öğrenci, öğretmen ve veli eğitim içeriklerine, projeye ilişkin video kayıtlara ve çok yakında açılacak ‘Akıllı Yıldızlar Oyunu'na erişmek mümkün. 

Üyelikle de giriş yapılan sitede üye öğrenciler, profil oluşturarak proje içinde öğrendiklerinden edindikleri bilgiler doğrultusunda öğretmenleri ve diğer arkadaşları ile paylaşımda bulunabilecekler. Aynı zamanda üyelerin Akıllı Yıldızlar Oyunu'ndaki puan sıralamaları ve haftalık-aylık yapılacak turnuvalardaki puanlarına göre ödüllü yarışmalar da düzenlenecek.

En yeni kodlama teknikleri kullanılarak Türkçe tasarlanan sitenin açılışıyla ilgili olarak Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk şunları söyledi: “Enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak için hayata geçirdiğimiz Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sorumluluk Projesi'nde öğretmen, veli ve öğrencileri bir araya getirdik. Bu doğrultuda projemizin internet sitesini hazırladık. Çok yakında sosyal medyaya entegrasyonunu da tamamlamış olacağız. Böylelikle projemizin uygulandığı şehirlerin haricindeki illerimizde bulunan öğretmen ve ebeveynler de enerji ve enerji tasarrufuyla ilgili eğitim içeriklerine ve bilgilere erişebilecekler. Bu vasıtayla tüm Türkiye'deki çocuklara enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşamın önemini aktaran mesajlarla ulaşmayı hedefliyoruz.”

 www.akilliyildizlar.com nedir?

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi 2014-2016 yılları arasında İstanbul ve İzmir'de 33 devlet okulunda hayata geçirilecek. Proje ortakları arasında İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Bilgi Üniversitesi'nin yer aldığı Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nin amacı 4. sınıflarda Fen ve Teknoloji ders müfredatına paralel olarak işlenecek konularla ilkokul öğrencileriyle, bu öğrencilerin öğretmen ve velilerinde enerji tasarrufu, enerjinin verimli kullanımı ve sürdürülebilir yaşam için önemi konularda farkındalık yaratmak. Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi'nde 250 öğretmen 4000 saat boyunca bilgilenip enerji öğretmeni olarak görev alacak. Proje okullarındaki yaklaşık 10.000 4. sınıf öğrencisi ise yaklaşık 100.000 saat boyunca enerji tasarrufu konusunda eğitim alacak. Projede aynı zamanda 10.000 veliye de toplamda 20.000 saat seminer verilecek. Projenin gerçekleşeceği okullarda öğrenim gören toplam 45.000 öğrenci de farklı zaman dilimlerinde en az 3 saat boyunca enerji şenliklerine katılacak. Böylece 135.000 saat boyunca enerji tasarrufu konusunda bilinçlendirme gerçekleştirilecek. 

Projede, aynı adı taşıyan web sitesi vasıtasıyla tüm Türkiye'deki çocuklara enerji tasarrufu ve sürdürülebilir yaşamın önemini aktaran mesajlarla da ulaşacak. Böylece Akıllı Yıldızlar'ın web içerikleriyle de tüm Türkiye'de toplamda yaklaşık 50.000 öğrenciye ulaşarak, proje sonunda 150.000 saatlik bilinçlendirme hedefleniyor. 

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Sosyal Sorumluluk Projesi'nde belirlenen okullardan öğretmenler; akademisyen ve konularında uzman eğitmenlerce hazırlanmış 2 günlük eğitici eğitimine katılıyorlar. Eğitici eğitimini tamamlayan öğretmenler sınıflarındaki çocuklara enerji, enerjinin verimli kullanımı ve tasarrufu konularında eğitim veriyor, velileri için seminerler düzenliyor, okuldaki diğer çocuklar ve onların velilerinde farkındalık yaratmak üzere okullarda çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Enerji Günleri'ni düzenliyorlar. Eğitime katılan çocuklar, öğretmenlerinin gözetimi ve yönlendirmesinde enerji tasarrufu konusunda alınabilecek önlemleri gözlemleyerek çözüm önerileri geliştirecek ve bunları arkadaşları ve aileleriyle paylaşacaklar.

Hangi okullar katılıyor?

Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi bu öğretim yılında Küçükçekmece ve Başakşehir'deki ilkokullarda gerçekleştirildi. Bu okullar Altınşehir İlkokulu, Osman Zeki Üngör İlkokulu, Arif Nihat Asya İlkokulu, Toki Şehit Er Yılmaz Özdemir İlkokulu, Mustafa Kemal Paşa İlkokulu, Bahçeşehir Süleyman Demirel İlkokulu, Hacı Avni Osman Gül İlkokulu, Mahmut Şevket Zırh İlkokulu, Toki Osmangazi ilkokulu ve Nurettin Topçu İlkokulu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!
  • 16.01.2017 14:21

Soyak Konforia tanıtım filmi yayında!

Tamamlandığında 5 bin konuttan meydana gelecek olan Soyak Konforia'nın ilk etabı ...

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!
  • 13.05.2015 15:30

Emre Çamlıbel, Gelişen Kentler Zirvesi'ni anlatıyor!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel, Balıkesir'deki Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuştu. ...

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı
  • 17.03.2014 18:46

Soyak 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yaptı

Soyak'ın 50 bin öğrenciyi akıllı yıldız yapma projesi basına tanıtıldı ...

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!
  • 08.01.2013 15:46

Soyak'tan müşterilere Hayrettin'li kamera şakası!

Soyak satış ofisinde satış temsilcisi olarak görev yapan ve sorulara verdiği yan ...

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:11

Soyak Siesta Oxygen örnek daire görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden örnek daire görseller ...

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında
  • 17.12.2013 17:06

Soyak Siesta Oxygen proje görselleri yayında

Soyak Siesta Projesinin 5. ve son etabı Oxygen projesinden kareler ...